22 Nisan 2013, Pazartesi 16:40:02

LUFTHANSA ATEŞ PÜSKÜRDÜ!

Alman uluslararası hava yolu şirketi Lufthansa, grev kararı sonucu bugün gerçekleştirilmesi beklenen çok sayıda uçuşunu iptal etti. Şirket, durumu, 'taşkın' ve 'benzeri görülmemiş' olarak nitelendirdi.
  • Almanyada veya modern! batida bu tur grevler sirketlerin iflaslarina yol acmakta, en kotu ihtimal ile ulkeye terketmekteler. Almanyanin resmi rakamlarina baktiginizda issizlik her gecen gun artiyor, buyuyen bir sirket, buyuyen bir sektor neredeyse yok. "Yasli Avrupa" diyen adam hakliydi galiba.
  • evet kapitalistlerin istediği bmx in bahsettiği gibi bir düzen. ancak bu kabul edilemez. zaten rasyonelde değildir. insanları düşük ücretlerle çalıştırmak kısa vadede kazançlı gibi görünsede, ücretli olarak örneğin lh çalışanı aslında farklı bir firmanın pazarını oluşturmaktadır. bu kişinin maaşının ve dolayısıyla alım gücünün düşmesi diğer firmanın/ların karını olumsuz etkiler. bu sefer diğerleride ücretlerde kısıtlamaya giderse o firmanın çalışanıda lh nın pazarını teşkil ettiğinden kaybeden yine lh olur. ücretlilerin maaşına göz dikilmesine ses etmeyen devletlerin pazarları sistematik olarak küçülür, bu küçülme büyük şirketlerin cirolarını etkiler, uluslar arası rekabet gücünü azaltır. yani uzun vadede düşük maaş politikası hem vatandaşa hem ülkeye hemde işverene zarar verir. sürdürülebilir bir yanı yoktur.
  • Thy de grev falan olmaz herkes hayatından memnun insanları gaza getirip işinden şirketi kazancından etmeyin bu kadar parayı hangi şirket veriyor araştırın bakalım skyzedeler her yerde gidin konuşun bakalım neler anlatacaklar sizlere
  • 1 milyara 1802 yılında ulaşılmıştır. 2 milyara 1927 yılında ulaşılmıştır. 3 milyara 1961 yılında ulaşılmıştır. 4 milyara 1971 yılında ulaşılmıştır. 5 milyara 1987 yılında ulaşılmıştır. 6 milyara 1999 yılında ulaşılmıştır. 7 milyara 2011 yılında ulaşılmıştır. Yukarıdaki rakamlar dünya nüfusunu gösteriyor Grev hakkı olsun çok isterdim,ama matematikle düşünürseniz yakın gelecekte Çin deki gibi dünyanın hiçbirlerinde gev hakkı kalmayabilir
  • Bana göre burada işveren değil, resmen toplum cezalandırılıyor. Kazananı olmayacak bir mücadele...
  • iyi demiryolları açıkmış,ya onlar da aynı tarihlerde canlarından bezdikleri için,işçi arkadaşlarına destek için grevde olsalardı.şükretmeyi bilmek lazım.
  • Grev yaptılar, ne değişti? Onca yolcu mağdur oldu, şirket zarar eti.
  • şirketi zarara uğratarak ne kazanıcağınızı sanıyorsunuz ki çok saçma buluyorum
  • Keşke her iki taraf anlaşsa THY de. Bence iki tarafta iyi niyetli değil bu yüzden anlaşma olasılığını zayıf olarak görüyorum inşallah yanılırım
  • Grev bir haktir. Avrupa'da bu insani haklarinizi kullanabilirsiniz, çunku yargi bagimsizdir ve grev yaptiginiz için sizi atamazlar. paranizi keserler ama sizi grev yaptiniz diye isten atamazlar. Aslinda atarlar, istese her isveren bi yolunu bulur mobbing yapar. Fakat avrupada isveren de çalisanin bir hak kullandigini bilir. Sirket yoneticileri bizdeki gibi padisah nidalariyla ortalarda dolanamazlar. Avrupa seviyelerine ulasabilmemis dilegi ile.

Lufthansa, bugün binlerce çalışanının ücret konusundaki anlaşmazlığı protesto etmek adına tüm gün boyunca iş bırakması sonucu çok sayıda seferini iptal etmek durumunda kaldı. Gün boyunca Lufthansa Hava yollarına ait terminallerin boş olduğu görülürken, Alman havayolu şirketinin yolcularını grevle ilgili olarak önceden uyardı.

İç hatlar uçuşlarında seyahat edecek yolcularının birçoğunun uçak biletlerini ulusal demir yolu şirketi Deutsche Bahn'dan tren biletleriyle değiştirdiği ifade edildi. Ayrıca Deutsche Bahn yönetimi tarafından yapılan açıklamada, ihtiyaç duyulduğu taktirde iç hatlarda ek tren seferlerinin konulabileceği bildirildi.

Lufthansa'nın ise grev kararının ardından yaptığı yazılı açıklamada kamu servisleri birliğini 'eşi benzeri görülmemiş bir metoda başvurmakla' eleştirdiği kaydedildi. Lufhansa tarafından yapılan yazılı açıklamada ayrıca 'kanun koyucuların endüstri alanındaki bu tip anlaşmazlıkların endüstriyel alt yapıyı etkilememesi adına yeni kanunlar koymalarının zamanının geldiği' yönünde bir yargının geçtiği kaydedildi.

LUFTHANSA ATEŞ PÜSKÜRDÜ!

Yorumlar Tüm Yorumlar (17)

LH nin sonu geliyor ~ 11 yıl önce
Almanyada veya modern! batida bu tur grevler sirketlerin iflaslarina yol acmakta, en kotu ihtimal ile ulkeye terketmekteler. Almanyanin resmi rakamlarina baktiginizda issizlik her gecen gun artiyor, buyuyen bir sirket, buyuyen bir sektor neredeyse yok. "Yasli Avrupa" diyen adam hakliydi galiba.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tyler ~ 11 yıl önce
evet kapitalistlerin istediği bmx in bahsettiği gibi bir düzen. ancak bu kabul edilemez. zaten rasyonelde değildir. insanları düşük ücretlerle çalıştırmak kısa vadede kazançlı gibi görünsede, ücretli olarak örneğin lh çalışanı aslında farklı bir firmanın pazarını oluşturmaktadır. bu kişinin maaşının ve dolayısıyla alım gücünün düşmesi diğer firmanın/ların karını olumsuz etkiler. bu sefer diğerleride ücretlerde kısıtlamaya giderse o firmanın çalışanıda lh nın pazarını teşkil ettiğinden kaybeden yine lh olur. ücretlilerin maaşına göz dikilmesine ses etmeyen devletlerin pazarları sistematik olarak küçülür, bu küçülme büyük şirketlerin cirolarını etkiler, uluslar arası rekabet gücünü azaltır. yani uzun vadede düşük maaş politikası hem vatandaşa hem ülkeye hemde işverene zarar verir. sürdürülebilir bir yanı yoktur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilot ~ 11 yıl önce
Thy de grev falan olmaz herkes hayatından memnun insanları gaza getirip işinden şirketi kazancından etmeyin bu kadar parayı hangi şirket veriyor araştırın bakalım skyzedeler her yerde gidin konuşun bakalım neler anlatacaklar sizlere

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Awb ~ 11 yıl önce
1 milyara 1802 yılında ulaşılmıştır. 2 milyara 1927 yılında ulaşılmıştır. 3 milyara 1961 yılında ulaşılmıştır. 4 milyara 1971 yılında ulaşılmıştır. 5 milyara 1987 yılında ulaşılmıştır. 6 milyara 1999 yılında ulaşılmıştır. 7 milyara 2011 yılında ulaşılmıştır. Yukarıdaki rakamlar dünya nüfusunu gösteriyor Grev hakkı olsun çok isterdim,ama matematikle düşünürseniz yakın gelecekte Çin deki gibi dünyanın hiçbirlerinde gev hakkı kalmayabilir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
vançgi ~ 11 yıl önce
Bana göre burada işveren değil, resmen toplum cezalandırılıyor. Kazananı olmayacak bir mücadele...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AydötmZçtmbak/İst ~ 11 yıl önce
iyi demiryolları açıkmış,ya onlar da aynı tarihlerde canlarından bezdikleri için,işçi arkadaşlarına destek için grevde olsalardı.şükretmeyi bilmek lazım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
niklaa34 ~ 11 yıl önce
Grev yaptılar, ne değişti? Onca yolcu mağdur oldu, şirket zarar eti.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kapasıte ~ 11 yıl önce
senin bakış açınla öyle görünmesi çok normal.
öğrnci pilot ~ 11 yıl önce
eskiden uçağa beyefendiler binerdi.şimdi ise sen ve sana benzeyen,senin kafa da ki insanlar biniyor.zaten siz anlamazsınız o iş ortamın da ki yorgunluğu.Senin tuzun kuru tabi.THY de ki çalışan kabin ve kokpit ekipleri maaşlarından dolayı grev yapmadılar,şirketin personele çalışma saati ile yüklenmesine tepki gösterdiler her şey para değil,her şey de senin at gözlüğü ile baktığın gibi değil!
747 ~ 11 yıl önce
şirketi zarara uğratarak ne kazanıcağınızı sanıyorsunuz ki çok saçma buluyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
insan ~ 11 yıl önce
çünkü bunu anlayabilecek kapasiten yok...
Anlaşma ~ 11 yıl önce
Keşke her iki taraf anlaşsa THY de. Bence iki tarafta iyi niyetli değil bu yüzden anlaşma olasılığını zayıf olarak görüyorum inşallah yanılırım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
medeniyet ~ 11 yıl önce
Grev bir haktir. Avrupa'da bu insani haklarinizi kullanabilirsiniz, çunku yargi bagimsizdir ve grev yaptiginiz için sizi atamazlar. paranizi keserler ama sizi grev yaptiniz diye isten atamazlar. Aslinda atarlar, istese her isveren bi yolunu bulur mobbing yapar. Fakat avrupada isveren de çalisanin bir hak kullandigini bilir. Sirket yoneticileri bizdeki gibi padisah nidalariyla ortalarda dolanamazlar. Avrupa seviyelerine ulasabilmemis dilegi ile.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bmx ~ 11 yıl önce
Maalesef grev hakkı dünya'da git gide değerini yitiriyor.Kapatalist sistem artık daha fazla çalışmayı zorluyor bu işçi içinde patron içinde aynı.Lufthansa bu grevden zararlı çıkacaktır.Oda sonuçta taşeron kullanmaya başlayaacktır.Yoksa batar Avrupadaki sosyal haklar artık sürdürülemez.İşsizlik maaşıyla Türkiye'den ev alan gurbetçiler var.15 yıl çalışmayan kişiler biliyorum. mercedes stutgart fabrikası ucus iş gücü ile baş edemeyince kapanıyordu.İşçiler günde 1 saaat fazla çalışmayı ve 3 veya 5 yıl zam almamayı kabul ettiler.dünya düzeni değişmeye başladı

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000