15 Mart 2010, Pazartesi 16:00:44

Lufthansa 81 ülkede 204 noktaya uçacak

Lufthansa, yeni yaz programında haftalık uçuş sayısını ve uçuş noktasını neredeyse aynı düzeyde tutarak sunduğu hizmetleri geliştirmeye devam edecek.
  • ya bunlar çok yere uçuyor kesin bunlar da fetullahın okul açtığı yerlere uçuyorlar tıpkı thy gibi
  • Yaza insallah Bursaya da Lufthansa uçaçack. Hafta da 4 gün aksılıklı olarak -Frankfurt-Bursa Bizi bizler anlayamadık ama eller inanın anlayacak.

Koltuk kapasitesinde hafif bir artış bekleniyor. Gelecek yaz programında haftada ortalama 12.853 Lufthansa uçuşu öngörülüyor (2009 yaz programında haftalık 12.860 uçuş vardı). Son dönemde uçak filosu gençleştirildi. Bazı eski uçakların yerine daha yeni ve daha büyük uçaklar geldi. Böylece, filodaki toplam uçak sayısı biraz azalmasına rağmen, koltuk kapasitesi bir önceki yaza kıyasla %3,6 oranında arttı. Bu artış, hem Avrupa uçuşları hem kıtalararası uçuşlar için geçerli. Haziran ayından itibaren tarifeli seferlere başlayacak olan yeni Airbus A380 de bu hesaba dahil edildi.

Lufthansa Passage Yönetim Kurulu Üyesi Thierry Antinori bu gelişmeyi şu sözlerle özetliyor: “Daha büyük ve daha modern uçaklar ile artan verimlilik sayesinde, uçuş sayısını arttırmadan, koltuk kapasitesimizi arttırıyoruz. Bu sayede, Lufthana Passage’in 2011 sonuna kadar işletme karını 1 milyar Euro arttırma hedefine yaklaşma konusunda çok önemli bir adım atıyoruz.” 2010 yaz uçuş programı 28 Mart Pazar günü yürürlüğe girecek ve 30 Ekim Cumartesi günü sona erecektir.

Lufthansa, yeni yaz programında 81 ülkede 204 varış noktasına uçuş düzenleyecek (bir önceki yaz döneminde 78 ülkede 206 varış noktasıydı). Rostock-Laage, Bari, Palermo, Zadar, Kişinev ve Taşkent ile 2010 yaz programına 6 yeni varış noktası dahil edilmiştir. Yurtiçi ve Avrupa hatlarında haftada 11.445 uçuş öngörülürken (2009’da haftada 11.519 uçuş), kıtalararası uçuşlar haftada 1.408’e çıkarılmıştır (2009’da 1.341 uçuş).

Thierry Antinori sözlerine şu şekilde devam ediyor: „Uçuş programımıza yeni katılan altı yeni varış noktası ile bu yaz 200’ü aşkın noktaya doğrudan uçuş sağlayacağız. Böylece yolcularımıza son derece cazip bir uçuş programı ile en iyi bağlantıları sunmaya devam edeceğiz. Avrupa hatlarındaki uçuşlarımızı gerileyen talep ile uyumlu hale getirdik. Müşterilerimize de yeni partner havayolu şirketleri ile alternatif bağlantılar sunuyoruz. Ancak öte yandan yine Avrupa’dai 15’e yakın yeni uçuş bağlantısı ile yolcularımıza daha fazla direkt uçuş olanağı sağlayacağız.“

Uzun menzilli uçuşlarda  Taşkent

Lufthansa’nın uzun menzilli uçuşlarda mevcut uçuş programı devam ederken, yeni varış noktası olarak Taşkent eklenecek. 28 Mart’tan itibaren Lufthansa, ortağı PrivatAir ile Münih’ten haftada 3 kez Özbekistan’ın başkenti Taşkent’e uçacak. Ayrıca, yine aynı tarihten itibaren, Frankfurt ve Düsseldorf’dan Miami/Florida’ya yapılan mevcut uçuşlara bir de haftada üç kez Münih çıkışlı Miami uçuşları eklenecek. Münih – Miami hattında Airbus A330 uçakları hizmet verecek. Frankfurt’tan Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’a her gün yapılan uçuşlara ek olarak bir de haftada üç kez Münih çıkışlı bir non-stop Riyad uçuşu eklenecek. Lufthansa ayrıca bu dönem, başta Bağdat ve Erbil olmak üzere, Irak’a yeni uçuş bağlantıları sağlamak üzere çalışmalarına devam ediyor. Bu varış noktalarına yapılacak uçuşların gün ve saatleri daha sonra açıklanacaktır.

2010 yaz programının en büyük merak konusu, ilk kez hizmete alınacak olan yeni Airbus A380 uçakları. Dünyanın en büyük yolcu uçağı Haziran 2010’dan itibaren kıtalararası bir hatta tarifeli seferlerine başlaması öngörülüyor. Nisan başında A 380’in uçacağı ilk varış noktaları açıklanacak. O tarihten itibaren Lufthansa’nin A380’li uçuşlarına ilk bilet rezervasyonu yapmak da mümkün olacaktır.

Avrupa’da 15 yeni uçuş bağlantısı

Lufthansa uçuş programına, yurtiçi dahil, Avrupa’da 4 yeni varış noktası dahil ederken, uçuş programına toplam 15 yeni bağlantı katıyor. Örneğin, 22 Nisan’dan itibaren Münih’ten Güneydoğu Avrupa ülkesi Moldova’nın başkenti Kişinev’e her gün sefer düzenlenecek. Lufthansa’nın uçuş programına katılan diğer yeni varış noktaları ise Rostock/Mecklenburg-Vorpommern, Zadar/ Hırvatistan ile Bari/İtalya. Non-stop uçuşlar Münih’ten Bari’ye her gün, Zadar’a her Cumartesi, Rostock’a ise Cumartesi ve Pazar günleri yapılacaktır.

Yazdan itibaren Avrupa’daki diğer bazı varış noktalarına, mevcut bağlantılara ek olarak, Almanya’nın değişik havalimanlarından ek seferler düzenlenecek. Örneğin, Tallinn’e ilk kez Münih’ten de direkt seferler yapılacak. Ayrıca, Düsseldorf’tan, Atina/Yunanistan, Edinburgh/Büyük Britanya, Gdansk/Polonya, Lizbon/Portekiz ve Napoli/İtalya olmak üzere toplam 6 yeni non-stop bağlantı öngörülüyor. Bir diğer yenilik ise Stuttgart’tan Atina ve Manchester’e yapılacak uçuşlar ile Dresden’den Milano/Malpensa havaalanına her gün düzenlenecek uçuşlar olacak. İtalya’nın üçüncü büyük kenti olan Napoli’ye Düsseldorf, Münih ve Milano’dan yapılan uçuşlara ek olarak her gün Frankfurt Rhein-Main-Havalimanı’ndan da bağlantı sağlanacak.

Yaz aylarından itibaren Lufthansa Italia, Milano/Malpensa’dan Varşova ve Stockholm’un yanı sıra, İtalya’da Palermo (yeni varış noktası) ile Olbia’ya da uçuşlar düzenleyecek. Böylece, Lufthansa Italia, Milano’dan İtalya’nın diğer kentlerine ve Avrupa’da 13 ayrı varış noktasına haftada 172 bağlantı sağlayacak.

Ekonomik nedenlerden dolayı Lufthansa, geçtiğimiz aylarda Balaton/Macaristan, Bern/İsviçre (bundan böyle code-share ortak uçuş), Hof/Plauen (bundan böyle ortak uçuş), Rønne/Danimarka ile Asya’da Seoul - Shenyang/Çin arası düzenlenen uçuşları durdurmuştur. Bundan böyle bu noktalara da ortak uçuşlar düzenlenecek.

Lufthansa Verbund çerçevesinde ortak uçuşlar düzenleyen Avusturya Havayolları, bmi, Brüksel Havayolları ve SWISS de 28 Mart tarihinde yaz programına geçecekler. Lufthansa dahil bu beş havayolu şirketi, Brüksel, Düsseldorf, Frankfurt, Londra/ Heathrow, Münih, Viyana ve Zürih havalimanlarından 4 kıtada 104 ülkede 274 varış noktasına ortak uçuşlar düzenleyerek kendi uçuş programlarını zenginleştirecekler.

Lufthansa 81 ülkede 204 noktaya uçacak

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
ya bunlar çok yere uçuyor kesin bunlar da fetullahın okul açtığı yerlere uçuyorlar tıpkı thy gibi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Yaza insallah Bursaya da Lufthansa uçaçack. Hafta da 4 gün aksılıklı olarak -Frankfurt-Bursa Bizi bizler anlayamadık ama eller inanın anlayacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000