18 Mart 2015, Çarşamba 08:20:55

LUFTHANSA 750 SEFERİNİ İPTAL ETTİ

Alman havayolu şirketi Lufthansa, pilot sendikası Cockpit’in yarın için yaptığı grev çağrısı nedeniyle yarınki 750 seferini iptal etti.
  • Amerikadaki pilotlarada boyle bir sendika lazim ...
  • Adamlarda hak var hukuk var sıkıntı yok..
  • Lh'ya da bir hamdi topcu sart :)

Lufthansa şirketinden yapılan açıklamada; pilotların saat 00.01 ile 23.59 arasında grev yapacak olması nedeniyle, planlanan yaklaşık bin 400 seferden 750’sinin iptal ediği belirtildi.

Açıklamada, sefer iptallerinin büyük çoğunluğunun yarın olacağı, ancak Perşembe ve Cumartesi günü de planlanan bazı seferlerin yapılmayacağına işaret edilerek, grevden yaklaşık 80 bin yolcunun etkileneceği kaydedildi. Uzun mesafe uçuşlarının planlandığı gibi yapılacağı belirtilen açıklamada, sendikanın grev çağrısının orantısız olduğu ve bundan ilk etapta müşterilerin etkileneceği ifade edildi.

Lufthansa, iptal edilen uçuşları şirketin resmi internet sayfasında yayımladı.

Sendika ile Lufthansa yönetimi arasındaki görüşmelerde Lufthansa, Lufthansa-Cargo ve Germanwings şirketlerinde çalışan 5 bin 400 pilotun emekliliğe geçiş sürelerinde anlaşma sağlanamıyor. Lufthansa şirketi, pilotlarda en erken emekliğe geçişi 55’ten 60 yaşa ve görevden ayrılmadaki ortalama yaşı da 58’den 61'e çıkarmak istiyor.

Cockpit, toplu sözleşmede görüşmelerin tıkanmasından dolayı bir günlük grev kararı almıştı.

Lufthansa ile Cockpit arasında yapılan toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması sebebiyle geçen yıl da değişik aralıklarla pilotlar greve gitmiş ve binlerce sefer iptal edilmişti. (Finansglobal)

LUFTHANSA 750 SEFERİNİ İPTAL ETTİ

Yorumlar

iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Amerikadaki pilotlarada boyle bir sendika lazim ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
? ~ 9 yıl önce
Adamlarda hak var hukuk var sıkıntı yok..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
isim ~ 9 yıl önce
Lh'ya da bir hamdi topcu sart :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000