22 Şubat 2013, Cuma 09:22:35

LUFTHANSA 60 YILLIK MERKEZİNİ KAPATIYOR!

Lufthansa, tasarruf önlemleri kapsamında Köln’deki 60 yıllık merkezi başta olmak üzere çok sayıdaki şubesini kapatma kararı aldı.
  • Zaten Lufthansa'nın genel merkezinin Frankfurt değil Köln'de olması pek anlaşılabilir bir durum değildi. Şimdi genel merkezler de operasyonun kalbinin attığı noktalar olan Frankfurt ve Münih'e taşınıyor. Anlaşılabilir bir durum.
  • Bu gidişle THY Lufthansa'yı alacak.

Almanların milli havayolu şirketi Lufthansa, tasarruf önlemleri kapsamında Köln’deki 60 yıllık merkezi başta olmak üzere ülke genelinde bulunan çok sayıdaki şubesini kapatma ve hissedarlara kâr payı dağıtmama kararı aldı.

365 kişinin çalıştığı Köln’deki idari merkezin 2017 yılının sonunda kapatılacağını açıklayan yetkililer, aynı dönem içinde Norderstedt’deki Lufthansa Revenue Services GmbH’da çalışan 350 kişinin de işine son verileceğini duyurdu. Tasarruf önlemleri kapsamında yer hizmeti veren personel sayısı azaltılacak. Ayrıca Köln’de bulunan yan kuruluşu Cityline idaresinin de Münih’e taşınması planlanıyor.

Lufthansa’nın Yönetim Kurulu Başkanı Christoph Franz, “Tasarruf edilecek parayla 100 yeni uçak alınacak” dedi.

Lufthansa şirketi geçen yıl 990 milyon Euro kâr etmesine rağmen, kârının yüzde 36 oranında düştüğünü bildirdi. Dünyanın ikinci büyük hava şirketi olan Lufthansa, geçen yılın ekim ayında ise, idari bölümü yurt dışına taşımayı ve 700’e yakın çalışanına ise çıkış verileceğini duyurmuştu.

LUFTHANSA 60 YILLIK MERKEZİNİ KAPATIYOR!

Yorumlar

Frankfurt ~ 11 yıl önce
Zaten Lufthansa'nın genel merkezinin Frankfurt değil Köln'de olması pek anlaşılabilir bir durum değildi. Şimdi genel merkezler de operasyonun kalbinin attığı noktalar olan Frankfurt ve Münih'e taşınıyor. Anlaşılabilir bir durum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THY'ye Satarlar ~ 11 yıl önce
Bu gidişle THY Lufthansa'yı alacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aman ha ~ 11 yıl önce
Yavaş alsın ama
hamburg/tolga ~ 11 yıl önce
bence yalış lufthansa thy'yi alacak

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000