04 Temmuz 2015, Cumartesi 08:55:30

Lufthansa 22 bin euro tazminat ödedi

Alman hava yolu şirketi Lufthansa, rötarlı uçuş yaptığı için İsveçli bir aileye 200 bin kron tazminat ödedi.
  • hava koşulundan divert etmiş bir ucagın yolcusu nasıl tazminat alıyor?Eğer sebep sadece havakoşulu kaynaklı rötar ise, yolcu davayı kaybetmeli ve de mahkeme masrafları da aileye verilmeliydi.
  • Germanwings kazasında ölenlerin ailelerine 25 bin euro 1 gün rötar yapana 22 bin euro,siz dalga mı geçiyorsunuz ya,demek bikaç gün daha rötar yapsa ölen insanlardan fazla tazminat alacak diğer aile...saçmalığın daniskası...
  • Ufak bir duzeltme. Isvec basinina göre 3 000Euro tazminat 219 455 SEK mahkeme masrafi öduyor. Lufthansa kararlari tavsiye niteliginde olan tuketici sikayet kurumu kararina uymamis ve tuketici de mahkemeye gidip 2,5 yil sonra bu karari cikartmis. Rötar nedeni ucak Isvece gelirken buzlanma nedeniyle Oslo'ya divert etmis.

İsveç resmi haber ajansı TT'nin haberine göre, Alman hava yolu şirketi Lufthansa, 2012 yılında İsveç'in Vestergötland bölgesinden Güney Afrika'ya gitmek için bilet alan aileyi, 1 gün rötarla gideceği yere ulaştırdı.

Ailenin şikayeti üzerine Lufthansa şirketine 30 bin kron tazminat cezası kesildi. Lufthansa'nın kesilen cezanın 3 yıllık faiziyle birlikte İsveçli aileye toplam 200 bin kron (yaklaşık 22 bin avro) tazminat ödediği bildirildi.

Haberde, İsveçli ailenin tazminat talebinin Avrupa Mahkemesi tarafından geriye dönük uygulamaya alınan yasadan kaynaklandığına işaret edilirken, uçuşların 3 saatten fazla ertelenmesi durumunda yolculara tazminat ödeneceği ve bu uygulamanın da 2010 yılından itibaren yapılan uçuşları kapsadığı bildirildi.

Lufthansa 22 bin euro tazminat ödedi

Yorumlar

acaip ~ 9 yıl önce
hava koşulundan divert etmiş bir ucagın yolcusu nasıl tazminat alıyor?Eğer sebep sadece havakoşulu kaynaklı rötar ise, yolcu davayı kaybetmeli ve de mahkeme masrafları da aileye verilmeliydi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
25 bin euro ~ 9 yıl önce
Germanwings kazasında ölenlerin ailelerine 25 bin euro 1 gün rötar yapana 22 bin euro,siz dalga mı geçiyorsunuz ya,demek bikaç gün daha rötar yapsa ölen insanlardan fazla tazminat alacak diğer aile...saçmalığın daniskası...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Selim ~ 9 yıl önce
Bu haber Turk basininda cok yanlis verildi. Germanwings'de odenen 25 bin euro tazminat degil, Lufthansa'nin olenlerin ailelerine kendi insiyatifi ile odenen bir miktardi. Magdurlarin olasi para sikintisini bir olcude karsilamak icindi. Yoksa yillar surecek bir mahkeme sonucunda Germanwings'in olenlere odeyecegi tazminatin ne olacagini zamanla gorecegiz. Bakin yukaridaki haberde bile 2012 yilindaki bir olayin tazminati 2015 yilinda odeniyor.
Isvec ~ 9 yıl önce
Ufak bir duzeltme. Isvec basinina göre 3 000Euro tazminat 219 455 SEK mahkeme masrafi öduyor. Lufthansa kararlari tavsiye niteliginde olan tuketici sikayet kurumu kararina uymamis ve tuketici de mahkemeye gidip 2,5 yil sonra bu karari cikartmis. Rötar nedeni ucak Isvece gelirken buzlanma nedeniyle Oslo'ya divert etmis.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000