03 Nisan 2015, Cuma 13:26:20

LUBITZ'İN UÇAĞI KASTEN DÜŞÜRDÜĞÜ KESİNLEŞTİ

Fransa’nın güneyinde düşen Lufthansa'ya ait Germanwings uçağının ikinci karakutusunun incelenmesi sonucunda yardımcı pilotun uçağı kasıtlı şekilde düşürdüğünün doğrulandığı bildirildi.
  • O irtifadan open descent yaparsan 100 fpm ile alcalmaz open descent in mantigina aykiri100 fpm ile alcalsan ucak hala alcalmaya devam ediyor olurdu
  • Arkadaşlar Lubitz yapmadı diyenlere birkaç sorum var: 1) Savcının iddia ettiği CVR kayıtları sadece o savcı tarafından dinlenmeyecek. Dünya'daki birçok havacılık otoritesine ve kaza kırım inceleme heyetine gidecek. Bu şartlarda savcı ses kayıtlarını yanlış aksettirebilir mi? 2) Yıllardır Airbus A 320 ile uçuyorum. Yaklaşık olarak 8500 saat bu uçakla uçtum. Halen de THY'da bu uçakta devam ediyorum. İki motor gitse dahi o uçak o şekilde çakılmaz. Ancak elevatör veya horizontal stabilizer in kopması veya kanat kopması falan lazım. Buna göre bu uçak niye böyle bir irtifa kaybı yaşayıp çakılsın? 3) Lubitz'in depresyon ve sağlık rapor kayıtları ortaya çıkarıldı. Eski kız arkadaşına "öyle birşey yapıcam ki, bütün dünya benden bahsedecek ve sistemi değiştiricem" gibisinden cümleler kullanmış. Bütün bunlar sizin için hiçbirşey ifade etmiyor mu? 4) Airbus bu uçağın bir kusuru olup da saklamak istese, bugüne kadar diğer 320 kazalarında niye bunu yapmadı? Niye böyle bir kamuflajın arkasına sığınsın? Bu tür bir kamuflaj yapsa Air France'ın A 330 kazasını örtbas ederdi. Veya geçenlerde Endonezya FIR'da düşen Malezya A 320'si için yapardı. Veya belki başka airbus uçaklar için yapardı. Madem öyle niye onları olduğu gibi açıkladı? Ben sesli düşünmüş olayım. Soruyorum : Her olayda bir komplo teorisi üretirken bunları da düşünüyor muyuz? Olay net bir şekilde ortada. Adam bu uçağı kasten kırmış. Tüm veriler de bu yönde.
  • Serdar ismiyle yazan. Tek kelime ile tebrikler. Yazdığın her kelime, her harf, her cümle doğru. Hepsinin altına imzamı atarım. Nokta. Helal olsun.
  • Amsterdam kazasının sorumlusunun ra 1 ve 2 bilgilerini aldığı halde sadece ra 1 verisini kullanan autothrottle computer tasarımı nedeniyle çok büyük oranda boeing olduğu kazanın detaylı raporuyla açıklandı. Bu işe 25 yılını vermek herşeyi çok iyi bilmek demek değildir, havacılıkta herzaman öğreneceğin çok şey vardır. Herşey bu kadar açık ve netken kazada rahmetli olan pilotları sorumlu tutmak en hafif tabiriyle ayıptır. Not: pilot değilim, sadece insanım.
  • lafın kısası......bizde yedik.
  • Hayır orada degildim ama o ucakla arızalıyken cok uctum.Yaklasık 20 senedirde ucuyorum.Beynim var cok sukur kardesim.Bilmeden yorum yapmayınız!Biz bu işe 25 senemizi verdik
  • Lh sen orsaydın galiba ams kazası oldunda herşeyi bilen adam kafanı açtır içine biraz beyin koydur
  • LH ye itafen Size buradan agir bir laf soylerdim ama ...neyse ! Amsterdam ucagindaki sorumlu kaptan ile egitimde de line da da birlikte calistim.Suclamani yapacaksan once bu konuda bilgi edin..!Yorumunu ona gore yap ki akilli zannetsinler(!)
  • Autopilot ayarlarıyla oynayıp uçağı düşürdü diyor, 320 uçağının autopilotunu devre dışı bırakmadan ayarlarıyla oynayıp istesende düşüremezsin.
  • Türkiye'nin havasından mıdır nedir bilinmez ama hiç kimse kendine toz kondurmuyor .Tabi ki ülke siyasetleri ticari kaygılar kaza-sonuç raporunu etkilemek isteyebilir .Ama sanırım itham edilen pilotu savunacak bir hukuk adamı vardır. Şunu unutmayalım Thy'nin B-7378uçağı Amsterdam'da düştüğü gün TALPA pilotları TV ekranlarına çıkıp saatlerce wake türbülans demişlerdi Hollandalı yetkililerin Radio altimetre arızası dediği saatlerde. Sonra bir daha görülmediler.(kaza-sonuç raporunda Boeing firması'da nasibini almıştı).Şüpheci yaklaşmak iyidir ama biraz da akılcı olmak lazım.

Fransa’nın güneyinde düşen Alman havayolu şirketi Lufthansa'ya ait Germanwings uçağının ikinci karakutusunun incelenmesi sonucunda yardımcı pilotun uçağı kasıtlı şekilde düşürdüğü doğrulandı.

Fransa Sivil Havacılık Güvenlik İnceleme Bürosu'ndan (BEA) yapılan yazılı açıklamada, uçağın dün bulunan ikinci karakutusunda yapılan ilk incelemeye göre yardımcı pilot Andreas Lubitz'in uçağı kasıtlı olarak düşürdüğünün anlaşıldığı belirtildi.

Açıklamada, kokpitte bulunan yardımcı pilotun düşmekte olan uçağı otomatik pilotta kullandığı ve düşüşü daha hızlandırmak için otomatik pilotun ayarlarını değiştirdiğinin tespit edildiği kaydedildi.

İkinci karakutuda uçuşla ilgili teknik bilgiler yer alıyordu.

Kazanın meydana geldiği gün bulunan ilk karakutudaki kokpit kayıtlarının incelenmesi sonucunda da, yardımcı pilotun uçağı kasıtlı olarak düşürdüğü tespit edilmişti.

Geçen hafta Barselona-Duesseldorf seferini yaparken düşen uçakta 144 yolcu ve 6 kişilik mürettebattan kurtulan olmamıştı.



LUBITZ'İN UÇAĞI KASTEN DÜŞÜRDÜĞÜ KESİNLEŞTİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (30)

:) ~ 9 yıl önce
O irtifadan open descent yaparsan 100 fpm ile alcalmaz open descent in mantigina aykiri100 fpm ile alcalsan ucak hala alcalmaya devam ediyor olurdu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Arkadaşlar Lubitz yapmadı diyenlere birkaç sorum var: 1) Savcının iddia ettiği CVR kayıtları sadece o savcı tarafından dinlenmeyecek. Dünya'daki birçok havacılık otoritesine ve kaza kırım inceleme heyetine gidecek. Bu şartlarda savcı ses kayıtlarını yanlış aksettirebilir mi? 2) Yıllardır Airbus A 320 ile uçuyorum. Yaklaşık olarak 8500 saat bu uçakla uçtum. Halen de THY'da bu uçakta devam ediyorum. İki motor gitse dahi o uçak o şekilde çakılmaz. Ancak elevatör veya horizontal stabilizer in kopması veya kanat kopması falan lazım. Buna göre bu uçak niye böyle bir irtifa kaybı yaşayıp çakılsın? 3) Lubitz'in depresyon ve sağlık rapor kayıtları ortaya çıkarıldı. Eski kız arkadaşına "öyle birşey yapıcam ki, bütün dünya benden bahsedecek ve sistemi değiştiricem" gibisinden cümleler kullanmış. Bütün bunlar sizin için hiçbirşey ifade etmiyor mu? 4) Airbus bu uçağın bir kusuru olup da saklamak istese, bugüne kadar diğer 320 kazalarında niye bunu yapmadı? Niye böyle bir kamuflajın arkasına sığınsın? Bu tür bir kamuflaj yapsa Air France'ın A 330 kazasını örtbas ederdi. Veya geçenlerde Endonezya FIR'da düşen Malezya A 320'si için yapardı. Veya belki başka airbus uçaklar için yapardı. Madem öyle niye onları olduğu gibi açıkladı? Ben sesli düşünmüş olayım. Soruyorum : Her olayda bir komplo teorisi üretirken bunları da düşünüyor muyuz? Olay net bir şekilde ortada. Adam bu uçağı kasten kırmış. Tüm veriler de bu yönde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Serdar ismiyle yazan. Tek kelime ile tebrikler. Yazdığın her kelime, her harf, her cümle doğru. Hepsinin altına imzamı atarım. Nokta. Helal olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Serdar ~ 9 yıl önce
Amsterdam kazasının sorumlusunun ra 1 ve 2 bilgilerini aldığı halde sadece ra 1 verisini kullanan autothrottle computer tasarımı nedeniyle çok büyük oranda boeing olduğu kazanın detaylı raporuyla açıklandı. Bu işe 25 yılını vermek herşeyi çok iyi bilmek demek değildir, havacılıkta herzaman öğreneceğin çok şey vardır. Herşey bu kadar açık ve netken kazada rahmetli olan pilotları sorumlu tutmak en hafif tabiriyle ayıptır. Not: pilot değilim, sadece insanım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
soğuk ~ 9 yıl önce
lafın kısası......bizde yedik.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Hayır orada degildim ama o ucakla arızalıyken cok uctum.Yaklasık 20 senedirde ucuyorum.Beynim var cok sukur kardesim.Bilmeden yorum yapmayınız!Biz bu işe 25 senemizi verdik

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Lh sen orsaydın galiba ams kazası oldunda herşeyi bilen adam kafanı açtır içine biraz beyin koydur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
LH ye itafen Size buradan agir bir laf soylerdim ama ...neyse ! Amsterdam ucagindaki sorumlu kaptan ile egitimde de line da da birlikte calistim.Suclamani yapacaksan once bu konuda bilgi edin..!Yorumunu ona gore yap ki akilli zannetsinler(!)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Serdar ~ 9 yıl önce
Autopilot ayarlarıyla oynayıp uçağı düşürdü diyor, 320 uçağının autopilotunu devre dışı bırakmadan ayarlarıyla oynayıp istesende düşüremezsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Escobar ~ 9 yıl önce
Türkiye'nin havasından mıdır nedir bilinmez ama hiç kimse kendine toz kondurmuyor .Tabi ki ülke siyasetleri ticari kaygılar kaza-sonuç raporunu etkilemek isteyebilir .Ama sanırım itham edilen pilotu savunacak bir hukuk adamı vardır. Şunu unutmayalım Thy'nin B-7378uçağı Amsterdam'da düştüğü gün TALPA pilotları TV ekranlarına çıkıp saatlerce wake türbülans demişlerdi Hollandalı yetkililerin Radio altimetre arızası dediği saatlerde. Sonra bir daha görülmediler.(kaza-sonuç raporunda Boeing firması'da nasibini almıştı).Şüpheci yaklaşmak iyidir ama biraz da akılcı olmak lazım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000