30 Mart 2015, Pazartesi 08:25:28

KAPTAN PİLOT; TANRI AŞKINA AÇ KAPIYI'

Fransa'da düşen Germanwings uçağının kaptanının, yardımcı pilot Andreas Lubitz'e "Şu lanet kapıyı aç" diye bağırdığı ortaya çıktı.
  • Bir tıkla EGPWS i kapatan sanal pilot; F/O EGPWS i de inhibit edelim de terrain merrain almadan huzur içinde ölelim demiş anlaşılan. Öyle mi ??? Hem terrain pull up almadığı için safety raporu da yazmak zorunda kalmaz....
  • Ha birde telleri söküp gelenler helikopteri yerde takla attirmaya calisanlar ve paller ile ağaç budayanlar vardı. ..maalesef şimdi onlarda line da uçmaya çalışıyorlar aman dikkat edin size denk gelmesinler
  • bizdede casayı denize sürten balıkçı astronot vardı..şimdi line da uçuyor....vatandaşın canı kimlere emanet...
  • 11 eylülde Pentagona düşen uçakta da hemen hemen aynısı yaşanmıştı.Yolcular ve kabin ekibi cocpit kapısını troleyle kırmışlar ancak maalef çok geç kalınmıştı.Bu meslekte 1 dakika bile yerine göre uzun bir süre...Saniyeler önem taşıyor.Evet; Kanla yazıldı.Ama Aptallık affedilemez bir gerçek olarak kayıtlara geçecektir.Bu kadar basit bir prosedürü hayata geçirmek için bunların olmasını beklemek gerizekalılıktır.Sene 2015 ve : Yazıklar olsun.
  • Kaptan türkce biliyormuymus ??
  • A320'de balta bulundurma Germanwings şirket prosedürü müdür? Normalinde 200 koltuk üzeri arkada taşınması mecburidir. Örnek A321
  • Allah kimseye böyle manyak bir kokpit ekibiyle uçmayı nasip etmesin. Kaptanın kokpitten çıktığı durumlarda kokpitte bir kabin ekibinin bulunmasının yeterli olacağına inanmıyorum. Kokpit ekibinin seçiminde ve yetiştirilmesinde geçmişinin adamakıllı incelenmesi ve uçuculuk yaşamı boyuncada periyodik sağlık kontrollerinin daha dikkatli yapılması gerekiyor.
  • inanamıyoruz ama başka da bir secenek yok gibi ..
  • pilotun "Tanrı aşkına aç kapıyı" dediğini kim nasıl duymuş? ses kaydını mı dinlemişler? Ya uydurmayın sanki içerdeydiniz.
  • Duydunuz mu köy oluyormuş uz kasaba oluyormuş uz ilçe oluyormuş uz il oluyormuş uz ticari kaygı başka bişey değil Avrupalı senaryo bitmez.

Fransa'da düşen Germanwings uçağının kaptanının, kokpit kapısını içeriden kilitleyen ikinci pilot Andreas Lubitz'e, "Aç şu lanet kapıyı" diye bağırdığı ifade edildi.

PİLOTUN İSMİ DE AÇIKLANDI

Barcelona-Düsseldorf seferini yaparken ikinci pilot Lubitz tarafından kasten düşürüldüğü ortaya çıkan Airbus A320 tipi uçağın kaptan pilotunun isminin Patrick Sonderheimer olduğu bildirildi.

10 YILI AŞKIN SÜREDİR LUFTHANSA BÜNYESİNDE ÇALIŞIYORMUŞ

Mayıs 2014'te Germanwings'e katılan Sonderheimer'ın 10 yılı aşkın süredir Lufthansa bünyesinde çalıştığı belirtildi. Airbus A320 ile 6 bin saatten fazla uçuş tecrübesi bulunan Sonderheimer, kokpit kapısını içerinden kilitleyen Lubitz'in uçağı düşürmesine engel olamamıştı.

ÖNCE YALVARDI, ARDINDAN KÜFÜR ETTİ

Alman Bild am Sonntag gazetesinin haberine göre, kokpite giremeyen kaptan pilot Sonderheimer, 150 kişiye mezar olan uçak düşmeden saniyeler önce, Lubitz'e, "Tanrı rızası için şu kapıyı aç" diye seslendi. Arkada yolcuların çığlıkları duyulurken, baltayla kapıyı kırmaya çalışan Sonderheimer, daha sonra ise ikinci pilota "Aç şu lanet kapıyı" diye bağırdı.

GÖZÜNDE SORUN OLDUĞU İDDİA EDİLDİ

Evinde çok sayıda antidepresan bulunan Lubitz'in görme sorununun da olduğu ve pilotluk kariyerini riske atan bu problemi de çalıştığı şirketten sakladığı öne sürüldü.

New York Times, görme probleminin ne derece ciddi olduğunun ya da Lubitz'in yaşadığı psikolojik sıkıntılara etkisinin bilinmediğini belirtti.

Gazeteye konuşan bir kaynak, olaya ilişkin soruşturmayı yürüten yetkililerin, bu rahatsızlığın psikosomatik olma ihtimalini de göz önünde bulundurduklarını söyledi.

KIZ ARKADAŞI HAMİLEYMİŞ

Öte yandan Lubitz ile aynı evi paylaşan ve Kuzey Ren Vestfalya eyaletindeki bir okulda öğretmenlik yapan kız arkadaşının, geçen haftalarda öğrencilerine hamile olduğunu açıkladığı kaydedildi.

UÇAĞI BİLİNÇLİ DÜŞÜRMÜŞTÜ

Germanwings'e ait Airbus A320 tipi yolcu uçağı salı günü Barcelona-Düsseldorf seferini yaparken Fransa'nın güneyinde düşmüştü. Uçaktaki altı uçuş görevlisi ve 144 yolcudan kurtulan olmamıştı. Uçağın ses kayıtlarının incelenmesinin ardından Fransız yetkililer, kaptan pilot kokpitten çıktıktan sonra, psikolojik rahatsızlığı olduğu belirtilen yardımcı pilot Lubitz'in "uçağı bilinçli olarak alçalttığını" bildirmişti.

KAPTAN PİLOT; TANRI AŞKINA AÇ KAPIYI'

Yorumlar Tüm Yorumlar (27)

iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Bir tıkla EGPWS i kapatan sanal pilot; F/O EGPWS i de inhibit edelim de terrain merrain almadan huzur içinde ölelim demiş anlaşılan. Öyle mi ??? Hem terrain pull up almadığı için safety raporu da yazmak zorunda kalmaz....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
çiğli ~ 9 yıl önce
Ha birde telleri söküp gelenler helikopteri yerde takla attirmaya calisanlar ve paller ile ağaç budayanlar vardı. ..maalesef şimdi onlarda line da uçmaya çalışıyorlar aman dikkat edin size denk gelmesinler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
çiğli ~ 9 yıl önce
bizdede casayı denize sürten balıkçı astronot vardı..şimdi line da uçuyor....vatandaşın canı kimlere emanet...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
11 eylül ~ 9 yıl önce
11 eylülde Pentagona düşen uçakta da hemen hemen aynısı yaşanmıştı.Yolcular ve kabin ekibi cocpit kapısını troleyle kırmışlar ancak maalef çok geç kalınmıştı.Bu meslekte 1 dakika bile yerine göre uzun bir süre...Saniyeler önem taşıyor.Evet; Kanla yazıldı.Ama Aptallık affedilemez bir gerçek olarak kayıtlara geçecektir.Bu kadar basit bir prosedürü hayata geçirmek için bunların olmasını beklemek gerizekalılıktır.Sene 2015 ve : Yazıklar olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Türkce ~ 9 yıl önce
Kaptan türkce biliyormuymus ??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
A320 Balta? ~ 9 yıl önce
A320'de balta bulundurma Germanwings şirket prosedürü müdür? Normalinde 200 koltuk üzeri arkada taşınması mecburidir. Örnek A321

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 9 yıl önce
Allah kimseye böyle manyak bir kokpit ekibiyle uçmayı nasip etmesin. Kaptanın kokpitten çıktığı durumlarda kokpitte bir kabin ekibinin bulunmasının yeterli olacağına inanmıyorum. Kokpit ekibinin seçiminde ve yetiştirilmesinde geçmişinin adamakıllı incelenmesi ve uçuculuk yaşamı boyuncada periyodik sağlık kontrollerinin daha dikkatli yapılması gerekiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
inanamıyoruz ~ 9 yıl önce
inanamıyoruz ama başka da bir secenek yok gibi ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Şahin K ~ 9 yıl önce
pilotun "Tanrı aşkına aç kapıyı" dediğini kim nasıl duymuş? ses kaydını mı dinlemişler? Ya uydurmayın sanki içerdeydiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Duydunuz mu köy oluyormuş uz kasaba oluyormuş uz ilçe oluyormuş uz il oluyormuş uz ticari kaygı başka bişey değil Avrupalı senaryo bitmez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000