14 Ağustos 2012, Salı 14:17:10

KABİN MEMURLARI 'EVET' DEDİ...

Lufthansa kabin memurlarının üyesi olduğu UFO Sendikası'nın, kabin memurlarına grev oylaması yaptığı ve grev yapılması yönünde karar çıktığı belirtildi.
  • temel ile hamdi yi geçici olarak lufthansa nın başına geçirmeyi öneriyorum..hatta şahlanan ı da arabulucu diye yanlarında götürsünler...gitsinler almanlara personel nasıl sürülür,işten atılır,tehdit edilir,hak,hukuk verilmez,köle gibi sömürülerek çalıştırılır anlatsınlar hatta uygulamalı göstersinler !!!!
  • Daha bir onceki sozlesmede bizde de oylama yapilmadi mi?Turkiye'ye ve havaciliga yeni mi adim attiniz?Hosgeldiniz sefalar getirdiniz.................
  • Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
  • Grev oylamasını sendika yapıyor ne ilginç,Sendika grev gibi önemli bir konuda kendi başına hareket etmek yerine çalışanlara soruyor.DEMOKRATİK KÜLTÜR BÖYLE BİRŞEY. Bizde ise 23 yıldır sendikanın başındaki Ağa ve Takımı böyle işlerden anlamaz,anlasada işine gelmez.Onun derdi koltuğunu korumak..sonunda o koltukla beraber mezara gidecek galiba..
  • biraz kafaları olsa devletle işbirliği yapıp grev yasağı getirip,haklarını koruyan çalışanları susturur.Konuşmaya devam edenlerin savunacak hakkını bırakmam en güzeli bu olur lufthansa düşün bunu bak .
  • Buraya yorum yapanlar neden illa kendilerini salak yerine koyuyorlar. Çalışan herkes dünyanın neresinde olursa olsun, emeğinin hakkını arayanın yanında olur.(Sermaye Globalleşiyorsa, ek te globalleşmeli). Çalışan biri e çalışanda değilse, o kendine yabancılaşmıştır, köleliği kabul etmiştir...Dünyada verilen emek ve demokrasi mücadelelerinden dersler çıkararak, örnekler alarak haklarımızın önünü açmak, onları çoğaltmak varken, burada anlamsız yorumlar yaparak EMEK mücadelesinin eksenini kaydırmamalıyız..Elbette işveren yanlıları çıkacak. Elbette yalakalar çıkacak..Elbette sınıf mücadelesinin özüne aykırı davranan, yorum yapanlar çıkacak. Ama bizler ortak sıkıntılarını yaşıyorsak. bu yüzden sınıf kardeşleri isek; Sınıf kardeşlerimizle uğraşmak, onlarla didişmek yerine , sıkıntılarınızı, bizi bu hale koyan sınıf düşmanlarımıza yöneltmeliyiz. Patronlara, işverenlere, onların temsilcilerine, onların yalakalarına yönlendirmeliyiz...Çalışanlar kardeştir.Patronlar, yalakalar kalleştir.
  • aynı bizim gibi 305 kişiyi kovarlar kurtulur lh...
  • Senin çapın daha büyük sanırım..O zaman gelde medeniyet dersi göster bizlere...
  • haydi merkel hemen bir yasa hazırla grevi yasakla...
  • bizde herkes hakkına razı olur yarın bir gün "asgari ücretle çalışın" deseler ona da koyun sürüsü gibi "evet" derler...

Lufthansa’da bir yıl süren ve herhangi bir uzlaşmaya varılamayan toplu pazarlık sürecinin ardından Alman UFO sendikası-Bağımsız Kabin Memurları Örgütü (Independent Flight Attendant Organisation) bir grev oylaması yaptı. Sendika üyesi kabin memurlarının yüzde 83,2’si greve çıkılmasından yana oy kullandı.

Grev oylamasının sonuçlarının belli olmasının ardından UFO’nun web sitesinde açıklama yer aldı:

"Lufthansa yönetimi en sonunda çalışanlarla birlikte, (onlara karşı değil) çalışmaya karar verirse biz derhal son adımları atmaya ve bir anlaşmaya varmaya hazırız." 

Şimdi Lufthansa'dan konuyla ilgili bir açıklama yapılması bekleniyor.

KABİN MEMURLARI 'EVET' DEDİ...

Yorumlar Tüm Yorumlar (18)

öneri ~ 12 yıl önce
temel ile hamdi yi geçici olarak lufthansa nın başına geçirmeyi öneriyorum..hatta şahlanan ı da arabulucu diye yanlarında götürsünler...gitsinler almanlara personel nasıl sürülür,işten atılır,tehdit edilir,hak,hukuk verilmez,köle gibi sömürülerek çalıştırılır anlatsınlar hatta uygulamalı göstersinler !!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Grev oylamasi ~ 12 yıl önce
Daha bir onceki sozlesmede bizde de oylama yapilmadi mi?Turkiye'ye ve havaciliga yeni mi adim attiniz?Hosgeldiniz sefalar getirdiniz.................

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
grev oylaması ~ 12 yıl önce
Grev oylamasını sendika yapıyor ne ilginç,Sendika grev gibi önemli bir konuda kendi başına hareket etmek yerine çalışanlara soruyor.DEMOKRATİK KÜLTÜR BÖYLE BİRŞEY. Bizde ise 23 yıldır sendikanın başındaki Ağa ve Takımı böyle işlerden anlamaz,anlasada işine gelmez.Onun derdi koltuğunu korumak..sonunda o koltukla beraber mezara gidecek galiba..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mesuı ~ 12 yıl önce
biraz kafaları olsa devletle işbirliği yapıp grev yasağı getirip,haklarını koruyan çalışanları susturur.Konuşmaya devam edenlerin savunacak hakkını bırakmam en güzeli bu olur lufthansa düşün bunu bak .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çalışanlar Kardeştir ~ 12 yıl önce
Buraya yorum yapanlar neden illa kendilerini salak yerine koyuyorlar. Çalışan herkes dünyanın neresinde olursa olsun, emeğinin hakkını arayanın yanında olur.(Sermaye Globalleşiyorsa, ek te globalleşmeli). Çalışan biri e çalışanda değilse, o kendine yabancılaşmıştır, köleliği kabul etmiştir...Dünyada verilen emek ve demokrasi mücadelelerinden dersler çıkararak, örnekler alarak haklarımızın önünü açmak, onları çoğaltmak varken, burada anlamsız yorumlar yaparak EMEK mücadelesinin eksenini kaydırmamalıyız..Elbette işveren yanlıları çıkacak. Elbette yalakalar çıkacak..Elbette sınıf mücadelesinin özüne aykırı davranan, yorum yapanlar çıkacak. Ama bizler ortak sıkıntılarını yaşıyorsak. bu yüzden sınıf kardeşleri isek; Sınıf kardeşlerimizle uğraşmak, onlarla didişmek yerine , sıkıntılarınızı, bizi bu hale koyan sınıf düşmanlarımıza yöneltmeliyiz. Patronlara, işverenlere, onların temsilcilerine, onların yalakalarına yönlendirmeliyiz...Çalışanlar kardeştir.Patronlar, yalakalar kalleştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
aynı bizim gibi 305 kişiyi kovarlar kurtulur lh...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Civilization'a hitaben... ~ 12 yıl önce
Senin çapın daha büyük sanırım..O zaman gelde medeniyet dersi göster bizlere...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yasas ~ 12 yıl önce
haydi merkel hemen bir yasa hazırla grevi yasakla...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
bizde herkes hakkına razı olur yarın bir gün "asgari ücretle çalışın" deseler ona da koyun sürüsü gibi "evet" derler...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000