11 Ekim 2011, Salı 16:20:58

İŞTE TÜRK'ÜN SON KEŞFİ... (FOTO HABER)

Türk sivil havacılığı, 114 ton yük kapasitesiyle dünyanın en büyük kargo uçakları arasında yer alan Boeing 747-400’le ilk kez tanışıyor...
  • iyi güzel hos türk bayragida tasiyor ama türk sirketine renklerine boyansaydi olmazmiydi yani ? türkiyede söyle bir durum var ne a380 nede 747 türk sirketi renklerinde göremeyecegiz anlayana TC-JGA ucuyorum.com ailesinden
  • ah birde gecim sıkıntısı yuzuden mytechnıcten ayrılıp baska ısler yapmaya baslayanların paralarını verseler ne guzel olacak, nerdesye 2 sene oldu, hala tik yokk :-) bi el atin plss..
  • Yahu bu adamin sakallari Musluman sakalina benziyor yahuBudami badem biyiklilarsan yoksa.Yarin birde deve kesmesin bu. sakallarini bizimkiler gibi top sakal yapsada icimize biraz soguk su dokulse.Her tarafta bu cember sakallilar arkadas.Allah sonumuzu hayirli eyleye.Hic iyiye gitmiyoruz.Kiyamet yakinmi ne.
  • öyle bi başlık atmışsınızki boeing değilde biz yaptık sanki
  • Malesef başlık pek yakışıklı durmamış,"İşte Türk'ün Son Keşfi" ilk defa mı 747 görüyoruz arkadaşlar,bu tayyarenin varlığını ilk defa mı öğreniyoruz,lütfen böyle ucuz kişilerle,böyle ucuz olaylarla Türklük ismini rencide etmeyelim,ayrıca o uçak resmen bir döküntü çok yakında yaşatacağı sorunları hep beraber görürüz.Öte yandan Yavuz bey bugune kadar kimin yaralı parmağına işemis de bu işte ülke ekonomisini vs düşünür olmuş,geç bunları Yavuz Efendi...Anladın sen onu.
  • Türkiyede hersey olur, Isparta Hesabi verilsin ondan sonra show yapilsin, o MD yi ucusa zorlayan kimdi?
  • Yakında AOG olur,merak etmeyin.
  • today tomorrow cizmeci
  • jet-pa olayı nın havacılık versiyonu
  • ÇALIŞANLARIN HAKLARINI VERMİYOR DİYENLER YANILIYOR OLABİLİR 68 KUŞAĞINDAN ESKİ DEVRİMCİ KARDEŞLERİMİZDEN DEV-SOL OLAYLARINA DA ADI KARIŞMIŞTI . ACABA SOLCULUK İDEOLOJİSİ DEĞİŞTİ DE BİZİM HABERİMİZ Mİ OLMADI
Çin’in dev sermaye gruplarından HNA'nın ortaklığıyla Türkiye’nin en büyük kargo taşımacılığı şirketlerinden birine dönüşen my Cargo, filosuna kattığı Boeing 747-400 kargo uçağı ile kıtalararası operasyonlarına başlıyor.
 
my Cargo ortaklarından Yavuz Çizmeci, Havayolu kargo taşımacılığında Türkiye için bir ilk olan Boeing 747-400'ü tanıtmak amacıyla, Sabiha Gökçen Havalimanı’nda my Technic uçak bakım ve onarım tesisi’nde basın mensuplarıyla bir araya geldi.
 
Yavuz Çizmeci konuyla ilgili olarak: "Türkiye son on yılda hava kargo taşımacışığında büyük hamleler yaptı. On yıl önce sadece 40 ton kapasitesi olan Türkiye hava kargo filosu bugün 1000 ton kapasiteyi aştı. Bu hızlı gelişme süreci artık Türkiye’ye 747-400 uçağının gelmesini gerektiriyordu. Biz de gereğini yaptık. Dünyada havacılığın en hızlı geliştiği ülkelerden biri olan Türkiye’de hava kargo filosu da bu büyümeye ayak uyduruyor. Önümüzdeki günlerde Boeing 747-400 uçağının ikincisi de gelecek. Filomuz gelecek on ay içinde 4 adet 747-400 Boeing kargo uçağına sahip olacak" dedi.

Çizmeci; 'Bu ortaklık ve yaptığımız bu yatırımlar Çin ile Türkiye arasında havada olucak bir ipek yolunun temelidir. Artık şirketler başarıdan başarıya koşuyor. Bunlar yatırımla çalışmakla oluyor. 20 yıl önce A300'ler Türkiye'ye geldiğinde 'bu uçaklar nasıl dolacak' deniliyordu. Ama şimdi biz buraya 114 ton kargo taşıyabilen uçağı getirdik' dedi.
 
Basın toplantısında söz alan Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Konsolosluğu ticari ateşesi Li Jiang Çin-Türkiye arasında son yıllarda gelişen ekonomik ilişkilere değindi ve kısa bir gelecek içinde Çin’in Türkiye’nin en büyük dış ticaret ortağı olacağını söyledi. Jiang, Çin firmalarının Türkiye’de yatırım yapmalarının bir tesadüf olmadığını ve Türkiye’nin bölgede çok önemli bir ülke olduğunu, ekonomisinin çok sağlam temeller üzerine oturduğunu da sözlerine ekledi.

Basın toplantısında son sözü ise HNA temsilcisi Zhang Youqiang aldı. Youqiang, HNA’nın Türkiye’de ikinci büyük yatırımı olan  my Cargo ortaklığının geleceğinin çok parlak olacağını ifade etti. Çin’in Türkiye’ye ve Türkiye üzerinden Avrupa ve Afrika kıtasına uzanan hava kargo hattının merkezinde ACT Havayolları'nın olacağını ve bu gelişmenin Türkiye’nin önemli bir lojistik merkez olmasına katkı sağlayacağının altını çizdi.

Bu arada söz konusu 747-400'ün 1 Hollandalı, 2 İsveçli, 1 Fransız, 2 İngiliz, 1 İspanyol ve 5 Türk olmak üzere 12 pilotunun olduğu öğrenildi. Bir o kadar pilotun da şu anda Lufthansa'nın tesislerinde eğitimlerini tamamlamak üzere olduğu ve tip eğitimlerini almalarının ardından işbaşı yapacakları belirtildi.

İŞTE TÜRK'ÜN SON KEŞFİ... (FOTO HABER)

Yorumlar Tüm Yorumlar (19)

Misafir ~ 13 yıl önce
iyi güzel hos türk bayragida tasiyor ama türk sirketine renklerine boyansaydi olmazmiydi yani ? türkiyede söyle bir durum var ne a380 nede 747 türk sirketi renklerinde göremeyecegiz anlayana TC-JGA ucuyorum.com ailesinden

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ah birde gecim sıkıntısı yuzuden mytechnıcten ayrılıp baska ısler yapmaya baslayanların paralarını verseler ne guzel olacak, nerdesye 2 sene oldu, hala tik yokk :-) bi el atin plss..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Yahu bu adamin sakallari Musluman sakalina benziyor yahuBudami badem biyiklilarsan yoksa.Yarin birde deve kesmesin bu. sakallarini bizimkiler gibi top sakal yapsada icimize biraz soguk su dokulse.Her tarafta bu cember sakallilar arkadas.Allah sonumuzu hayirli eyleye.Hic iyiye gitmiyoruz.Kiyamet yakinmi ne.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
öyle bi başlık atmışsınızki boeing değilde biz yaptık sanki

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Malesef başlık pek yakışıklı durmamış,"İşte Türk'ün Son Keşfi" ilk defa mı 747 görüyoruz arkadaşlar,bu tayyarenin varlığını ilk defa mı öğreniyoruz,lütfen böyle ucuz kişilerle,böyle ucuz olaylarla Türklük ismini rencide etmeyelim,ayrıca o uçak resmen bir döküntü çok yakında yaşatacağı sorunları hep beraber görürüz.Öte yandan Yavuz bey bugune kadar kimin yaralı parmağına işemis de bu işte ülke ekonomisini vs düşünür olmuş,geç bunları Yavuz Efendi...Anladın sen onu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Türkiyede hersey olur, Isparta Hesabi verilsin ondan sonra show yapilsin, o MD yi ucusa zorlayan kimdi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Yakında AOG olur,merak etmeyin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
today tomorrow cizmeci

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
jet-pa olayı nın havacılık versiyonu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ÇALIŞANLARIN HAKLARINI VERMİYOR DİYENLER YANILIYOR OLABİLİR 68 KUŞAĞINDAN ESKİ DEVRİMCİ KARDEŞLERİMİZDEN DEV-SOL OLAYLARINA DA ADI KARIŞMIŞTI . ACABA SOLCULUK İDEOLOJİSİ DEĞİŞTİ DE BİZİM HABERİMİZ Mİ OLMADI

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000