09 Eylül 2008, Salı 14:31:23

"Havayolu özelleştirilirse suç işlenir!"

Avusturya'daki Halk Partisi'nin (ÖVP) eski üyesi Fritz Dinkhauser, Avusturya Havayolları'nın (AUA) özelleştirilmesini eleştirerek, "Bu, Avusturya halkına karşı işlenmiş bir suç olur" dedi.
  • THY bence Avusturian Airlines konusunda Avrupa'ya sadece "bakin bizde variz.." hissi uyandirmak icin katildi ihaleye. Yani olayin reklam yönü agir basiyor. Yoksa THY , LH ile ayni parkurda AUA'yi almak icin yarisa giremeyecegini kendi de biliyor. Siz onu bunu gecinde THY Air Bosna'yi almak istiyor. Nicin Air Bosna? Sorarim yetkililere, Bosna-Hersekde ne potansiyel var? THY sözde 5 yildizli havayolu olmak istiyor, o zaman elindeki 3-5 kusuru ne diye potansiyeli son derece düsük, havacilikta cok gerilerde olan ve hizayada kolay kolay giremeyecek bir firmaya yatirmaya kalkiyorsun? Isin ardinda yine Bosnalilar "Müslüman Kardeslerimiz " mantigimi yatiyor? Eger öylese birakin artik bu ayaklari.. AUA'nin ihalesine verin gücünüzü, kuvvetinizi ve kendinizi. AUA gibi köklü, kalitede THY ye parmak isirtacak bir sirketi THY ye bünyesine katarsa IS BASARMIS olur, yoksa Air Bosna gibi yikik, ve adam olmazlari bünyeye katarak hem IMAJ hemde bütceye zarar verirsiniz.
  • Bilemiyorum THY bu işte ne kadar ciddi ama olur da bunları satınalırsa her fırsatta Türkleri EC dışında bırakmaya çalışan Avusturyalılar çıldırır, gurbetçilerde keyiften uçar. Ama dediğim gibi THY ciddi ise.

"Bürgerforum Österreich" hareketiyle 28 Eylül'de yapılacak genel seçimlere katılan Dinkhauser, Halk Partisi (ÖVP) - Sosyal Demokrat Partisi (SPÖ) koalisyon hükümetinin aldığı kararı sert bir dille eleştirerek, "Avusturya Havayolları'nın özelleştirilmesi Avusturya halkına karşı işlenmiş bir suçtur. Bu nasıl bir iştir ki, Avusturya Havayolları'na Avusturyalı firmalardan ya da halktan oluşan bir konsorsiyumla alıcı bulunamıyor" ifadelerini kullandı.

Fritz Dinkhauser'in bu çıkışı, genel seçimler öncesi gündemdeki konular üzerindeki politik çizgisini keskinleştirme hamlesi olarak algılandı. Eleştirmenler ve politika uzmanları, Dinkhauser'in dürüst kişiliğinden dolayı popüler biri olduğunu ancak seçim kampanyalarının içeriğinin yetersiz kaldığını söylüyor.

Dinkhauser, Avusturya'nın Avusturya Havayolları'nı pazarlık malzemesi yapmakla bağımsızlığını kaybettiğini vurgulayarak, "Avusturya, Almanya'nın kuyruğu haline gelecek" dedi. Bu havayolları ile ilgilenen firmaların 12 Eyül'e kadar başvurularını yapmış olması gerekiyor. Şu ana kadar, Türk Havayolları, Alman Lufthansa, Rus S ile İngiliz British Airways Avusturya Havayolları'nın satlığa çıkartılan yüzde 43'lük kısmını satın almak için resmi başvurusunu yapmış bulundu. Hükümeti oluşturan koalisyon partileri SPÖ ile ÖVP, geçtiğimiz ay Avusturya Havayolları'nın yüzde 25'lik kısmı hariç tümünün özelleştirilmesi için uzlaşmıştı.

"Havayolu özelleştirilirse suç işlenir!"

Yorumlar

Swissair ~ 16 yıl önce
THY bence Avusturian Airlines konusunda Avrupa'ya sadece "bakin bizde variz.." hissi uyandirmak icin katildi ihaleye. Yani olayin reklam yönü agir basiyor. Yoksa THY , LH ile ayni parkurda AUA'yi almak icin yarisa giremeyecegini kendi de biliyor. Siz onu bunu gecinde THY Air Bosna'yi almak istiyor. Nicin Air Bosna? Sorarim yetkililere, Bosna-Hersekde ne potansiyel var? THY sözde 5 yildizli havayolu olmak istiyor, o zaman elindeki 3-5 kusuru ne diye potansiyeli son derece düsük, havacilikta cok gerilerde olan ve hizayada kolay kolay giremeyecek bir firmaya yatirmaya kalkiyorsun? Isin ardinda yine Bosnalilar "Müslüman Kardeslerimiz " mantigimi yatiyor? Eger öylese birakin artik bu ayaklari.. AUA'nin ihalesine verin gücünüzü, kuvvetinizi ve kendinizi. AUA gibi köklü, kalitede THY ye parmak isirtacak bir sirketi THY ye bünyesine katarsa IS BASARMIS olur, yoksa Air Bosna gibi yikik, ve adam olmazlari bünyeye katarak hem IMAJ hemde bütceye zarar verirsiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 16 yıl önce
Bilemiyorum THY bu işte ne kadar ciddi ama olur da bunları satınalırsa her fırsatta Türkleri EC dışında bırakmaya çalışan Avusturyalılar çıldırır, gurbetçilerde keyiften uçar. Ama dediğim gibi THY ciddi ise.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000