13 Nisan 2012, Cuma 18:11:30

HAVALİMANINDA OLAĞANÜSTÜ HAL!

İsrail güvenlik güçleri, Pazar günü dünyanın farklı kesimlerinden havayoluyla Tel Aviv'e gelmeyi planlayan Filistinli aktivistleri engellemek amacıyla seferber oldu...
  • tamam, bunların kim oldugu belli oldu :) kuyruguna basılmış kedi misali :)
  • bilgi ve yas , seninki 23 civari...(bazen tutmaz , akil yasda degil basda) ...
  • ya arkadas adam, ulkesine girmesini istemedigi kisiyi sokmaz.. siz her kapıya gelen kisiyi eve alıyor musunuz? nedir bu sizdeki mantık ya? yani sırf konusmak icin konusulmaz, bu kadar komik duruma dusulmez. adamın gelis amacı belli, adam ben ziyarete geliyorum diye gelmiyor. zaten o sekilde giden her filistinli ya da her hangi bir ülke vatandası binip gidiyor. sen bırak yabancıyı, istanbul da protestoya katılacak vatandasların otobuslerini durduruyorsun sehir girislerinde.. neyin lafını ediyorsunuz el aleme..
  • her eylemci aktivist olabilir ancak her aktivist eylemci demek değildir. çok biliyormuş gibi atlamışsın hemen..
  • aktivist nedir? eylemci gibi çok güzel bir Türkçe kelime varken lütfen özen gösterelim
  • işte size lufthansa gerçegi sani uçaga binecek olanlar teröris miş gibi birde sözcü açıklama yapmış thy yi begenmeyen lere işte özgür luftansa...?
  • sözkonusu kişilere gözen security tarafından uçuşuna engel olunmamıştır.gelen kişilerin ya vizeleri iptal edilmiştir ya da israil tarafından isimleri verilerek uçuş yasağı getirilmiştir.
  • Geçenlerde buna benzer başka bir eylem planlanmıştı. Fakat Tel Aviv uçuşlarında "güvenliği" sağlayan Gözen Security Türkiye üzerinden Tel Aviv'e gitmek isteyen bir kaç aktivist yolcuya gerekçesiz bir şekilde uçuşlarına engel olmuştu ve buna şahit olmuştum. Seyahat özgürlüğü diye bir şey yok aslında...
Eylemcileri engellemek için yüzlerce İsrail polisinin havaalanında hazır bulunacağı bildirildi.
 
"Filistin'e hoşgeldin" adı altında planlanan eylem çerçevesinde, dünyanın farklı kesimlerinden yaklaşık bin 500 aktivistin Tel Aviv'deki Ben-Gurion Havaalanı'na inmeleri, ardından Filistin tarafına geçmeleri planlanıyor. 
 
İsrail'de yayımlanan Haaretz gazetesi, sivil giyimlilerin de aralarında bulunduğu yüzlerce polisin, aktivistlerin İsrail'e girişine engel olacağını, özel kuvvetlerin de havaalanı dışında bekletileceğini belirtti.
         
Organizasyona destek veren insan hakları kuruluşları ise havaalanı yönetiminin, Filistin topraklarını ziyaret etmeyi isteyenleri engelleme yetkisi olmadığını savundu. Haberde, dışişleri, ulaştırma, içişleri ve güvenlikle ilgili bakanlıklarının, protesto eyleminin, İsrail'i uluslararası toplum nezdinde zor durumda bırakmayacak bir tarzda engellenmesi amacıyla ortak çalışma yaptıkları belirtildi.
 
Aktivistler İsrail'in uyarılarına karşın Filistinliler için İsrail'de eylem yapmaya kararlı
         
Avrupa ve Kuzey Amerika'dan gelecek aktivistlerin, İsrail'in sınır dışı etme uyarılarına karşın, Filistinliler için İsrail'de eylemlerini gerçekleştirecekleri bildirildi.        
 
Eylemin organizatörleri, aktivistlerin Batı Şeria'daki Filistinlilerle dayanışma içinde olduklarını göstermek için ''bir hafta sürecek barışçı faaliyetlerde'' bulunma planlarında bir değişiklik bulunmadığını belirtti.
        
Eylemin organizatörlerinden Mazen Kumsiye, gösterilere 1000 kadar aktivistin katılmasını beklediklerini söyledi.
         
İsrail'in geçen sene olduğu gibi bu sene de gösterilerin yapılmasına engel olmak amacıyla Avrupalı hava yolları şirketlerine, ülkeye girmesi yasak olan kişilerin isimlerini içeren listeler gönderdiği bildirildi.
         
Alman havayolu şirketi Lufthansa sözcüsü Li Mi-Kyung, listede adları bulunan kişilerin Lufthansa uçaklarıyla İsrail'e gitmelerinin engelleneceğini söyledi.
HAVALİMANINDA OLAĞANÜSTÜ HAL!

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Misafir ~ 12 yıl önce
tamam, bunların kim oldugu belli oldu :) kuyruguna basılmış kedi misali :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
bilgi ve yas , seninki 23 civari...(bazen tutmaz , akil yasda degil basda) ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
ya arkadas adam, ulkesine girmesini istemedigi kisiyi sokmaz.. siz her kapıya gelen kisiyi eve alıyor musunuz? nedir bu sizdeki mantık ya? yani sırf konusmak icin konusulmaz, bu kadar komik duruma dusulmez. adamın gelis amacı belli, adam ben ziyarete geliyorum diye gelmiyor. zaten o sekilde giden her filistinli ya da her hangi bir ülke vatandası binip gidiyor. sen bırak yabancıyı, istanbul da protestoya katılacak vatandasların otobuslerini durduruyorsun sehir girislerinde.. neyin lafını ediyorsunuz el aleme..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
her eylemci aktivist olabilir ancak her aktivist eylemci demek değildir. çok biliyormuş gibi atlamışsın hemen..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
aktivist nedir? eylemci gibi çok güzel bir Türkçe kelime varken lütfen özen gösterelim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
işte size lufthansa gerçegi sani uçaga binecek olanlar teröris miş gibi birde sözcü açıklama yapmış thy yi begenmeyen lere işte özgür luftansa...?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
sözkonusu kişilere gözen security tarafından uçuşuna engel olunmamıştır.gelen kişilerin ya vizeleri iptal edilmiştir ya da israil tarafından isimleri verilerek uçuş yasağı getirilmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Geçenlerde buna benzer başka bir eylem planlanmıştı. Fakat Tel Aviv uçuşlarında "güvenliği" sağlayan Gözen Security Türkiye üzerinden Tel Aviv'e gitmek isteyen bir kaç aktivist yolcuya gerekçesiz bir şekilde uçuşlarına engel olmuştu ve buna şahit olmuştum. Seyahat özgürlüğü diye bir şey yok aslında...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000