05 Eylül 2008, Cuma 09:00:42

Havadaki birleşme tehlikeye girdi!

Almanya ‘da sektörde bir süreden beri konuşulan Germanwigns-TUIfly-Condor birleşmesinin tehlikeye girdiği belirtiliyor.

Almanya ‘da sektörde bir süreden beri konuşulan Germanwigns-TUIfly-Condor birleşmesinin tehlikeye girdiği belirtiliyor. Germanwings’i bünyesinde bulunduran Lufthansa’nın TUIfly personelinin bir kısmının işine son verilmesini Hannover’deki uçak bakım ünitesinin kapatılmasını istediği, ancak TUI yönetiminin bu talebi kabul etmediği ifade ediliyor.

Artan petrol fiyatlarıyla zor günler yaşayan havacılık sektöründe çoklu birleşmeler gündeme gelirken, seyahat endüstrisinin Avrupa’daki lokomotif ülkesi Almanya’da sektörün önde gelen firmalarından Lufthansa, TUI ve Thomas Cook, bünyelerindeki özel havayolu şirketlerini birleştirme görüşmelerine başladılar.

Bir süreden beri, TUI bünyesindeki TUIfly ile Lufthansa’nın şirketi Germanwings ve Lufthansa ve Thomas Cook ortaklığındaki Condor’un birleşmesinin gündemde olduğu Almanya’da, söz konusu birleşmenin tehlikeye girdiği belirtiliyor.

Ekonomi gazetesi Financial Times’ın Almanya baskısının haberine göre, Germanwings’i bünyesinde bulunduran Lufthansa’nın TUIfly personelinin bir kısmının işine son verilmesi ve Hannover’deki uçak bakım ünitesinin kapatılması yönündeki talebi, TUI yönetimince reddedilince, görüşmeler dondu ve üçlü birleşme tehlikeye girdi. Böylece, Lufthansa’nın bir diğer şirketi Eurowings’i bölgesel uçuşlara yönelik olarak birleşmeye dahil etme planlarının da suya düştüğü ifade ediliyor.

Financial Times’ın şirket çevrelerine dayandırarak verdiği bu haber hakkında, tarafların hiçbir açıklamama yapmaması ise dikkat çekti.

 

Havadaki birleşme tehlikeye girdi!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000