12 Aralık 2008, Cuma 14:58:40

HAVADA KAVGA BAŞLADI!

Avusturya Havayolları'nın Lufthansa'ya satışına itiraz geldi. İhalenin oldu bittiye getirildiğini ileri sürülüyor...

Cirosu itibariyle Avrupa’nın en büyük havayolu olan Air France-KLM, mali açıdan sıkıntılı günler geçiren Avusturya Havayolları’nın yüzde 42’lik hissesinin Lufthansa’ya satılışını, haksız rekabete yol açacağı gerekçesiyle Avrupa Komisyonu’na şikayet etti. Air France-KLM, satış işleminin Avusturya Havayolları hissedarlarının çıkarları ve adil pazar fiyatları gözetilerek yürütülmediğini, Avusturya hükümetinin ihale sürecinde kendilerinden istenen şartların birçoğunun Lufthansa’dan istenmediğini, ihalenin oldu bittiye getirildiğini ileri sürüyor

Avusturya Havayolları’nın satış ihalesine Lufthansa, Air France-KLM ve Türk Hava Yolları’da dahil olmak üzere çok sayıda şirket katılmıştı. Diğer şirketler ihaleden elenirken, Lufthansa, Avusturya Havayolu’nun devlete ait olan yüzde 42'lik hissesini 336 bin euro’ya satın almış, karşılığında da Avusturya hükümetinden havayolunun 900 milyon euroluk borcunun 500 milyon euro’luk bölümünü devralmasını talep etmişti.

Air France-KLM,. Avusturya Havayolları’nı Lufthansa’ya kaptıran Air France-KLM’in bundan sonra bütün mesaisini batık durumdaki İtalya’nın milli havayolu Alitalia’nın satışı için harcayacağı kaydediliyor.

HAVADA KAVGA BAŞLADI!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000