13 Mayıs 2008, Salı 14:49:42

"HAVACILIK İFLASA SÜRÜKLENİYOR!"

İrlandalı “ucuzcu” (low cost) havayolu şirketi Ryanair’in sahibi Michael O'Leary, artan petrol fiyatları nedeniyle dünya havacılık sektöründe iflasların peş peşe yaşanabileceğini söyledi.

İrlandalı “ucuzcu” (low cost) havayolu şirketi Ryanair’in sahibi Michael O'Leary, artan petrol fiyatları nedeniyle dünya havacılık sektöründe iflasların peş peşe yaşanabileceğini söyledi. Kendilerinin iflas dalgasından etkilenmeyeceğini iddia eden O’Leary, herşeye rağmen zamları fiyatlarına yansıtmayacaklarını belirtti.

İğneleyici açıklamaları ile havacılık sektöründe sık sık polemiklere girmesiyle tanınan İrlandalı “ucuzcu” havayolu şirketi Ryanair’in sahibi Michael O'Leary’nin Almanya’da yayımlanan "Frankfurter Allgemeinen Sonntagszeitung" gazetesine verdiği demeç, yine tartışma yarattı.

'Air Berlin silinir, pazarda yalnızca Lufthansa ve Ryanair kalır'

Petrol fiyatlarının artmaya devam etmesi ve önüzümüdeki 12 ay içerisinde fiyatlarda herhangi bir düşüş yaşanmaması halinde havacılık sektöründe iflas dalgasının hızla yayılacağını ileri süren O’Leary, Almanya pazarında ise 5 yıla kalmadan Lufthansa ve Ryanair dışında bir havayolu şirketinin kalmayacağını ve pazarda yalnızca bu iki şirketin yer alacağını söyledi. O’Leary, en büyük rakiplerinden biri olan Air Berlin’in de hiç bir şansı olmadığını ve yarışı kaybettiğini iddia etti.

O’Leary’nin bu sözlerine Air Berlin sözcüsü Peter Hauptvogel ise "O’Leary’nin her zırvasına tepki göstermeye gerek yok, zira kendisi bir zamanlar Lufthansa’nın da yakın zamanda pazardan silineceğini söylüyordu“ şeklinde karşılık verdi.

"HAVACILIK İFLASA SÜRÜKLENİYOR!"

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000