21 Aralık 2010, Salı 10:09:25

HAVAALANLARINDA UZUN KUYRUKLAR OLUŞUYOR

Avrupa'nın birçok ülkesinde olduğu gibi Belçika'da da etkili olan Sibirya soğukları hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor.
Özellikle ulaşım sektörünü felce uğratan ağır kış şartlarından dolayı bazı otoyollarda ağır taşıtlara sürüş yasağı getirildi. Tren seferlerinde de aksamalar yaşanıyor. İki gündür Brüksel`deki Zaventem Havalimanı`nda binlerce kişi mahsur kalırken, uçak seferlerinin neredeyse yarısı iptal edildi.
 
Ülkede, dün akşam saatlerinde uçak kanatlarındaki donmaya karşı kullanılan özel sıvının bitmek üzere olduğu haberi gündeme bomba gibi düştü. Çok sayıda uçağın kalkışına izin verilmedi. Fransa`dan sağlanan özel maddenin yollarda mahsur kalan TIR`lar yüzünden ikmal edilemediği duyuruldu. Federal Ulaştırma Bakanı`nın `Hayretler içinde kaldım` diye tepki gösterdiği olay yüzünden havalimanında yığılmalar oldu.
 
Brussels Airlines ve Lufthansa önünde uzun kuyruklar oluşturan yolcular, iptal edilen uçuşlar için alternatif çözüm isteklerini yetkililere ulaştırmaya çabalıyor. Yarına kadar tüm uçuşların iptal edilebileceği belirtiliyordu. Ancak donmaya karşı kullanılan özel sıvı ulaştıkça Zaventem Havalimanı`nda seferler birkaç saatlik gecikmeyle de olsa tekrar yapılmaya başlandı
HAVAALANLARINDA UZUN KUYRUKLAR OLUŞUYOR

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000