29 Kasım 2012, Perşembe 09:44:34

HASTA BEDENİ DAYANMADI

Macaristan'dan New York'a gitmek isteyen şeker hastası ve 193 kilo olan Vilma Soltesz havayolu şirketleri tarafından uçağa alınmadı, hasta kadın birkaç gün sonra hayatını kaybetti...
  • Merak ettiğim bir konu var ve kesin bir bilgi bulamadım bu konu ile ilgili; Uçak yolcuları için belirli bir kilo sınırı var mı ? firma dan firmaya değişir mi ? Malumunuz, bazen yan koltuktaki yolcunun biraz kalıplı olması bile rahatsızlık verirken, aşırı kilolu birinin yanıma oturması ve rahatsız olmam sözkonusu olduğunda nasıl bir yol izlemem lazım. Not: Tabiki fazla kilolularla ilgili kötü bir niyetim yok ama, mesela böyle yolcular için 2 koltuk ayrılmalıdır vs... ?? Teşekkürler.

Geçtiğimiz Eylül ayında tatil için eşi Janos Soltesz ile birlikte Macaristan'a gelen şeker hastası olan Vilma Soltesz tatil için kaldığı Macaristan'da daha da kilo alınca New York'a dönemedi.

Eşiyle birlikte KLM'den yer ayırtan Soltesz çifti havalimanına geldiklerinde şirket tarafından 193 kilo olan Vilma Soltesz'in uçağa alınamayağı söylendi. Uçağa binmek için havalimanında bir süre bekleyen çift güvenli bir uçuş olmayacağı gerekçesiyle uçağa kabul edilmeyince geri dönmek zorunda kaldı.

Delta Havayolları ile uçabileceği söylenen Soltesz çift Macaristan'dan karayoluyla Prag'a geçti. Buradan Delta Havayolları'ndan bilet almak isteyen Soltesz çiftine bir kötü haber de Amerikalı şirketten geldi. Tedavi için New York'a dönmeleri gereken yaşlı çifte olumsuz yanıt veren Delta, 193 kilo olan Vilma Soltesz'i uçağa kabul edemeyeceğini söyledi.

Şansını bir kez de Lufthansa ile deneyen yaşlı karı-koca bu kez de kaptandan veto yedi ve uçağa alınmadı. 

Tüm bu çabalardan sonra yaşlı ve hasta bedeni yorgun düşen Vilma Soltesz, böbrek yetmezliğinden hayatını kaybetti.

Vilma Soltesz'in kocası Janos Soltesz'in şirketlere 4 milyon doları bulan tazminat davası açacağı öğrenildi.

HASTA BEDENİ DAYANMADI

Yorumlar

Ercan ~ 11 yıl önce
Merak ettiğim bir konu var ve kesin bir bilgi bulamadım bu konu ile ilgili; Uçak yolcuları için belirli bir kilo sınırı var mı ? firma dan firmaya değişir mi ? Malumunuz, bazen yan koltuktaki yolcunun biraz kalıplı olması bile rahatsızlık verirken, aşırı kilolu birinin yanıma oturması ve rahatsız olmam sözkonusu olduğunda nasıl bir yol izlemem lazım. Not: Tabiki fazla kilolularla ilgili kötü bir niyetim yok ama, mesela böyle yolcular için 2 koltuk ayrılmalıdır vs... ?? Teşekkürler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000