08 Ocak 2013, Salı 15:37:29

HAVADA CEP TELEFONU YASAĞI KALDIRILACAK MI?

ABD, uçuş sırasında elektronik cihazların kullanımına getirilen yasakları hafifletmeye hazırlanıyor.
  • Ari Gold bu balta mı?
  • Resmimi izinsiz kullanmışsınız ayıp etmişsiniz. Hollywood camiasına rezil edecem sizi.
  • ARI GOLD :D resim cok guzel.

Federal Havacılık Kurumu (FAA) geçtiğimiz aylarda, uçaklarda kullanılan taşınabilir elektronik cihazların kullanımı konusunda bir komite kurdu. FAA'nin bu tür komiteleri, alacağı önemli değişiklik kararları öncesinde kurduğunu vurgulayan uzmanlar yasakların hafifletilmesini bekliyor.

Komite önümüzdeki Mart ayında çalışmalarını tamamlayacak. Federal İletişim Komisyonu (FCC) Başkanı Julius Genachowski de FAA'ya geçen ay gönderdiği bir mektupla tablet bilgisayarların, e-kitapların ve diğer portatif cihazların kullanımının genişletilmesini talep etmişti.

Şu anki durumda akıllı telefonların ve tablet bilgisayarların kokpit içinde kullanımı tamamen yasaklanmış değil. Ancak  bu cihazlardan gönderilen sinyallerin, kokpit içindeki aletleri etkileyebileceği kaygısıyla, uçak 10 bin feet'in altında iken yolculardan elefon ve diğer elektronik aygıtları apatmaları isteniyor.

Geçen sonbaharda Emirates Airlines, A380'lerde cep telefonu kullanımına izin verileceğini açıklamıştı.

Öte yandan Belçika'nın Het Laatste Nieuws gazetesinin Amerikan Havacılık ve Ulaştırma Kurumu (FCC)'ye dayandırdığı haberinde başta Amerikan uçak şirketleri olmak üzere diğer şirketlerin de uçuşlarda wifi satışı yapmayı planladığı bildirildi.

Bu uygulamanın hayata geçirilmesi için Air France - KLM ortaklığının kendi uçaklarında direkt olarak uygulamaya geçmesi planlanıyor. İçlerinde Lufthansa, B.A.E ve Etihad'ın da olduğu bazı uçak şirketleri şimdiden wifi satışlarına başladılar. Şu an için öngörülen wifi kullanım bedeli saat başına 10,95 Avro olarak satışa sunuldu.

Havacılık otoritesi Luk de Wilde konuyla ilgili açıklamasında Brussel Air ve Ryanair gibi bazı şirketlerin de wifi satışına başlamak istediklerini belirtti. Wilde cep telefonu kullanımıyla ilgili bir farklılık olup olmayacağı sorusunaysa, uçuş sırasında uçak sistemlerini etkilediği belli olan cep telefonu kullanım yasağının süreceğini belirtirken, wifi sisteminin hiçbir etkisinin bulunmadığını da sözlerine ekledi.

HAVADA CEP TELEFONU YASAĞI KALDIRILACAK MI?

Yorumlar

Kim o yahu? ~ 11 yıl önce
Ari Gold bu balta mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ari Gold ~ 11 yıl önce
Resmimi izinsiz kullanmışsınız ayıp etmişsiniz. Hollywood camiasına rezil edecem sizi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
entourage'dan ~ 11 yıl önce
ARI GOLD :D resim cok guzel.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000