15 Şubat 2013, Cuma 08:19:10

GÜVENLİK PERSONELİ İŞ BIRAKTI

Düsseldorf Uluslararası Havalimanı'nda Almanya'nın en büyük sendikalarından olan ver.di'nin çağrısına uyan güvenlik kontrolü personeli iş bıraktı...
  • Keske Turkiye ' de de boyle bir grev hakki olsa ! O zaman anlarlar guvenligin onemini . Sivil Havacilikta ilk sart her zaman her yerde once guvenliktir ama bu isi yapanlar hep eziliyor maalesef ! Acilen bu cocuklarin haklarinin iyilestirilmesi lazim .

Sabahının erken saatlerinde greve başlayan işçiler, ver.di'nin yeni sözleşme ve tarife müzakerelerinde işveren tarafına baskıyı artırmayı amaçlıyor.

Ver.di Kuzey Ren Vestfalya eyaletinde çalışanların saat ücretlerinin 2,50 Euro ila 3,64 Euro artmasını talep ediyor. İşverenler ise en son müzakerelerde 0,40 Euro ila 1,14 Euro arasında bir maaş artışı teklifinde bulunmuştu.

Ver.di'nin baş müzakerecilerinden Andrea Becker, "Çalışanların yüzde 70'i asgari ücretle çalışıyor. Bu saatte 8,23 Euro demek, yani ayın sonunda 983 Euro net. Uçuş asistanları ise teröre karşı koruma görevi üstleniyorlar, sorumluluğu çok büyük bir görev olmasına rağmen ayda net sadece bin 332 Euro kazanıyorlar" dedi. Buna karşılık veren işverenlerin baş müzakerecisi Gunnar Vielhaack ise ver.di'nin tavırlarını ‘saçmalık' olarak nitelendirdi. Vielhaack, "Uçuş asistanları brüt 2 bin 800 Euro maaş, buna ilaveten haftasonu uçuşları için ve tatil günleri uçuşları için ekstra primler alıyorlar." dedi.

Öte yandan grev, sabah saatlerinde Düsseldorf'tan kalkacak toplam122, Düsseldorf'a varacak 61 uçuşun iptaline sebep oldu. Düsseldorf Havalimanı basın sözcüsü yaklaşık 24 bin yolcunun mağdur olduğunu belirtti. Sözcü yolcuların çok uzun bekleme sürelerini hesaba katmaları gerekeceğini dile getirdi.

Almanya'da artan işsizlik ve Avrupa'nın içinden geçtiği mali kriz, birçok işçinin çok az miktarda maaşlara çalışmasına sebep oluyor. Özellikle Almanya'da havalimanı personeli son yarım sene içinde gerçekleştirdikleri grevlerle dikkatleri üzerlerine çekmeyi başardı. Almanya tarihinin en büyük grev eylemini de Lufthansa'nın çalıştırdığı personel geçtiğimiz yılın eylül ayında gerçekleştirmişti. Lufthansa Havayolları bu yüzden 1 milyar Euro zarara uğramıştı. (Bugün)

GÜVENLİK PERSONELİ İŞ BIRAKTI

Yorumlar

Tebrikler ... ~ 11 yıl önce
Keske Turkiye ' de de boyle bir grev hakki olsa ! O zaman anlarlar guvenligin onemini . Sivil Havacilikta ilk sart her zaman her yerde once guvenliktir ama bu isi yapanlar hep eziliyor maalesef ! Acilen bu cocuklarin haklarinin iyilestirilmesi lazim .

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000