20 Şubat 2010, Cumartesi 21:44:40

GREV KARARINA "UZLAŞIN" ÇAĞRISI

Lufthansa bünyesindeki pilotlar geniş çaplı greve hazırlanırken şirket yönetimi zararı en düşük düzeye indirmek için acil eylem planı hazırladı. Ulaştırma Bakanı Ramsauer ise "uzlaşın" çağrısı yaptı.
  • Lufthansa SunExpress'in bazı uçaklarını ekiple beraber ücreti mukabili kiraladı ve IST-MUC ile IST-FRA seferlerinde kullanacak böylece Türkiye bağlantısında yolcularını fazla mağdur etmemeye çalışacak. Zaten THY de 2007 yılında SAW'dan uçuşlara ilk başlarken TK renklerine boyanmış SXS uçağını ekibiyle beraber kullanıyordu. Tüm bu işler de ticari işler, grev kırıcılıkla bir alakası yok. Lufthansa filosunun neredeyse yarısı AYT'da yatan SKY'a teklif etseydi onlar da seve seve kabul ederlerdi.
  • Adamlara helal olsun. (Var olan) Hak ve ozgurluklerinin farkinda, birlik icinde istediklerini alabilmek icin toplu bir karar alip ona gore hareket edebiliyorlar. Biz millet olarak biraz ders alabilsek belki biz de bir gun benzeri haklara sahip olabiliriz. Tepkisiz toplum oldugumuz surece isverenler hicbir hak vermez, devleti yonetenler de zaten kendi cikarinin derdinde.. Calisan kesimi dusunen, haklarini koruma altina almayi dusunen yok, olmaz da.. Adamlarin normal hayat aksamasin diye aldiklari tedbirler, bilgilendirme calismalari vs. de takdire deger. Bizde belediye soforleri grev yapiyor, kimsenin haberi yok ve hayat felc oluyor...
  • sadece calisanlarin hakkini alabilmek icin grev yapabilesi degil.. bu süre zarfinda yolcularin maduriyetinin en aza indirilmesi icin yapilan ön hazirlik da cok cok güzel... adamlar cok yönlü bir plan hazirlamis.bizde olsa sanki sirketin grevden haberi yokmus gibi bi durum olurdu,yolcularda havalimanina gelince ucamayacaklarini ögrenirlerdi...
  • Maaslari zor aliyoruz hehehehe. Su kelimer var ya bayiliorm bunlara " maaslari zamaninda yatiriyor ". cok buyuk birseymis sanki.
  • bu tarihlerde sunexpress filosu lufthansa için uçacak.
  • Geçen senelerde toplu iş görüşmeleri hakkında bu sütunlarda haberler çıkardı. Bu sene ise "alemin derdi" modundayız. TK başta olmak üzere (sendikalılar orada) diğer şirketlerimizde durum nedir acaba? Sarı sendika tehlikesi devam ediyor mu? "%0" zam önerisi doğru mu?
  • süper yaa,, adamlar haklarını söke söke alıcak...bizde nerdeeeeeeeeeeeeee.......
Federal Ulaştırma Bakanı Peter Ramsauer, Alman havayolu şirketi Lufthansa bünyesinde çalışan pilotların Pazartesi günü başlayacak dört günlük grevi öncesinde taraflara uzlaşma çağrısı yaptı. "Bild dam Sonntag" gazetesine konuşan Ramsauer, "makul bir uzlaşı sağlanmak zorunda" dedi ve grev başlamadan taraflardan müzakere masasına yeniden oturmasını istedi. Pilotların grevini "yasalara aykırı" olarak nitelendiren Lufthansa ise hukuki inceleme başlattığını duyurdu. Lufthansa Sözcüsü Andreas Bartels müzakereler sırasında pilotların sendikasına yapıcı öneriler yaptıklarını ancak bu önerilerin kabul görmediğini söyledi. Lufthansa grev nedeniyle 100 milyon euro zarar etmekten endişe ediyor. "Yanlış anlaşılma var" Pilotların onayıyla grev kararı alan Alman Kokpit Birliği ise Lufthansa Yönetim Kurulu Başkanı Wolfgang Mayrhuber ile görüşmek ve hazırladıkları yeni bir öneri hakkında konuşmak istediklerini duyurdu. Birliğin Sözcüsü Jörg Handwerg, "pilotların talepleri konusunda yanlış anlaşılma olduğunu ve buna Mayrhuber ile görüşmede açıklık getirmek istediklerini" kaydetti. Lufthansa bünyesindeki yaklaşık 4 bin 500 pilot, yüzde 6,4 oranında maaş artışı, iş güvencelerinin güçlendirilmesini ve şirket yönetiminde belirli ölçüde söz hakkına sahip olmak istiyor. Acil Eylem Planı Pilotların geniş çaplı grevinin şirkete bağlı Lufthansa, Germanwings ve kargo uçuşlarını ciddi ölçüde etkilemesi bekleniyor. Pazartesi günü başlaması ve dört gün sürmesi kararlaştırılan grevin toplamda 3 bin 200 uçuşun iptaline yol açacağı, günlük 1800 uçuştan ancak bininin yapılabileceğine dikkat çekildi. Dört gün sürmesi öngörülen grevden etkilenen Lufthansa ve Germanwings uçuşlarının yolcuları, şirketin internet sitesinde yer verdiği acil eylem planıyla ne yapmaları gerektiği konusunda bilgilendiriliyor. Yolcular iptal edilen veya rötar yapacak uçuşları "lufthansa.com" adlı internet adresinden takip edebiliyor. 22 ila 25 Şubat arasında seyahat etmeyi planlayan ancak pilotların grev kararı nedeniyle uçuş tarihini değiştirmek isteyen yolcular bunu ücretsiz yapabiliyorlar. Ancak uçağın kalkış ve iniş rotası aynı olmak zorunda ve uçuşun 31 Mart öncesinde yapılması gerekiyor. Ayrıca Lufthansa, uçuşları grevden etkilenen yolcuları alternatif seferlerle gitmek istedikleri yere ulaştırmak için gerekli önlemleri alıyor. Almanya içi seyahat edecekler için Lufthansa yolcuların trenle seyahat etmelerini de sağlayabiliyor. Dileyen yolcular uçak biletleriyle gittikleri tren istasyonlarında tren bileti alabilme imkânına sahip. Lufthansa, Alman demiryolları şirketi Deutsche Bahn ile görüşüldüğünü ve gerektiği takdirde ek tren seferlerinin de düzenleneceğini duyurdu. Grev nedeniyle uçuşu iptal edilen yolcular biletlerinin iadesini havalimanlarında ya da internet ve telefon aracılığıyla talep edebiliyor, paralarını Lufthansa ya da seyahat bürolarına giderek geri alabiliyorlar.
GREV KARARINA "UZLAŞIN" ÇAĞRISI

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Misafir ~ 14 yıl önce
Lufthansa SunExpress'in bazı uçaklarını ekiple beraber ücreti mukabili kiraladı ve IST-MUC ile IST-FRA seferlerinde kullanacak böylece Türkiye bağlantısında yolcularını fazla mağdur etmemeye çalışacak. Zaten THY de 2007 yılında SAW'dan uçuşlara ilk başlarken TK renklerine boyanmış SXS uçağını ekibiyle beraber kullanıyordu. Tüm bu işler de ticari işler, grev kırıcılıkla bir alakası yok. Lufthansa filosunun neredeyse yarısı AYT'da yatan SKY'a teklif etseydi onlar da seve seve kabul ederlerdi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Adamlara helal olsun. (Var olan) Hak ve ozgurluklerinin farkinda, birlik icinde istediklerini alabilmek icin toplu bir karar alip ona gore hareket edebiliyorlar. Biz millet olarak biraz ders alabilsek belki biz de bir gun benzeri haklara sahip olabiliriz. Tepkisiz toplum oldugumuz surece isverenler hicbir hak vermez, devleti yonetenler de zaten kendi cikarinin derdinde.. Calisan kesimi dusunen, haklarini koruma altina almayi dusunen yok, olmaz da.. Adamlarin normal hayat aksamasin diye aldiklari tedbirler, bilgilendirme calismalari vs. de takdire deger. Bizde belediye soforleri grev yapiyor, kimsenin haberi yok ve hayat felc oluyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
sadece calisanlarin hakkini alabilmek icin grev yapabilesi degil.. bu süre zarfinda yolcularin maduriyetinin en aza indirilmesi icin yapilan ön hazirlik da cok cok güzel... adamlar cok yönlü bir plan hazirlamis.bizde olsa sanki sirketin grevden haberi yokmus gibi bi durum olurdu,yolcularda havalimanina gelince ucamayacaklarini ögrenirlerdi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Maaslari zor aliyoruz hehehehe. Su kelimer var ya bayiliorm bunlara " maaslari zamaninda yatiriyor ". cok buyuk birseymis sanki.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bu tarihlerde sunexpress filosu lufthansa için uçacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Geçen senelerde toplu iş görüşmeleri hakkında bu sütunlarda haberler çıkardı. Bu sene ise "alemin derdi" modundayız. TK başta olmak üzere (sendikalılar orada) diğer şirketlerimizde durum nedir acaba? Sarı sendika tehlikesi devam ediyor mu? "%0" zam önerisi doğru mu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
süper yaa,, adamlar haklarını söke söke alıcak...bizde nerdeeeeeeeeeeeeee.......

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000