27 Mart 2015, Cuma 20:45:46

GERMANWINGS'TEN RAPOR AÇIKLAMASI

Germanwing Havayolları, yardımcı pilot Andreas Lubitz ile ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada olay günü Lubitz'in hasta olduğuna dair bir belgenin şirkete bildirilmediği belirtildi.
  • Bu kadar kurallarına bağlı ve disiplinli olan Almanlar nasıl oluyor da kaptan tuvaletteyken diğer kaptanı cockpitte yalnız bırakıyor? Bana hiç inandırıcı gelmiyor.İntihar senaryosu amerikan filmlerine taş çıkaracak düzeyde.İt iti ısırmaz ve bu kazanın da üstü örtülür.Sırf Airbus'ın prestiji sarsılmasın diye Lufthansa dahil olmak üzere Germanwings'i bu uğurda harcıyorlar.Bir düşünsenize...Airbus ve ülke ekonomisi..Herkese emniyetli uçuşlar.
  • Sıkı durduk. Suç duyurusuymuş ! Sende kafa var mı? Varsa o kafana hiç sadece savaş pilotlarının giydiği o kaskı giydin mi. Bak klavye şaklabanı. Hiç bir şeyi yaşamadan, elinle tutmadan, gözümle görmeden ahkam kesme. Şişirilen sonra seni. Patlarsın.
  • Bu alman ikinci pilotun ruhsal problemi olduğu iddia ediliyor ve muhtemelende doğru çıkacak. ŞİMDİ SIKI DURUN VE BU BİR SUÇ DUYURUSUDUR İLGİLİ MAKAMLAR DEVREYE GİRSİN. Silahlı Kuvvetlerden pisikolojik ve ruhsal bunalım nedeniyle, uçuş kaskı takınca bunalıyorum diyerek malulen emekli olup şu anda sivil havacılıkta kaptanlık yapan şahıslar için ne yapacaksınız???????
  • Almanya kendi şirketi de olsa Lufthansaya diz çöktürmez. İngilterede olsa diz çöktürürdü ancak Almanyada olmaz, nitekim Türkleri yakanları polisin sakladığı gibi. Bu kaza hakkında herkes "Ben inanmıyorum" diyor. Ancak benim görüşüme göre anlatılanlar doğru, çünkü hem bir insanın bunu yapması kabul edilecek gibi bir şey değil, hem de Airbus'ın manipülasyon yapma ihtimali çok daha kolay kabul edilebilir bir olgu.
  • Rapor ne ile alakalı bir de o var. Adam diş mi çektirdi, basur mu, grip mi, deli mi veya mide şikayeti mi vardı? Raporlu iken uçmak hatalı bir davranış ama her rahatsızlık da adamı sayko yapmaz ya da bilincini yitirmesine sebep olmaz.
  • Rapor ne için alınmış bilen varmı? Sonuçta grip diyede rapor var şizofren diyede.
  • BEN IKINCI PILOTUN UÇAĞI DÜŞÜRDÜĞÜNE INANMIYORUM KESINLIKLE BU KAZANIN NEDENI BAŞKA AMA HERKES ANLAŞMIŞ GIBI AYNI AĞIZDAN KONUŞUYOR
  • Kaptan niye kokpitten cikmis? Çişi falan mi geldi acaba?
  • Kokpitte ana pilot diye bir şey yoktur. Kaptan pilot da yardımcıya şimdi pilot sensin diyemez. O sırada uçuş kontrollerini başkasına devredecekse farklı tabir kullanılır, o da pilot sensin değildir.
  • Bir arkadas su yorumu yapmis. : 2 Pilot oldugu nerden belli diye? Bende anlamiyorum. Belki dus-bcn kaptan uctu ve dönüs bcn- dus 2 Pilot. Ve bu durumda Eger 2 Pilot wc gitti ise ozaman you have Control diyip wc gitmek zorunda. Sonucta ucagin kaptani degil o lag ucan Pilot kontrol Sahibi olmus oluyor. Belki 2 Pilot gitti wc bu Kadar nasil emin olunabiliyor. Belki sesinden yada baska birseyden anladilar, Ama diger türlü olamaz

Geçtiğimiz Salı günü Fransa'da meydana gelen Germanwings faciasında, yardımcı pilot Andreas Lubitz'in uçağı bilerek düşürdüğü iddiaları gittikçe kuvvetleniyor.

Bugün Lubitz'in evlerinde yaıplan aramalarda bulunan yırtılmış raporla ilgili Germanwings Havayolları bir açıklama yayınladı.

Germanwings'ten yapılan açıklamada, kendilerine o gün için Lubitz tarafından herhangi bir belge gelmediği ifade edildi.

İKİ AYRI EVDE ARAMA YAPILDI
Alman polisi bu sabah Andreas Lubitz'in ve babasının evinde arama yapmıştı. Yapılan aramalarda eşyalarına el koymuş, iki ayrı adreste yapılan aramalarda Lubitz'in bilgisayarının da bulunduğu çeşitli eşyalar alıp götürülmüştü.

UÇUŞ GEÇMİŞİ 630 SAAT
Andreas Lubitz, Almanya'nın Montabaur kasabasından. Uçuş eğitimini bir planör kulübünde almış.

Kulübün üyelerinden Peter Ruecker, Lubitz'in sıkı bir eğitim sonrası Lufthansa'ya stajyer pilot olarak kabul edildiğini söyledi.
Lubitz'i "sessiz ama cana yakın bir genç erkek" olarak nitelendiren Ruecker, "Germanwings'deki işinden memnundu. Başarılıydı" dedi.

Alman havayolları şirketi Lufthansa da, Lubitz'in eğitimini tamamladıktan hemen sonra, 2013 Eylül'ünde Germanwings havayollarında çalışmaya başladığını ve 630 saatlik uçuş geçmişi olduğunu açıkladı.

GERMANWINGS'TEN RAPOR AÇIKLAMASI

Yorumlar Tüm Yorumlar (36)

ST ~ 9 yıl önce
Bu kadar kurallarına bağlı ve disiplinli olan Almanlar nasıl oluyor da kaptan tuvaletteyken diğer kaptanı cockpitte yalnız bırakıyor? Bana hiç inandırıcı gelmiyor.İntihar senaryosu amerikan filmlerine taş çıkaracak düzeyde.İt iti ısırmaz ve bu kazanın da üstü örtülür.Sırf Airbus'ın prestiji sarsılmasın diye Lufthansa dahil olmak üzere Germanwings'i bu uğurda harcıyorlar.Bir düşünsenize...Airbus ve ülke ekonomisi..Herkese emniyetli uçuşlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Sıkı durduk. Suç duyurusuymuş ! Sende kafa var mı? Varsa o kafana hiç sadece savaş pilotlarının giydiği o kaskı giydin mi. Bak klavye şaklabanı. Hiç bir şeyi yaşamadan, elinle tutmadan, gözümle görmeden ahkam kesme. Şişirilen sonra seni. Patlarsın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Bu alman ikinci pilotun ruhsal problemi olduğu iddia ediliyor ve muhtemelende doğru çıkacak. ŞİMDİ SIKI DURUN VE BU BİR SUÇ DUYURUSUDUR İLGİLİ MAKAMLAR DEVREYE GİRSİN. Silahlı Kuvvetlerden pisikolojik ve ruhsal bunalım nedeniyle, uçuş kaskı takınca bunalıyorum diyerek malulen emekli olup şu anda sivil havacılıkta kaptanlık yapan şahıslar için ne yapacaksınız???????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Almanya kendi şirketi de olsa Lufthansaya diz çöktürmez. İngilterede olsa diz çöktürürdü ancak Almanyada olmaz, nitekim Türkleri yakanları polisin sakladığı gibi. Bu kaza hakkında herkes "Ben inanmıyorum" diyor. Ancak benim görüşüme göre anlatılanlar doğru, çünkü hem bir insanın bunu yapması kabul edilecek gibi bir şey değil, hem de Airbus'ın manipülasyon yapma ihtimali çok daha kolay kabul edilebilir bir olgu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 9 yıl önce
hangi yildizdan indin arkadas,plutolumusun.
MM ~ 9 yıl önce
Anlatmak istediğim şu; insanlar işin kolayına kaçıyor, "ya bu kesin Airbus'ın oyunudur" diyip geçmek çok daha basit. Ayrıca kültür olarak olarak olayları "inanılmaz derecede şok edici" yorumlamaya bayılıyoruz. Komplo teorisyenliği. 3-4 kişinin dahil olduğu bir manipülasyon yapılabilir, ancak yüzlerce kişinin bildiği bir manipülasyon mümkün değildir arkadaşlar.
? ~ 9 yıl önce
Rapor ne ile alakalı bir de o var. Adam diş mi çektirdi, basur mu, grip mi, deli mi veya mide şikayeti mi vardı? Raporlu iken uçmak hatalı bir davranış ama her rahatsızlık da adamı sayko yapmaz ya da bilincini yitirmesine sebep olmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Rapor ne için alınmış bilen varmı? Sonuçta grip diyede rapor var şizofren diyede.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
BEN IKINCI PILOTUN UÇAĞI DÜŞÜRDÜĞÜNE INANMIYORUM KESINLIKLE BU KAZANIN NEDENI BAŞKA AMA HERKES ANLAŞMIŞ GIBI AYNI AĞIZDAN KONUŞUYOR

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 9 yıl önce
Madem kesinlikle kazanin nedeni baska biseyse aciklada bizde bilelim,oyle biset atipda kacma arkadas.sanirim asil mesleginde falci olsa gerekek.
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Kaptan niye kokpitten cikmis? Çişi falan mi geldi acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rızaya ~ 9 yıl önce
Kokpitte ana pilot diye bir şey yoktur. Kaptan pilot da yardımcıya şimdi pilot sensin diyemez. O sırada uçuş kontrollerini başkasına devredecekse farklı tabir kullanılır, o da pilot sensin değildir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Bir arkadas su yorumu yapmis. : 2 Pilot oldugu nerden belli diye? Bende anlamiyorum. Belki dus-bcn kaptan uctu ve dönüs bcn- dus 2 Pilot. Ve bu durumda Eger 2 Pilot wc gitti ise ozaman you have Control diyip wc gitmek zorunda. Sonucta ucagin kaptani degil o lag ucan Pilot kontrol Sahibi olmus oluyor. Belki 2 Pilot gitti wc bu Kadar nasil emin olunabiliyor. Belki sesinden yada baska birseyden anladilar, Ama diger türlü olamaz

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000