26 Mart 2015, Perşembe 09:04:35

GERMANWINGS PİLOTU İNTİHAR MI ETTİ?

Düşen Germanwings uçağına ilişkin korkunç bir iddia ortaya atıldı. İşte o iddia
  • Asıl onemli olan karakutuyu bulmuslar ama hafiza çipi yerinden çikmiş, kaybolmuuuuş. Gitti, bak, "gok"... Hanimiş? Hay Allaaah..
  • Hala o uçağın o tonlarca kütlenin nasıl bukadar un ufak olmasını aklım almıyor insanlarda öyle un ufak paraçparça oldu şimdi yani bir mezarları bile olamaması son derece üzücü palavralardan ziyada bu uçağın düşüşünün gerçek nedeni bulunmalı
  • İntihar için bu yolu seçtiyse onun Allah bin belasını versin. Çocuklar öldü lan çocuklar!! Adi şerefsiz.!!
  • Bel bağladığımız almanlara bak.crm yerlerde.adam kızıp çakmış uçağı
  • Pilot düşürmüş.ee ne oldu almanların o muhteşem dlr ı.
  • Şifrenin basına yıldız koyarsan otomatik açılır.
  • sinegin yagını cıkaracagız diye minunum ekiple uçarsanız böyle olur, kokpitte bir kişi yalnız bırakılmamalıdır , ne sebeple olursa olsun bir pilot dışarıda iken kabin ekibinden bir kişi kokpitte bulunmalıdır. Bu kimseye güvenmemekle alakalı bir durum da değildir.
  • Pilotun biri disarda olup, cockpit'e giremediyse, sonra kapisini tekmelediyse yolcularin'da ne olup bittigini anlamislardir. Kimbilir ne dramlar yasandi. Düsünmek bile istemiyorum. Allah hepimizi korusun ve böyle bir ölüm nasip etmesin. Amin.
  • İnşallah bir basınç kaybı olmuştur ve bütün yolcular uçak yere çakılmadan önce bilinçlerini yitirmiştir,yoksa diğer türlü insanın aklının bile alamıyacağı bir görüntü geliyor insanın gözünün önüne,dakikalarca yuçağın düşmesni bekliyorsunuz ve son hızla yere çakılıyorsunuz...
  • kaza airbus'ın uçuş bilgisayarından olmamıştır! aksine uçuş bilgisayarı daha iyi olmalı uçağı yere indircek seviyede olmalıydı... bakın pilotun biri dışarıda... diğeri de içeride ama ses seda yok belki baygın belki intihara eğilimli! yani airbus'ı zora sokacak bilgisayar teorisinin tam tersi "çıkıyor ortaya" çıkartanlar kim? almanya-fransa ortaklığı... airbus denen bilgisayarlı uçan oyuncak kimin almanya ve fransanın! eh çok hoş... atın pilotun üstüne işi gitsin...

Fransız uzmanlar, 150 kişiye mezar olan Germanwings hava yolu şirketine ait Airbus A-320'nin enkazında inceleme yapıyor. Bu arada New York Times pilotlardan birinin kaza sırasında kokpitte olmadığını iddia etti. Gazeteye konuşan bir soruşturma müfettişi “Dışarı çıkan ve kokpite dönmek isteyen pilot kapıya vurdu cevap alamadı. Daha sert vurdu yine cevap alamadı. Kapıyı kırmaya çalıştı” dedi. Söz konusu iddia, pilotun intihar etmiş olabileceği ihtimalini doğurdu.

Alman havayolu devi Lufthansa’ya bağlı Germanwings şirketinin 24 yaşındaki Airbus A320 tipi yolcu uçağının neden düştüğüne dair sır perdesi henüz kalkmadı. Almanya’nın Düsseldorf kentine gitmek üzere İspanya’nın Barcelona kentinden havalanan ve 144 yolcu ile altı mürettebat taşıyan uçak Fransız Alpleri’ne çakılmıştı. Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, önceki gün bulunan karakutulardan birinin kokpit ses kayıt cihazı olduğunu, zarar görmekle birlikte verilerin elde edilebileceğini belirtti. Bulunan karakutu analiz için Paris’e gönderildi. Uçuş verilerinin kayıtlı olduğu diğer karakutu da dün bulundu. Ancak bunun ciddi zarar gördüğü, hafıza çipinin yerinden çıktığı ve kayıp olduğu belirtildi.

DÖRT SENARYO
Alman N24 televizyon kanalının bilim uzmanı Mick Locher de, kaza öncesinde pilotların uçağı kontrol altına almayı denemiş olabileceğini söyledi. Buna göre uçağın çarpışma hızının saatte 740 km olabileceği belirtildi. Fransız Le Point dergisine göre uçağın enkazı iki km2’lik alana yayıldı. Şimdiye kadar tespit edilen en büyük insan bedeni parçası, bir evrak çantası büyüklüğünde. Havacılık uzmanları düşüşle ilgili dört senaryo üzerinde duruyor.

- Kabin basıncı düştü: Pilotlar, yangın veya kabin basıncının ani düşüşü nedeniyle görev yapamaz hale gelmiş olabilir. Bu durumda pilotlar ya da otomatik pilot kabin basıncını ayarlamak için alçalmayı seçmiş olabilir. Finlandiyalı Havacılık Ajansı Genel Müdür Henttu Trafi, havacılık çevrelerinden aldığı bilgiye göre kokpit seslerini kaydeden karakutudaki ilk bilgilere göre kokpit sessizdi, bu da pilotların baygın olabileceğine işaret ediyor olabilir. Fransa Sivil Havacılık Güvenliği İçin Tahkik ve Analiz Bürosu (BAE) Direktörü Remi Jouty, uçağın parçalarının çok küçük olması nedeniyle yapılan ‘havada infilak’ yorumların mesafeli. Jouty’e göre yüksek hızda sert bir zemine çarpan uçakların parçaları bu kadar küçük olabiliyor. Jouty’e göre ‘iki motorun birden durup durmadığını’ söylemek için de henüz erken. BAE’ye göre uçak son ana kadar uçtu. Uçuşun herhangi bir aşamasında hava durumunun olumsuz olduğuna yönelik bir veri yok.

- Bilgisayar sistemi çöktü: Kokpit bilgisayar sisteminin çökmüş olabilir. Bunun pilotların uçağın kontrolünü yitirmesine yol açmış olabileceği belirtiliyor. Geçtiğimiz 5 Kasım’da İspanya’nın Bilbao kentinden Almanya’nın Münih kentine giden Lufthansa uçağı bilgisayar tarafından bin metre alçalmaya zorlanmış, ancak bu durumu pilotlar engellemişti

- Zehirli gaz ihtimali: Focusonline sitesinde yer alan senaryoya göre kokpite zehirli gaz sızması sonucunda pilotlar bilincini kaybetmiş olabilir.

- Sabotaj iddiası: Uçak bir terörist saldırı sonucu düşürülmüş olabilir. Ancak hem ABD hem de Fransa uçağın düşmesine terörist saldırının yol açtığı seçeneği ihtimalinin düşük olduğunu bildirmişti.(Hürriyet)

GERMANWINGS PİLOTU İNTİHAR MI ETTİ?

Yorumlar Tüm Yorumlar (37)

teasers ~ 9 yıl önce
Asıl onemli olan karakutuyu bulmuslar ama hafiza çipi yerinden çikmiş, kaybolmuuuuş. Gitti, bak, "gok"... Hanimiş? Hay Allaaah..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 9 yıl önce
Hala o uçağın o tonlarca kütlenin nasıl bukadar un ufak olmasını aklım almıyor insanlarda öyle un ufak paraçparça oldu şimdi yani bir mezarları bile olamaması son derece üzücü palavralardan ziyada bu uçağın düşüşünün gerçek nedeni bulunmalı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 9 yıl önce
İntihar için bu yolu seçtiyse onun Allah bin belasını versin. Çocuklar öldü lan çocuklar!! Adi şerefsiz.!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Bel bağladığımız almanlara bak.crm yerlerde.adam kızıp çakmış uçağı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Pilot düşürmüş.ee ne oldu almanların o muhteşem dlr ı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kaptan a ~ 9 yıl önce
Şifrenin basına yıldız koyarsan otomatik açılır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
sinegin yagını cıkaracagız diye minunum ekiple uçarsanız böyle olur, kokpitte bir kişi yalnız bırakılmamalıdır , ne sebeple olursa olsun bir pilot dışarıda iken kabin ekibinden bir kişi kokpitte bulunmalıdır. Bu kimseye güvenmemekle alakalı bir durum da değildir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
doğru ~ 9 yıl önce
hemde kesinlikle doğru. muhakkak 1 dışarı ise içerde 2 kalmalı. hastalık olur sinir prb olur. bu nokta kesin düşünülmeli firmaların güvenlik birimlerince.
Cologne ~ 9 yıl önce
Pilotun biri disarda olup, cockpit'e giremediyse, sonra kapisini tekmelediyse yolcularin'da ne olup bittigini anlamislardir. Kimbilir ne dramlar yasandi. Düsünmek bile istemiyorum. Allah hepimizi korusun ve böyle bir ölüm nasip etmesin. Amin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İnşallah ~ 9 yıl önce
İnşallah bir basınç kaybı olmuştur ve bütün yolcular uçak yere çakılmadan önce bilinçlerini yitirmiştir,yoksa diğer türlü insanın aklının bile alamıyacağı bir görüntü geliyor insanın gözünün önüne,dakikalarca yuçağın düşmesni bekliyorsunuz ve son hızla yere çakılıyorsunuz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
çok güzel ya ~ 9 yıl önce
kaza airbus'ın uçuş bilgisayarından olmamıştır! aksine uçuş bilgisayarı daha iyi olmalı uçağı yere indircek seviyede olmalıydı... bakın pilotun biri dışarıda... diğeri de içeride ama ses seda yok belki baygın belki intihara eğilimli! yani airbus'ı zora sokacak bilgisayar teorisinin tam tersi "çıkıyor ortaya" çıkartanlar kim? almanya-fransa ortaklığı... airbus denen bilgisayarlı uçan oyuncak kimin almanya ve fransanın! eh çok hoş... atın pilotun üstüne işi gitsin...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000