19 Temmuz 2015, Pazar 11:43:15

Germanwing mağdurları Lufthansa'nın teklifini reddetti

Lufthansa Havayolları, 24 Mart'ta Barcelona-Düsseldorf seferini yaparken pilot Andreas Lubitz tarafından kasten Fransız Alpleri'ne düşürülen Germanwings uçağında yakınlarını kaybedenlere 25 bin euro'luk tazminat önerdi. Ancak mağdur aileler 25 bin Euro'luk manevi tazminatı düşük bularak reddetti.
  • herhalde yani Amanlar kadar cimri insanlar yoktur

Alman basınına yansıyan haberlere göre, 36 mağdur aileyi temsil eden Elmar Giemulla, Lufthansa'ya gönderdiği mektupta tazminat teklifini geri çevirdiklerini iletti.

EN AZ 100 BİN EURO TALEP EDİLDİ
Giemulla, "Teklifi reddediyoruz çünkü aileler bunu makul bulmuyorlar. Tazminat miktarı önemli ölçüde yükseltilmeli" ifadelerini kullandı. Giemulla, Lufthansa'dan 'yeni bir teklif beklediklerini' belirtip ölen her bir kurban için en az 100 bin euro talep ettiklerini kaydetti.

PİLOTLARA PSİKOLOJİ, UYUŞTURUCU VE ALKOL TESTİ UYGULANACAK
Lufthansa'ya ait Germanwings şirketinin uçağının düşmesi sonucunda 144'ü yolcu ve 6'sı mürettebat 150 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından toplanan AB Komisyonu, cuma günü Avrupa'da uçuş güvenliği kurallarını değerlendiren çalışma grubu raporunu açıklamıştı.

Raporda, AB'nin yolcu uçağı pilotlarına, psikolojik analiz, uyuşturucu ve alkol testi yapılması kararına varıldı. Buna göre, yolcu uçaklarının kokpitinde her zaman için en az iki kişinin bulunması gerekecek.

Pilotlar, havayollarında göreve başlamadan önce psikolojik analizden geçirilecek ve havayolu şirketleri pilotlara rastgele uyuşturucu ve alkol testi uygulayacak.
Pilotların sağlık durumlarının incelenmesinde sağlam bir program uygulanması gerektiği belirtilen raporda, Avrupa'da pilotların sağlık durumlarının olduğu bir veri tabanı oluşturulması tavsiyesinde bulunuldu.

Raporda ayrıca, havayolu firmalarının uçaklarda pilot destek sistemlerini uygulamaya koyması gerekliliğinin altı çizildi.
Bundan sonra Komisyon, çalışma grubu ile bağımsız kaynakların raporlarını değerlendirerek, Avrupa Hava Güvenliği Ajansı'ndan uçuş güvenliği regülasyonuna eklenecek bir teklif getirmesini isteyecek.

Germanwing mağdurları Lufthansa'nın teklifini reddetti

Yorumlar

d ~ 9 yıl önce
herhalde yani Amanlar kadar cimri insanlar yoktur

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000