15 Kasım 2015, Pazar 08:35:48

Frankfurt'ta Lufthansa protestosu

Alman havayolu şirketi Lufthansa'da çalışan kabin personelini temsil eden "Bağımsız Kabin Personeli Organizasyonu (UFO)" sendikası, Almanya'nın Frankfurt kentinde gösteri düzenledi.
  • yanlış politikanın uygulaması sonucu grev olur. AB də hiç bir büyük sirket iyi gitmiyor. kapitalizm üzerinde bir maffia organizasyon. bravo politika
  • Grev bir havayolu için felaket demektir, finansal kriz demektir ucaklar uçmaz...hoş zaten lufthansa thy nin buyumesinden ve her gecen gun artan yolcusundan cok rahatsiz sonra 3. Havalimanindan rahatsiz dolayisiyla aman greve devam gunluk zarar en az 20-30 milyon eurodur..thy ve diğer havayollarinda olmasinda..
  • %1.7 çok vermiş bide grev hemen bitsin istiyor Lufthansa batsın gitsin hiç umrumda değil Almanyanın pkk ya verdiği destek çok açık hatta kendileri bile söylüyor İnşallaah komple ülkeleri yıkılır benim burdaki ASkerim şehit eden namertler

Alman havayolu şirketi Lufthansa'da çalışan kabin personelini temsil eden "Bağımsız Kabin Personeli Organizasyonu (UFO)" sendikası, Almanya'nın Frankfurt kentinde gösteri düzenledi.

Frankfurt Havalimanı'nda bir meydanda düzenlenen gösteriye yaklaşık 500 kişi katıldı. "Biz Lufthansa'yız" sloganının atıldığı gösteride, protestocular üzerinde "Ben sana gençliğimi verdim sen benden emekliliğimi alıyorsun", "Yaşlılıkta fakirliğe karşıyız" yazılı dövizler taşıdı.

UFO Genel Başkanı Nicoley Baublies, gösteri alanında kurulan platformda yaptığı konuşmada, Luftansa'da grevin devam edebileceğine işaret etti.

Muhtemel yeni grevlere ilişkin tarih vermeyen Baublies, "Bu grev bu gece sona erecek. Ancak yönetim hiçbir şeyi değiştirmezse yeni grevler her zaman olabilir" dedi.

Grev alanında konuşan Lufthansa Personel Müdürü Bettina Volkens ise sendikaya çözüm bulmak için bir araya gelme çağrısı yaparak, "Biz güçlü bir Lufthansa istiyoruz" diye konuştu.

Lufthansa Yönetim Kurulu Üyesi Mali İşler ve Havacılık Hizmetleri Müdürü Simone Menne ise sendikaya mevcut görüşmelerde sunulan teklifin iyi bir teklif olduğunu belirterek, şirketin başarılı şekilde rekabet edebilmesi için maliyet tabanlarında yapısal değişikliklere ihtiyaç duyulduğunu kaydetti.

Protestocular gösteri alanındaki ağaçlara Lufthansa'nın sarı rengini sembol eden limon astı. Polisin güvenlik önlemleri aldığı gösteri, açıklamaların ardından sona erdi.

Öte yandan, UFO sendikası yaklaşık 19 bin çalışanı için emeklilik ve ek sigorta niteliğindeki işletme emekli aylıklarında iyileştirmeler yapılmasını talep ediyor.

Lufthansa, kabin görevlilerine bir kereye mahsus olmak üzere daha önce 2 bin avro ödenmesini öngören teklifini 3 bin avroya çıkarmış ve 2016 yılının ocak ayından geçerli olmak üzere yüzde 1,7 ücret artışı teklif etmişti. Ancak Lufthansa'nın, grevin acilen sona erdirilmesi için sunduğu söz konusu teklif UFO sendikası tarafından reddedilmişti.

Frankfurt'ta Lufthansa protestosu

Yorumlar

İsim / Rumuz ~ 8 yıl önce
yanlış politikanın uygulaması sonucu grev olur. AB də hiç bir büyük sirket iyi gitmiyor. kapitalizm üzerinde bir maffia organizasyon. bravo politika

Yanıtla

Kalan karakter 1000
camarothy ~ 8 yıl önce
Grev bir havayolu için felaket demektir, finansal kriz demektir ucaklar uçmaz...hoş zaten lufthansa thy nin buyumesinden ve her gecen gun artan yolcusundan cok rahatsiz sonra 3. Havalimanindan rahatsiz dolayisiyla aman greve devam gunluk zarar en az 20-30 milyon eurodur..thy ve diğer havayollarinda olmasinda..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Patriot ~ 8 yıl önce
%1.7 çok vermiş bide grev hemen bitsin istiyor Lufthansa batsın gitsin hiç umrumda değil Almanyanın pkk ya verdiği destek çok açık hatta kendileri bile söylüyor İnşallaah komple ülkeleri yıkılır benim burdaki ASkerim şehit eden namertler

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000