14 Ağustos 2010, Cumartesi 08:26:52

Bursa havadan dünyaya bağlanacak

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Güney Marmara Bölgesel Yönetim Kurulu (BYK) Başkanı Mehmet Akkuş, Bursa'nın hava ulaşımıyla dünyaya bağlanmasına yönelik çalışmaların hız kesmeden devam edeceğini belirtti.
  • Adana gibi bir yer derken neyi kastediyor bu arkadaş?Anlayamadım....
  • Lutfen, komsu illere ucak baglantili otobus tasimaciligi baslasin. Tesekkurler.
  • Yahu adana gibi bir şehire bile bir sürü uçak iniyor,eğer Bursa Yenişehir Havaalanı canlandırılamazsa ayıp gerçekten.
  • Armut piş agzıma düş !.. Eski ( TÜRSAB)başkanın planları buraya başka türlü yansımış. Yani yenisi eskisinin yaptıklarını kendisi yapmış gibi göstermiş yada gösterilmiş. Türkiyede bütün işler böyle degil mi ? Lufthansa Bursaya kendisi geldi. Kimse Lufthansa için bir sey yapmadı. Eminim Bora Jet için de durum aynen böyledir. Ama nedense kaymaklı bir durum olunca sahip cıkanlar oluyor. Beyle biraz emeginizi görelim inannın sizin emeklerinizi de taktir ederiz. Ama lütfen cila boya işleriyle ugraşmayın ! Siz kendiniz olun !..
  • Eğer THY uçmuyorsa belirli sebebi vardır çok basit yeterli yolcu yoktur demektir. Diğer özel havayolları içinde aynı sebep olabilir ayrıca uçağı dolduran uçar doldurmayan uçmaz bu kadar net. Onun dışında ortadoğudan, avrupanın çeşitli şehirlerinden bursaya sefer düzenlensin turist gelir gurbetçi gelir hem havaalanı çalışır hem de şehire canlılık katar. Özellikle arap turistlerin direkt olarak ülkelerinden gelmesi çok iyi olur. Bursayı çok severle. A

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Güney Marmara Bölgesel Yönetim Kurulu (BYK) Başkanı Mehmet Akkuş, Bursa'nın hava ulaşımıyla dünyaya bağlanmasına yönelik çalışmaların hız kesmeden devam edeceğini belirterek, Avrupa'dan sonra yeni rotanın Katar, Kuveyt ve Bahreyn gibi Körfez ülkeleriyle Balkanlara çevrildiğini söyledi.

Yenişehir Havaalanı’nın Anadolu Jet, Bora Jet, Lufthansa ve Öger turla hem yurt içine hem de yurt dışına açıldığına işaret eden TÜRSAB BYK Başkanı “Bizim şimdi Körfez ülkeleriyle de bir çalışmamız olacak. Körfez ülkelerinden Bursa’ya gelen Arap turist çok. Bu nedenle Körfez ülkelerinden Bursa’ya direk uçuş sağlayabilmek için çalışmamız var. El Cezire Hava Yolları’yla ilgili görüşmemiz oldu. El Cezire Türkiye’de yalnızca İstanbul’a sefer yapıyordu. 2,5 yıl önce de Dubai –Antalya’ya uçuş başlattı. Buranın açılışına biz de katıldık ve Yenişehir Havaalanı’yla ilgili bütün raporları El Cezire Başkanı’na ilettik. Buradan uçuş başlatılması konusunda talepte bulunduk. Ama bu güne kadar bir ses çıkmadı. Bunun üstünde durmaya devam edeceğiz. Yenişehir Havaalanı’nda yeni rota Körfez ülkeleri ve Balkanlar olacak” dedi.

ARAP TURİSTE ODAKLANDIK

Son zamanlarda Arap turist konusuna odaklandıklarını anlatan Mehmet Akkuş, yapılan tanıtım çalışmalarıyla bu yılın ilk bölümünde geçen yıla oranla yüzde 20’nin üzerinde artış sağlandığını söyledi. Geçen yıl 80-100 bin arasında olan Arap turist sayısının bu yılın ilk yarısında 150 bin olduğunu belirten Akkuş, yılsonu itibarıyla sayının 250 bini bulmasının beklendiğini dile getirdi. Yılsonu itibarıyla toplam turist geliminin 1 milyonu bulabileceğini vurgulayan Akkuş, 2011’den sonra yıllık iki milyon turist getirmeyi hedeflediklerinin altını çizdi.

KOORDİNELİ ÇALIŞTIK

TÜRSAB’da 2-2,5 yıldan beri görev yaptıklarını da ifade eden Akkuş, TÜRSAB olarak Vali Şahabettin Harput ve Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’yle son derece koordineli çalıştıklarını ve bu çalışmaların sonucunda Bursa turizmini bir yerlere taşıdıklarını önemle vurguladı.

REHBERLİK SINAVI İLK KEZ BURSA’DA

Bursa’da bu güne kadar turist rehberlik sınavı yapılmadığına dikkati çeken Akkuş, yaptıkları girişimler sonucunda rehberlik sınavını ilk kez Bursa’ya aldırdıklarını ve sınavın 18-22 Ekim 2010 tarihinde Bursa’da yapılacağını belirtti. Sınava girebilmek için 18 yaşını doldurmak ve en az iki yıllık yüksek okul mezunu olmak gerektiğini sözlerine ekledi.

Bursa havadan dünyaya bağlanacak

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 14 yıl önce
Adana gibi bir yer derken neyi kastediyor bu arkadaş?Anlayamadım....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Lutfen, komsu illere ucak baglantili otobus tasimaciligi baslasin. Tesekkurler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Yahu adana gibi bir şehire bile bir sürü uçak iniyor,eğer Bursa Yenişehir Havaalanı canlandırılamazsa ayıp gerçekten.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Armut piş agzıma düş !.. Eski ( TÜRSAB)başkanın planları buraya başka türlü yansımış. Yani yenisi eskisinin yaptıklarını kendisi yapmış gibi göstermiş yada gösterilmiş. Türkiyede bütün işler böyle degil mi ? Lufthansa Bursaya kendisi geldi. Kimse Lufthansa için bir sey yapmadı. Eminim Bora Jet için de durum aynen böyledir. Ama nedense kaymaklı bir durum olunca sahip cıkanlar oluyor. Beyle biraz emeginizi görelim inannın sizin emeklerinizi de taktir ederiz. Ama lütfen cila boya işleriyle ugraşmayın ! Siz kendiniz olun !..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Eğer THY uçmuyorsa belirli sebebi vardır çok basit yeterli yolcu yoktur demektir. Diğer özel havayolları içinde aynı sebep olabilir ayrıca uçağı dolduran uçar doldurmayan uçmaz bu kadar net. Onun dışında ortadoğudan, avrupanın çeşitli şehirlerinden bursaya sefer düzenlensin turist gelir gurbetçi gelir hem havaalanı çalışır hem de şehire canlılık katar. Özellikle arap turistlerin direkt olarak ülkelerinden gelmesi çok iyi olur. Bursayı çok severle. A

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000