21 Temmuz 2008, Pazartesi 16:27:34

Avrupa'nın en iyisi Münih Havaalanı

Havaalanı hızlı aktarma ve gastronomik zenginlik nedeniyle övgü alıyor
  • Dünyanın en iyi havalimanı Hong Kong Avrupa’nın En İyi Havalimanı Munich Güney Avrupa’nın En İyi Havalimanları 1 Athens 2 Madrid Barajas 3 Istanbul

Münih havaalanı hizmet seçenekleri ve konfor açısından yine yüksek not aldı: Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da Terminal 2 havayolu yolcularının değerlendirmelerinde ilk sırayı aldı. “World Airport Award 2008” (2008 Dünya Havaalanı Ödülü) için yapılan ankette Münih havaalanı dördüncü kez Avrupa dahilinde en iyi havaalanı olarak seçildi. Münih havaalanı “en iyi aktarma yapılabilen havaalanı” kategorisinde dünya genelinde ikinci, “en zengin gastronomik seçenek” kategorisinde ise üçüncü sırayı aldı. Bu başarılı sonucun alınmasında Lufthansa, Star Alliance ve üye havayolları tarafından kullanılan Terminal 2 belirleyici rol oynadı.

Avrupa genelinde başka hiçbir büyük havalimanında Münih havaalanının 2 numaralı terminalinde olduğu kadar hızlı aktarma yapılamıyor: Binanın mimari konsepti sayesinde yolcular 30 dakika içinde aktarma yapabiliyorlar. 300’den fazla ekran yolculara bağlantılı seferler hakkında bilgi veriyor. Zamanı kısıtlı olan yolcular ücretsiz özel bir hizmetten yararlanıyorlar: Uçağın kapıya yanaşmamış olması halinde aktarma süreleri kısıtlı olan yolcular doğrudan uçaktan alınarak otomobille aktarma yapacakları uçağa taşınıyorlar. Uçağın kapıya yanaşmış olması halinde de aktarma süresi kısıtlı olan yolcular bir görevli tarafından karşılanarak, diğer uçağa götürülüyorlar.

Terminal 2 aynı zamanda alışveriş olanakları ve gastronomik seçenekleri ile de ün kazanmış bulunuyor. 110’u aşkın mağaza ve lokanta yolcuların bekleme sürelerini iyi değerlendirmelerine olanak veriyor. Terminalde nitelikli uluslararası yemek çeşitlerinin yanısıra acelesi olan yolculara hızlı hizmet verebilen toplam 20 adet lokanta bulunuyor.

29 Haziran 2003 tarihinde hizmete girmiş olan Terminal 2 Flughafen München GmbH ve Deutsche Lufthansa AG tarafından ortaklaşa işletiliyor. Terminal açıldığı günden beri yapılan tüm yolcu memnuniyeti anketlerinde düzenli olarak yüksek not alıyor.

Avrupa'nın en iyisi Münih Havaalanı

Yorumlar

Rumuzrumuz ~ 16 yıl önce
Dünyanın en iyi havalimanı Hong Kong Avrupa’nın En İyi Havalimanı Munich Güney Avrupa’nın En İyi Havalimanları 1 Athens 2 Madrid Barajas 3 Istanbul

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000