03 Ağustos 2009, Pazartesi 08:06:13

AUA'nın Lufthansa'ya satışına onay çıktı

Avusturya Havayolları'nın (AUA), Lufthansa'ya satışı konusunda aylardan beri süren zorlu müzakerelerden sonra, Avrupa Birliği de satışa yeşil ışık yaktı...

Avusturya Havayolları'nın Lufthansa ile birleşmesinden sonra oluşabilecek haksız rekabet kaygısından dolayı, uzun süredir Avrupa Birliği komiserlerinden konu ile alakalı farklı açıklamalar geliyordu.

Ayrıca Lufthansa'nın hisselerin alımı için devletten AUA'nın borcunun 500 milyon Euro'sunu karşılamasını talep etmesi de satışa karşı Avusturya içinden de tepkilere sebep oluyordu.

Tüm bu gelişmelerle birlikte karar için son gün olan Cuma akşamı, Avupa Birliği Rekabet Komiseri Neelie Kroes'in AUA'nın devri ile alakalı iznin hazırlanması talimatını verdiği öğrenildi.

Avusturya medyasında da geniş yer bulan devir ile alakalı alınan karar, Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Pröll tarafından "çok önemli bir ekonomik ve politik kilometre taşı" olarak yorumlandı.

Ekonomik krizle boğuşan AUA yönetimi tarafından da sevinçle karşılanan kararın yürürlüğe girmesi için üye ülkelerin temsilcilerinden oluşan komisyon tarafından da imzalanması gerekiyor.

Uzmanlar bu sürecin çok fazla uzamayacağı ve kararın bir an önce yürürlüğe gireceğini ifade ettiler. Sürecin sonunda devletin elindeki yüzde 25 ve hisselerini satmayan küçük bir grup yatırımcı dışında AUA'nın tüm hisseleri Lufthansa'ya geçmiş olacak.

AUA'nın Lufthansa'ya satışına onay çıktı

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000