09 Ağustos 2014, Cumartesi 11:30:48

ATAC-IST İÇİN TARİHİ İMZA

Aviation Training Academy & Consulting (ATAC-IST) ile Lufthansa Technical Training arasında, eğitim iş birliği için resmi imzalar atıldı.
  • Hayırlısı olsun.Bi LH Technic eksikti Easa lisanslandırmada , o da geldi tamamlandı kadro :))
  • Bu antlaşma ile sivil havacilik okullarmi yoksa okul harici lisans alacaklarami faydali olacak yoksa buda diğerlerini gibi sadece para için kurulmus vakif üniversitelerine mi benzeyecek bakalim.Burada sorulacak sorularin en basinda acaba sadece modülleri verip tecrübe kayitlari için shy 145 veya easa 145 kuruluşunu aranacak yoksa kendileride shy 145 veya easa 145 alip mezun ettikleri arkadaşlara diploma yerine easa part 66 lisansi verecekler.Buraya kayit yaptiracak arkadaşlar bu soruların cevabini almalarini tavsiye ederim.SK
  • Bu işi sonunda ciddi adam ( Ahmet bey) el attı. Gönülden tebrik ediyorum. OG
  • Gelsin Easa..lar
  • Birde HATA vardı,Atac'la patladı!,,,
  • Bu toplantıdan haberim var. Gelişmelerin iyi bir sonuç alacağını hepimiz biliyoruz.
  • Türk Sivil Havacılığı hızla gelişirken gün geçtikçe artan yetişmiş işgücü ihtiyacının uluslararası kalite ve standartlarda karşılanması yönünde önemli bir adım. Dünyanın en önde gelen EASA Part-147 Bakım Eğitim Kurumu ile yapılan bu işbirliğine katkıda bulunan herkesi yürekten kutluyorum.

Aviation Training Academy & Consulting (ATAC-IST) ile Lufthansa Technical Training arasında, eğitim iş birliği yapılmasına yönelik resmi anlaşma, dün ATAC-IST tesislerinde düzenlenen imza töreniyle Türk sivil havacılık sektörüne duyuruldu.

İmza törenine sektörde faaliyet gösteren şirketlerin ve bünyesinde sivil havacılık bölümleri bulunan üniversitelerin yöneticileri katılırken, eğitim iş birliği anlaşması; Lufthansa Technical Training adına Havacılık Endüstrisi Çözümleri Ürün Yönetim Müdürü Klaus Schmidt, Temel Eğitim Ürün Yönetim Müdürü Jens Lange, ATAC-IST adına da Yönetim Kurulu Başkanı Esat Özzaim ve Genel Müdür Ahmet Çakıroğlu tarafından imzalandı.

Düzenlenen imza töreninde konuşan ATAC-IST Genel Müdürü Ahmet Çakıroğlu, ATAC-IST ve Lufthansa arasında yapılacak eğitim işbirliğinin Türkiye’deki uçak bakım eğitimi alanında büyük bir etkisi olacağına inandıklarını, hedeflerinin; müşterilerine kaliteli ve ihtiyaca uygun eğitimleri, zamanında ve rekabetçi fiyatlar ile sunmak olduğunu, EASA Part-66 lisanslandırma ve tip eğitimlerinin yanı sıra Lufthansa Technical Training ile birlikte üniversitelerin uçak teknolojileri bölümünde okuyan öğrenciler için geliştirdikleri projeyi hayata geçirmeyi arzu ettiklerini ifade etti.

Çakıroğlu, bu projenin,  teknik havacılık İngilizcesi kursu, EASA Part-66 lisanslandırma sınavları hazırlık kursu, Erfurt / Almanya’da iki haftalık yaz okulunu kapsadığını, teknik havacılık İngilizcesi kursunun  Uçak Teknolojileri Bölümü 1. sınıfında okuyan öğrencilerin İngilizcesini ve teknik havacılık terminolojisine olan hâkimiyetini geliştirmeyi amaçladığı söyledi.

Lufthansa Technical Training adına konuşan Klaus Schmidt ise “Her geçen gün gelişmekte olan Türk sivil havacılık sektörünün gelişimine katkıda bulunmak istiyoruz. Teknik havacılık eğitimi konusunda uzun yıllara dayanan tecrübemizle,  uluslararası standartlara uygun olarak yetkilendirilmiş eğitmenlerimiz ve gelişen teknolojiye uygun olarak yenilenen eğitim materyallerimizle Türk sivil havacılık sektörünün ihtiyaç duyduğu kalifiye teknik eleman yetiştirilmesine katkıda bulunmayı arzu ediyoruz” dedi.

Karşılıklı imzaların atılmasını müteakip, sektördeki çeşitli firmaların ve Arel Üniversitesi yöneticilerinin katılımı ile gerçekleştirilen kokteyl sonrasında imza töreni sona erdi.

ATAC-IST İÇİN TARİHİ İMZA

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

LH ~ 10 yıl önce
Hayırlısı olsun.Bi LH Technic eksikti Easa lisanslandırmada , o da geldi tamamlandı kadro :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Bu antlaşma ile sivil havacilik okullarmi yoksa okul harici lisans alacaklarami faydali olacak yoksa buda diğerlerini gibi sadece para için kurulmus vakif üniversitelerine mi benzeyecek bakalim.Burada sorulacak sorularin en basinda acaba sadece modülleri verip tecrübe kayitlari için shy 145 veya easa 145 kuruluşunu aranacak yoksa kendileride shy 145 veya easa 145 alip mezun ettikleri arkadaşlara diploma yerine easa part 66 lisansi verecekler.Buraya kayit yaptiracak arkadaşlar bu soruların cevabini almalarini tavsiye ederim.SK

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tebrikler ~ 10 yıl önce
Bu işi sonunda ciddi adam ( Ahmet bey) el attı. Gönülden tebrik ediyorum. OG

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hata ~ 10 yıl önce
osman bey , hata -atac çalışmasında da aynı isimler vardı.
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Gelsin Easa..lar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Birde HATA vardı,Atac'la patladı!,,,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Bu toplantıdan haberim var. Gelişmelerin iyi bir sonuç alacağını hepimiz biliyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aviator ~ 10 yıl önce
Türk Sivil Havacılığı hızla gelişirken gün geçtikçe artan yetişmiş işgücü ihtiyacının uluslararası kalite ve standartlarda karşılanması yönünde önemli bir adım. Dünyanın en önde gelen EASA Part-147 Bakım Eğitim Kurumu ile yapılan bu işbirliğine katkıda bulunan herkesi yürekten kutluyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000