27 Mart 2014, Perşembe 10:51:41

ALMANYA'DA YÜZLERCE UÇUŞ İPTAL EDİLDİ

Almanya’da kamu sektöründe yapılan grevler başta Frankfurt olmak üzere bazı havalimanlarında ulaşımı felç etti.

Almanya’da kamu sektöründe yapılan grevler başta Frankfurt olmak üzere bazı havalimanlarında ulaşımı felç etti. Yüzlerce uçuş yapılamazken, otobüs ve tren seferleri aksadı, kreş çalışanları da iş bıraktı.

Almanya’da başta Frankfurt havalimanı olmak üzere bugün 03:00’te başlayan grevler nedeniyle çok sayıda uçuş iptal edildi.

Kıta Avrupası’nın en büyük havalimanı olan Frankfurt’ta asıl iş bırakma eyleminin saat 09:00 itibariyle yapılacağını bildiren Verdi Sendikası Sekreteri Uwe Schramm, yaklaşık 2 bin 500 uçuşun aksayacağını söyledi.

Hannover kentinde de bagaj işlemleri yapılan bölümlerde ve yolcu kontrollerinde çalışanlar iş bıraktı. Bu nedenle çok sayıda uçuşun aksadığı veya iptal edildiği öğrenildi.

Bir Lufthansa sözcüsü, özellikle bu havayoluna ait uçuşların grevden etkilendiğini açıkladı. Sözcü yolcuların kendi uçuşlarına ait güncel bilgileri takip etmelerini önerdi.

Aynı şekilde Münih, Düsseldorf, Hamburg, Köln/Bonn ve Stuttgart gibi havalimanlarında da greve gidileceği belirtildi.

Bu havalimanlarında sadece Lufthansa’ya ait 600 kadar seferin iptal edildiği de gelen bilgiler arasında. Almanya’nın en büyük havayolu, özellikle ülke içi ve Avrupa’ya olan uçuşların iptal edildiğini açıkladı.

Almanya’da yaklaşık 2,1 milyon çalışanı temsil eden Verdi sendikası, sadece havacılık sektöründe değil, diğer bazı sektörlerde çalışanlara da iş bırakma çağrısı yaptı.

Buna göre, belediye yönetimlerinde, kreşlerde, şehirler arası ulaşım sektöründe çalışanlarda çeşitli eyaletlerde greve gidecek.

Sendika, çalışanlar için 100 Euro artı yüzde 3,5 oranında zam talep ediyor. Federal ve eyalet yönetimleri ise bu miktarın yüksek olduğunu belirtiyor ve ücret artırımına yanaşmıyor.

Ancak Verdi’nen taleplerine karşılık işveren çevrelerinden net bir teklif de gelmiş değil.

ALMANYA'DA YÜZLERCE UÇUŞ İPTAL EDİLDİ

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000