02 Nisan 2015, Perşembe 15:55:32

ALMANYA'DA YENİ TEDBİRLER ALINACAK

Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, Avrupa içinde ve Schengen bölgesindeki uçuşlarda uçağa girmeden önce yolculara kimlik kontrolü yapılmasına yönelik uygulamanın gözden geçirilmesini istedi.
  • TAV.... Neden sizin guvenliller aramimiyor siz onlara altinmi dagitoyorsunuz?? İlla biri mi ölmeli?? Sacma bir uygulamaniz var avrupada polis bile araniyo ne bu egonuz????
  • Bir pilot ucağı düşürmek istedikten sonra her türlü düşürür.yanında kim olursa olsun.bunun yerine biraz huzur verseniz daha yararlı olur.
  • Avrupada pasaport tan gecince bizde kimlik göstermiyor direk ucaga biniyoruz boarding pass verip.
  • Ahl giriste biz araniyor, guvenlikciler aranmiyor, neden?
  • Biz neden kimlik gosteriyoruz

Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, Avrupa içinde ve Schengen bölgesindeki uçuşlarda uçağa girmeden önce yolculara kimlik kontrolü yapılmasına yönelik uygulamanın gözden geçirilmesini istedi.

Bild gazetesine açıklamalarda bulunan De Maiziere, Alman havayolu şirketi Lufthansa'ya bağlı Germanwings uçağının Fransa'nın güneyinde düşmesinin ardından terör eylemi ihtimalini değerlendirmek için tüm yolcuların ve kabin ekibinin kimliklerini kontrol etmek istediklerini belirtti.

De Maiziere, "Ancak kimin uçakta bulunduğu belli değildi. Schengen bölgesinde sınırların kalkmasının ardından uçak yolcularının kimlikleri sistematik olarak kontrol edilmiyor" dedi.

Avrupa içinde ve Schengen bölgesindeki uçuşlarda uçağa girmeden önce yeniden kimlik kontrolü yapılmasının gözden geçirilmesi talebinde bulunan De Maiziere, "Güvenlik açısından uçakta kimin bulunduğunu bilmemiz lazım" diye konuştu.

Germanwings uçağın düşmesinin ardından uçakta bulunan yolcuların kimlikleri hızlı bir şekilde tespit edilememişti. Schengen bölgesinde yapılan uçuşlarda yolcuların biniş kartını görevliye göstermesi yeterli oluyor. Yolculardan her zaman biniş kartı dışında ayrıca kimlik göstermeleri talep edilmiyor.

Alman Uzay ve Havacılık Sanayi Birliği'nin verdiği bilgiye göre, Schengen bölgesindeki uçuşlarda kimlik kontrolü yapılması istisnai bir durum. Bu istisnalara örnek olarak Avrupa'daki büyük spor etkinlikleri veya Paris'te mizah dergisi Charlie Hebdo'ya saldırı sonrası gibi durumlarda polis ya da havayolu şirketlerinin görevlileri tarafından uçağa binmeden önce rastgele yapılan kontroller gösterildi.

Bild gazetesinde yer alan bir başka haberde, Alman hükümetinin havayolu taşımacılığında güvenlik konusunda değişiklikler yapmayı öngördüğü belirtildi. Güvenlik çevrelerinden edinilen bilgilerin verildiği haberde, Alman ve Fransız uzmanlardan oluşan bir çalışma grubunun kokpit kapısındaki koruma mekanizmasının kaldırılmasını gözden geçirdiği kaydedildi.

Germanwings'e ait Airbus A320 tipi yolcu uçağı geçen hafta Barcelona-Düsseldorf seferini yaparken Fransa'nın güneyinde düşmüştü. Uçaktaki altı uçuş görevlisi ve 144 yolcudan kurtulan olmamıştı. Uçağın ses kayıtlarının incelenmesinin ardından Fransız yetkililer, kaptan pilot kokpitten çıktıktan sonra yardım pilot Andreas Lubitz’in "uçağı bilinçli olarak alçalttığını" bildirmişti. Lubitz'in kokpit kapısını içeriden kilitleyerek pilotun veya başka birinin içeri girmesini engellediği tahmin ediliyor.

ALMANYA'DA YENİ TEDBİRLER ALINACAK

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
TAV.... Neden sizin guvenliller aramimiyor siz onlara altinmi dagitoyorsunuz?? İlla biri mi ölmeli?? Sacma bir uygulamaniz var avrupada polis bile araniyo ne bu egonuz????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sacmalık ~ 9 yıl önce
Bir pilot ucağı düşürmek istedikten sonra her türlü düşürür.yanında kim olursa olsun.bunun yerine biraz huzur verseniz daha yararlı olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Avrupada pasaport tan gecince bizde kimlik göstermiyor direk ucaga biniyoruz boarding pass verip.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ahl ~ 9 yıl önce
Ahl giriste biz araniyor, guvenlikciler aranmiyor, neden?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Biz neden kimlik gosteriyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000