13 Şubat 2015, Cuma 08:05:20

ALMANYA'DA GREV KRİZİ

Lufthansa’nın kardeş şirketi Germanwings pilotlarının başlattığı iş bırakma eylemi sonucu Almanya genelinde 430 uçuşun 160’ı iptal oldu.

Lufthansa’nın kardeş şirketi Germanwings pilotlarının başlattığı iş bırakma eylemi sonucu Almanya genelinde 430 uçuşun 160’ı iptal oldu.

Bu akşam 22’ye kadar sürecek olan grevin sonucunda toplam 904 uçuşun 338’i etkileneceği bekleniyor. Pilot sendikası Cockpit Birliği (VC), ücret ve koşullar üzerinde uzun süredir Lufthansa üzerinde baskı oluşturmaya çalışıyor.

GREVİN MALİYETİ 200 MİLYON EURO

Yaklaşık bir senedir devam eden grevlerin Lufthansa’ya olan maliyeti 200 milyon Euro olduğu tahmin ediliyor. Eylem neticesinde 7 bin 400 uçuş iptal olunurken, yaklaşık 850 bin yolcuda mahsur kalmıştı. Grevden, en çok Berlin, Köln/Bonn, Düsseldorf, Hanover Hamburg gibi büyük şehirlerin havaalanları etkilenirken, yapılan seferlerin az olma sebebiyle Frankfurt ve Munih şehirleri eylemlerden pek fazla etkilenmedi.

Lufthansa sözcüsüne Barbara Schaedler’e göre yolcular önceden bilgilendirildiği için havaalanlarında sıkıntılarla karşılanmadı.

Havayolu endüstrisinin değişimler geçirmesi, fiyatların düşmesi ve rekabetin güçlü olması sebebiyle maliyetlerin ayarlanması gerektiğini belirten Schaedler “Bunu başarmak için şirketteki herkes, pilotlarda dahil, gruptaki tüm çalışanlar katkı sağlamak zorundadır” dedi. VC sözcüsü Markus Wahl ise eyleme katılan pilotların sayısı memnun edici olduğunu belirtti.

PİLOTLARIN EMEKLİLİĞE GEÇİŞLERİNDE ANLAŞMAYA VARILAMIYOR

VC ile Lufthansa yönetimi arasındaki görüşmelerde, 5 bin 400 pilotun emekliliğe geçiş süreçlerinde anlaşmaya varılamıyor. Havayolu devi, pilotlarda en erken emekliğe ayrılma yaşını 55’ten 60’a ve görevden ayrılmada ki ortalama yaşını da 58’den 61’e yükseltmek istiyor. Bu şekilde Lufthansa, Ryanair ve easyJet’e kaybettiği düşük maliyetli işlemlerinde ki pazar payını da arttırmayı hedefliyor. (Zaman)

ALMANYA'DA GREV KRİZİ

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000