25 Eylül 2008, Perşembe 09:52:42

Alitalia'nın lisansı ne olacak?

İtalya'nın milli havayolu şirketi Alitalia, İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi'nin de çabalarıyla 16 İtalyan şirketin oluşturduğu "İtalyan Havayolları Şirketi" (CAI) adlı konsorsiyumla tekrar masaya oturmaya hazırlanıyor.

Berlusconi ve hükümet yetkililerinin, salı gününden bu yana CAI temsilcileriyle yaptıkları görüşmeler, konsorsiyumun geri çekmiş olduğu teklifi yeniden gündeme almasını sağlamış görünüyor.

İtalya'daki hükümet yetkililerinin, Alitalia, sendikalar ve CAI konsorsiyumu arasındaki görüşme ve telefon trafiğinin dün de yoğun biçimde devam ettiği belirtiliyor.

İtalya Başbakanı Berlusconi, dün öğleden sonra, Milano'ya gitmek üzere Roma'dan ayrıldığı sırada gazetecilere yaptığı değerlendirmede, Alitalia'nın CAI tarafından satın alınacağına ilişkin inancını koruduğunu ifade etti.

Berlusconi, dün İtalyan basınında yer alan, Alitalia'ya CAI ve Lufthansa'nın ortaklaşa talip olacaklarını iddia eden haberlere de değinerek, "Alitalia'nın tamamını alabilecek yabancı bir şirket yok. Zaten böyle bir ihtimal hiç bir zaman söz konusu olmadı, olamaz" dedi.

İtalya Sivil Havacılık Kurumu (ENAC) Başkanı Vito Riggio, Alitalia'yı kayyum olarak yöneten olağanüstü komiser Augusto Fantozzi ile görüşmesinden önce “Radio 24”e yaptığı açıklamada, “Alitalia, geçici lisansla uçuyor. (Maliyet azaltıcı) mali plan 3-4 gün içinde gelmezse lisans iptal edilir” demişti.

Alitalia için verilen süre bugün doluyor. Tüm havacılık camiasının gözü Alitalia'da yaşanacak gelişmelere çevrildi.

Alitalia'nın günde 2 milyon avrodan fazla kaybı olduğu geçtiğimiz günlerde açıklanmıştı.

Alitalia'nın lisansı ne olacak?

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000