26 Eylül 2008, Cuma 08:11:24

Alitalia’nın tek umudu: CAI!

İtalya’da bulunan 16 şirketinin oluşturduğu İtalyan Havayolları Şirketi CAI, zor durumdaki Alitalia’nın yeni sahibi olmaya hazırlanıyor.

İtalya’nın ulusal havayolu şirketi Alitalia’nın satışıyla ilgili krizde çözüme doğru hızla ilerleniyor. Geçen hafta müzakerelerin tıkanmasına yol açmış olan kimi sendikaların da uzlaşı sinyali vermelerinin ardından, satışın resmileşmesi bekleniyor. Lufthansa ve Air France-KLM ise belirli oranda hisse alarak CAI ile ortaklık düşüncesini değerlendiriyor, ancak CAI tarafından yabancı havayolu şirketlerine verilebilecek hisse oranının yüzde 20 civarında olacağı belirtiliyor. Sendikalar ve CAI yetkilileri, İtalyan hükümeti tarafından yapılan çağrı üzerine, Chigi Sarayında bir araya gelecekler. CAI Başkanı Roberto Colannino, toplantı öncesinde yaptığı değerlendirmede, "Bazı açılımlar söz konusu. Bu koşullarda uzlaşı sağlanması mümkün" diye konuştu.

Alitalia neredeyse 10 yıldır hiç kâra geçmedi; artan yakıt fiyatları ise şirketin durumunu iyice zora soktu. Toplam olarak iki milyar doları aşkın borcu bulunan Alitalia, 29 Ağustos'ta iflâs anlaşması başvurusunda bulunmasından bu yana kayyum yönetiminde.

Alitalia’nın tek umudu: CAI!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000