26 Şubat 2012, Pazar 09:55:32

AIR-FRANCE-KLM VE LUFTHANSA KAN KAYBEDİYOR!

Akşam Gazetesi'nin havacılık yazar Tolga Turgut, bu hafta Air-France-KLM ortaklığı ile Lufthansa'nın içinde bulunduğu durumu kaleme aldı...
  • 13:29'daki misafir'e THY ile "bitecek olan yeşil sermaye" ilişkisini nasıl kurdunuz yahu? Bazı yorumcuların fantezi dünyasına bayılıyorum.
  • tepeden inme sıradan, vasıfsız hatır gönül ilişkileriyle atanan yöneticiler tarafından layıkıyla,hakkıyla yönetilemeyen THY için 2012 yılı çok zor geçecek çünkü dünyada dev havayolları bile olumsuz bir dönemden geçerken bizimkiler hala hesapsızca uçak almaya, yeni hat açmaya devam ediyorlar ve yani havayolu şirketleri satın alacağız diyorlar hem de petrolun varılının 125 USD olduğu bir dönemde.THY artık altın çağını geride bıraktı ve bundan sonra işler tersine döncecek.tek çare küçülmek ama bunu anladıklarında artık çok geç kalınmış olacak muhtemelen.havacılıkta önümüzdeki 1-2 yıl içinde herşey değişmiş olacak ve yeni duurma adapte olamayanlar piyasadan silinecekler...
  • bunları koskoca lufthansa air france-klm bilmiyor mu? :))
  • 15:09:38 YORUMCUSUNA ÖNCELİKLE TEŞEKKÜRLER. ZİRA BİRİLERİ BU SİTEYİ ÖZELLİKLE TAKİP EDEREK ADETA ORTALIĞI KARIŞTIRMAK İÇİN GARİP BİR YORUM YAZIYOR HEMDE ÇOK DÜŞÜK BİR DİLLE. BU VE BUNUN GİBİ ŞAHISLAR BİR MERKEZDEN YÖNLENDİRİLENLERDİR KAMUOYUN DA MANTIĞIN GÖSTERDİĞİ REEL ÇİZGİYİ SAPTIRARAK , SEKTÖRÜN İÇİNDEKİ PROFESYONELLERE GERÇEKÇİ İNSANLARA KARŞI SALDIRI HALİNDELER. "ENTEL DANTEL VİSKİCİLER" BU İFADE BİÇİMİ SUYA ATILAN ŞİŞE MANTARI GİBİ YÜZÜYOR HİÇBİR AĞIRLIĞI YOK.ARTI THY NİN BUNDAN SONRAKİ DÖNEMİ İNANILMAZ SANCILI OLACAK .BİZİM BİRİCİK MİLLİ HAVAYOLUMUZ ANCAK , GERÇEK YAZILANLAR GİBİ SİYASET GÖZLÜĞÜ BAŞKA NEREYE BAKACAK ... ( ANTALYA )
  • thy ile ilgili bir haberle viskinin ne alası var ? bir insan viski,vodka içebilir veya içmeyebilir.kime ne ?insanları inançlarına veya viski içmesine göre katagorize etmeye kalkışmayın.eğer burada yorum yapacaksanız insanlarla dalga geçer şekilde cahilce tahrik,provakasyon kokan yorumları mümkünse hiç yapmayın.ayrıca tupolevlerden bahsediyorsunuz ama o uçakları uçuran mı kaldı? rusyada,ukraynada bile zaten kalktı hemen hemen.ayrıca sizin hatalı yazdığınız gibi tupolov diye bir uçak markası yoktur dogrusu tupolev olacak.buna da dikkat lütfen.
  • LH IN YONETIM KURULU BASKANI VE CEO SU CHRISTOPH FRANZ DIR, JURGEN WEBER DENETLEME KURULU BASKANIDIR. SEVGILI HAVACILIK YAZARI DOGRU YAZALIM LUTFEN. BIR ONCEKI CEO VE YONETIM KURULU BASKANI ISE MAYERHUBER IDI.
  • Burada güzel bir haber var ama gene olayı din muhabbetine döndüren bazı kafalar var. Viski içmekle THY'yi eleştirmenin ne alakası var. Medeni olun biraz, provakasyon yapmayın.
  • bizim globally fosss çoktan dibe vurmuş haberin yok....yeşil sermaye bitince bakalım ne yapacaklar...foss globally fosss
  • nerde thy düşmanları nerdesiniz sizi entel dantel viskiciler.. thy şöyle kötü zarar ediyor bilmem ne bak air france -klm ortaklığına ne durumda luftansa avrupadaki tek ayakta duran sağlam yapısı olan havayolu bile sıkıntı içerisindedir gördüğünüz gibi... oturun thy batıyor thy şöyle thy böyle binmeyin gidin tupolovlar ile uçun rahat edersiniz çimento mikseri gibi ses var içerde..
  • Peki ya thy ne durumda acaba ? thy'nin durumu daha da kötü ve vahim durumda.1 milyar tl den fazla zararı olmasına rağmen hala yeni uçak alıp,hat açmaya,oraya ,buraya,sponsorluklara bol keseden gereksiz para saçmaya devam ediyor.hatta başka havayollarını satın almaya çalışıyor.bu gidişle batacak ama batsa ne olur ki ?bütün zararını devlet karşılar,kurtarır ve karşılığı vatandaştan çıkar...
Tolga Turgut bu hafta köşesinde Avrupa'daki havacılığın durumunu özetleyen bir köşe yazdı...

Air France-KLM'in, geçtiğimiz günlerde 2011 yılında Avrupa içi uçuşlarında 700 milyon euro zarar ettiğini açıklaması ulaştırma sektöründe büyük bir şok etkisi yarattı. Bir diğer dev havayolu Lufthansa grubunda işler Fransız ve Hollandalı dostları kadar kötü olmasa da 2012 için 2011'de elde edilmiş işletme karı olan 876 milyon euroya ulaşmanın zor olduğu idraki mevcut. Bu nedenle geçtiğimiz hafta Lufthansa Grubu en üst düzey bin yöneticisini bir araya getirerek 'Score' isimli bir kemer sıkma programı başlattığını açıkladı. Grup CEO'su Christoph Franz'ın tüm gün süren toplantıda kurmaylarına havayolunun rekabetçi kimliğine geri dönebilmesi için grup toplam maliyetlerinin iki yıl içinde 1,5 milyar euro azaltılmasını hedef gösterdiği iddia ediliyor. 

Rakiplerinin çoğuna göre daha iyi durumda olan Lufthansa'nın, kısa vadede yapması gereken pek çok yatırımı bulunuyor. Zira önümüzdeki  7 yıl içinde 160 yeni uçağı teslim alacak olan havayolu, katalog fiyatlarına göre bu uçaklar için 16 milyar euroluk bir yatırım yapacak. Ayrıca uzun süredir yenilenmesi beklenen Frankfurt kargo merkeziyle A380 bakım merkezinin yüklü bir maliyet tutacağı da aşikar.  

Air France-KLM ve Lufthansa'nın yaşadığı sıkıntı ortak. Avrupa içi uçuş ağlarında eski rekabetçi güçlerini kaybetmiş durumdalar. Uzun yıllar boyunca düşük maliyetli havayollarını (DMH) tehdit kabul etmeyip izlemeyi tercih ettikçe pazar kaybettiler. Şayet kısa-orta menzilli uçuşlarda iş modellerini değiştirmezlerse her iki havayolunu da çok daha zor günler bekliyor olacak. Lufthansa Grubu'nun eski CEO'su ve şu anki Yönetim Kurulu Başkanı Jürgen Weber'e göre mevcut karlılık oranıyla planladıkları büyümeyi gerçekleştirmeleri imkansız.

Bu sebeple artık Lufthansa Grubu'nun Lufthansa, Swiss, Austrian, Germanwings, Brussels ve BMI havayollarından oluşan 'Havayolu Bölümü' özellikle satın alma ve bilgi teknolojileri gibi hususlarda entegrasyona gidecekler. Ne var ki grubu yakından tanıyan pek çok kişinin ortak görüşü Weber'in özellikle şirket içinden çok fazla muhalefete maruz kalacağı yönünde. 
AIR-FRANCE-KLM VE LUFTHANSA KAN KAYBEDİYOR!

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

Misafir ~ 12 yıl önce
13:29'daki misafir'e THY ile "bitecek olan yeşil sermaye" ilişkisini nasıl kurdunuz yahu? Bazı yorumcuların fantezi dünyasına bayılıyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
tepeden inme sıradan, vasıfsız hatır gönül ilişkileriyle atanan yöneticiler tarafından layıkıyla,hakkıyla yönetilemeyen THY için 2012 yılı çok zor geçecek çünkü dünyada dev havayolları bile olumsuz bir dönemden geçerken bizimkiler hala hesapsızca uçak almaya, yeni hat açmaya devam ediyorlar ve yani havayolu şirketleri satın alacağız diyorlar hem de petrolun varılının 125 USD olduğu bir dönemde.THY artık altın çağını geride bıraktı ve bundan sonra işler tersine döncecek.tek çare küçülmek ama bunu anladıklarında artık çok geç kalınmış olacak muhtemelen.havacılıkta önümüzdeki 1-2 yıl içinde herşey değişmiş olacak ve yeni duurma adapte olamayanlar piyasadan silinecekler...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
bunları koskoca lufthansa air france-klm bilmiyor mu? :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
15:09:38 YORUMCUSUNA ÖNCELİKLE TEŞEKKÜRLER. ZİRA BİRİLERİ BU SİTEYİ ÖZELLİKLE TAKİP EDEREK ADETA ORTALIĞI KARIŞTIRMAK İÇİN GARİP BİR YORUM YAZIYOR HEMDE ÇOK DÜŞÜK BİR DİLLE. BU VE BUNUN GİBİ ŞAHISLAR BİR MERKEZDEN YÖNLENDİRİLENLERDİR KAMUOYUN DA MANTIĞIN GÖSTERDİĞİ REEL ÇİZGİYİ SAPTIRARAK , SEKTÖRÜN İÇİNDEKİ PROFESYONELLERE GERÇEKÇİ İNSANLARA KARŞI SALDIRI HALİNDELER. "ENTEL DANTEL VİSKİCİLER" BU İFADE BİÇİMİ SUYA ATILAN ŞİŞE MANTARI GİBİ YÜZÜYOR HİÇBİR AĞIRLIĞI YOK.ARTI THY NİN BUNDAN SONRAKİ DÖNEMİ İNANILMAZ SANCILI OLACAK .BİZİM BİRİCİK MİLLİ HAVAYOLUMUZ ANCAK , GERÇEK YAZILANLAR GİBİ SİYASET GÖZLÜĞÜ BAŞKA NEREYE BAKACAK ... ( ANTALYA )

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
thy ile ilgili bir haberle viskinin ne alası var ? bir insan viski,vodka içebilir veya içmeyebilir.kime ne ?insanları inançlarına veya viski içmesine göre katagorize etmeye kalkışmayın.eğer burada yorum yapacaksanız insanlarla dalga geçer şekilde cahilce tahrik,provakasyon kokan yorumları mümkünse hiç yapmayın.ayrıca tupolevlerden bahsediyorsunuz ama o uçakları uçuran mı kaldı? rusyada,ukraynada bile zaten kalktı hemen hemen.ayrıca sizin hatalı yazdığınız gibi tupolov diye bir uçak markası yoktur dogrusu tupolev olacak.buna da dikkat lütfen.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
LH IN YONETIM KURULU BASKANI VE CEO SU CHRISTOPH FRANZ DIR, JURGEN WEBER DENETLEME KURULU BASKANIDIR. SEVGILI HAVACILIK YAZARI DOGRU YAZALIM LUTFEN. BIR ONCEKI CEO VE YONETIM KURULU BASKANI ISE MAYERHUBER IDI.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Burada güzel bir haber var ama gene olayı din muhabbetine döndüren bazı kafalar var. Viski içmekle THY'yi eleştirmenin ne alakası var. Medeni olun biraz, provakasyon yapmayın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
bizim globally fosss çoktan dibe vurmuş haberin yok....yeşil sermaye bitince bakalım ne yapacaklar...foss globally fosss

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
nerde thy düşmanları nerdesiniz sizi entel dantel viskiciler.. thy şöyle kötü zarar ediyor bilmem ne bak air france -klm ortaklığına ne durumda luftansa avrupadaki tek ayakta duran sağlam yapısı olan havayolu bile sıkıntı içerisindedir gördüğünüz gibi... oturun thy batıyor thy şöyle thy böyle binmeyin gidin tupolovlar ile uçun rahat edersiniz çimento mikseri gibi ses var içerde..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Peki ya thy ne durumda acaba ? thy'nin durumu daha da kötü ve vahim durumda.1 milyar tl den fazla zararı olmasına rağmen hala yeni uçak alıp,hat açmaya,oraya ,buraya,sponsorluklara bol keseden gereksiz para saçmaya devam ediyor.hatta başka havayollarını satın almaya çalışıyor.bu gidişle batacak ama batsa ne olur ki ?bütün zararını devlet karşılar,kurtarır ve karşılığı vatandaştan çıkar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000