15 Ekim 2011, Cumartesi 13:20:41

AIR FRANCE 'YEŞİL UÇUŞ'UNU GERÇEKLEŞTİRDİ

Airbus'ın en son yakıt ve hava trafik yönetimi teknolojileri birleştirerek 'Dünyanın en yeşil ticari uçuşunu' başarıyla tamamladığını açıkladı...
Air France Airbus A321 uçağıyla, 'En yeşil ticari uçuşunu' Paris-Orly Toulouse-Blagnac seferi ile yaptığını açıkladı. Kullanılan teknoloji ile toplam yolcu ve kilometre başına 54 gram karbondioksit emisyonu yarıya düşürülmüş oldu. Air France İcra Başkan Yardımcısı Bertrand Lebel, bu uygulamalarının 'Kurumsal Sosyal Sorumluluk' olduğunu söyledi. 
 
ANLAŞMA İMZALAMIŞLARDI 
 
Avrupa merkezli havayolları, biyoyakıt üreticileri ve AB Komisyonu imzaladıkları anlaşmayla 2020 yılına kadar havacılık sektöründe kullanılmak üzere 2 milyon ton biyoyakıtın üretilmesi konusunda anlaşmıştı. 
 
Havayolu şirketleri, jet yakıtından kaynaklanan kirliliği azaltmak için biyoyakıtları kurtarıcı olarak görüyor. Ancak üretimlerinde hurma yağı gibi besin ürünlerinin kullanıldığı bu yakıtların, insanların beslenmesi için tarım ürünleri yetiştirilebilecek arazilerde yetiştirilmesi tepkilere neden oluyor. 
 
Dünya Bankası, Dünya Ticaret Örgütü gibi kuruluşların da aralarında bulunduğu 10 uluslararası kuruluş, yayınladıkları raporda, küresel gıda fiyatlarını artırdığı gerekçesiyle hükümetlerin biyoyakıtları destekleyen politikalarından vazgeçmelerini önermişti. Projeyi Airbus, Air France, British Airways, Lufthansa ve biyoyakıt üreticisi Neste Oil imzalamıştı. 
 
Boeing, uçaklarda jet yakıtına alternatif yakıt arayışına geçerken başlattıkları bioyakıt çalışmasına ağırlık verildiğini, salicornia, camelina, jatropha, euphorbia (sütleğen) ve yosun bitkilerinden bio yakıt üretmek için çalışma yaptıklarını bildirdi. 
 
Bio yakıtların varil fiyatı şu an için 70-90 dolar. Bu rakamın çalışmaların sonunda oldukça azalacağı belirtildi. Hesaplamalara göre, havacılık sektörü için 70 milyar galon yakıt gerekiyor. Bu oranın petrol tüketiminin yüzde 6'sını oluşturduğu vurgulandı. (Son Dakika)
AIR FRANCE 'YEŞİL UÇUŞ'UNU GERÇEKLEŞTİRDİ

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000