23 Mayıs 2011, Pazartesi 08:14:25

AIR FRANCE VE KLM DE LUFTHANSA YOLUNDA

Lufthansa Havayolları'nın valiz konusunda geçmeye hazırlandığı uygulamaya özenenler de var...
  • Lufthansa da ikinci valizin ağırlığı kaç kg olacak.
  • Zaten boyle. Gecen hafta KLM ile Vancouver - Amsterdam - Vancouver uctum, ucretsiz valiz hakki tek. 23 kg. Ikinci valiz 55 euro muydu neydi.

Avrupa merkezli havayolu şirketlerinin pek çoğu, yolcuların ikinci bavulunu ücrete tabi tutmaya hazırlanıyor. Başta Alman Hava Yolları Lufthansa olmak üzere, Avusturya Havayolları, Air France/KLM, American Airlines gibi büyük şirketler haziran ayından itibaren bagaj hakkını ortalama 3 kg artırırken, ücretsiz bavul sayısını ise teke düşürmeyi planlıyor.  

Dünyadaki büyük havayolu şirketleri ücretsiz bagaj sayısını tek bavul ya da valizle sınırlama eğiliminde. Alman Hava Yolları Lufthansa, haziran ayından itibaren ekonomi sınıfında ücretsiz bagajın kilo olarak miktarını 20’den 23’e çıkarırken bavul ya da valiz sayısını ise 1 bavul ya da valiz ile sınırlayacak. Lufthansa yolcuları ikinci bavul ya da valiz için her bir bavul ya da valize 50 avro ücret ödemek durumunda kalacaklar.

Aynı şekilde bir Lufthansa şirketi olan Avusturya Havayolları ve Fransa ve Hollanda Kraliyet havayolları Air France/KLM de benzer uygulamaları hayata geçirecek.

Avrupalı havayolu şirketlerinin yeni bagaj konseptinin ilham kaynağı ise ABD’li havayolu şirketleri. ABD’li American Airlines da ekonomi sınıfında 23 kilogram bagaja tek bavul ya da valizle sınırlı olmak koşulu ile ücretsiz izin veriyor, ikinci bavul içinse 60 dolar ücret talep ediyor.

AIR FRANCE VE KLM DE LUFTHANSA YOLUNDA

Yorumlar

Perihan murat ~ 8 yıl önce
Lufthansa da ikinci valizin ağırlığı kaç kg olacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Zaten boyle. Gecen hafta KLM ile Vancouver - Amsterdam - Vancouver uctum, ucretsiz valiz hakki tek. 23 kg. Ikinci valiz 55 euro muydu neydi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000