01 Nisan 2013, Pazartesi 13:20:44

A380'DE MOTOR YAĞI KORKUSU!

Lufthansa'nın uçucu ekipleri geçtiğimiz yıldan bu yana tam 111 kez kabin ve kokpite yayılan motor yağı kokusu rapor etti...
  • kompozitten yapılmış fan bladelerin hava sürtünmesinden dolayı uç kısımlarının hafif yanması sonucu bu koku oluştuğunuda göz ardı etmeyelim aslında yağ kokusu sadece sektöre yeni giren yağ firmalarını saf dışı bırakmak için olabilir mi?
  • airbuscular tatilde, ne zaman tatil biter zahmet buyururlarsa yorum yaparlar..!!!!!!!!!!!
  • Etme bulma dünyası airbus sevenleri 787 yerden yere vuruyorlardı :))
  • hayret yorum gelmemiş, derde airbus cular:)

Lufthansa'nın A380`lerinde uçuş ekipleri tarafından tespit edilen kokunun sebebi ise henüz belirlenemedi.

Lufthansa kaptan pilotlarınından Werner Knorr yaptığı açıklamada kokunun kalkıştan 10-15 dakika sonra farkedildiğini, bir veya iki dakika kadar sürdügünü ve böylesi durumlarda oksijen maskesi kullanılabileceğini ve tüm önlemlerin alınmak zorunda olduğunu belirtti.

Kokunun en çok Singapur uçuşlarında rastlandığının altını çizen Knorr, bu uçuşlarda koku ve gaz ölçümü yapan bir cihaz kullanılması gerektiğini ifade ederek, söz konusu seferde iklim ve uzun menzil gereği motorlarin daha fazla zorlanmasının motor yağı koksusunun yayılmasına sebep olabilecegini ifade etti. Bu vaka ile ilgili birçok uçuşta panik yaşandığı için medyaya çok kez yansıdığını ifade eden Knorr, uçuşu tehlikeye düşürecek bir vaka yaşanmadığını sözlerine ekledi.

Almanya`nin Spiegel haber ajansi, Emirates'in A380`lerinde benzer vakkaların rapor edilip edilmediği ile ilgili sorusunu Dubai sirketinin Almanya temsilciğinin yanıtsız bıraktığını açıkladı.
 

A380'DE MOTOR YAĞI KORKUSU!

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

yağcı ~ 11 yıl önce
kompozitten yapılmış fan bladelerin hava sürtünmesinden dolayı uç kısımlarının hafif yanması sonucu bu koku oluştuğunuda göz ardı etmeyelim aslında yağ kokusu sadece sektöre yeni giren yağ firmalarını saf dışı bırakmak için olabilir mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
notts ~ 11 yıl önce
bahsedilen ucak rolls-royce motora sahip. komposit fan blade kullanan GE. rolls-royce fan bladelerin titanyum agirlikli bir alasimdan yapiliyor. Bu sekilde ici bos fan bladeler elde edilebiliyor.
ankaa ~ 11 yıl önce
airbuscular tatilde, ne zaman tatil biter zahmet buyururlarsa yorum yaparlar..!!!!!!!!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
GK ~ 11 yıl önce
Etme bulma dünyası airbus sevenleri 787 yerden yere vuruyorlardı :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
notts ~ 11 yıl önce
Arkadaslar hemen herseyi airbus veya boeinge dokmeye bayiliyorsunuz. sorunun airbusla pek bir ilgisi olmadigi gayet acik. yag kokusu sadece sicak bir havaalanindan kalkista goruluyorsa bu motoru isaret eder. yani bu durumda rolls-royceu. bunun nedenide buyuk ihtimalle b787nin trent 1000 motorlarinda gorulen yagin yanmasi sorununun bir benzeridir.
GK ~ 11 yıl önce
Hocam unuttun airbus a380 vakalarını hatırlatalım sana qantas diyorum bu sadece 1 tanesi....
notts ~ 11 yıl önce
Quantastaki sorunda rolls-royce motorundaki uretim hatasindan diskin motor disina cikmasiydi. A380 deki parmakla gosterebilicegimiz tek sorun kanat sparlari. Bu da ucagi uzun vadede etkileyebilicek birsey. tek kotu maliyetli olmasi ki bu havayollarinin cebinden cikmiyor.
enes ~ 11 yıl önce
hayret yorum gelmemiş, derde airbus cular:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000