04 Haziran 2014, Çarşamba 12:10:19

A350'DEN İLK YOLCULU UÇUŞ

A350 XWB MSN2, Air France ve Lufthansa kabin ekiplerinin de yer aldığı, art arda iki uçuşu kapsayan ilk yolculu “Erken Uzun Uçuş”unu 2 ve 3 Haziran’da başarıyla tamamladı.
  • Aileron'a katiliyorum, yerli ucaktan once pazardaki onemli ureticilerle RSP (Risk Sharing Partner) olmak daha onemli, kaldiki kompozit parca uretimini gercekten zor bir proses. Airbus tasarimi da tamamen TAI'ye vererek Turkiye'ye olan guvenini burda gosterdi. emegi gecenlere tebrikler Ozet: yerli ucaktan once kendini havacilik sanayinde onemli ve GUVENILIR bir oyuncu olarak kanitlayacaksin ki daha sonra urettigin ucaklara musteri bulabilesin.
  • 1) yerli pilot meselesini anlamadim 2) aileron kucuk bir parca evet. Ama 5 yil suruyor bir tanesini sifirdan tasarlayip & uretmek. Cunku yolcu ucagi(damage tolerance, fail-safe gibi kavramlar giriyor isin icine) 3)Plastik deyip gecmeyin, arastirin biraz :) 4)Gurur duyabilirsinizi ciddiye almissiniz. Aileronlarin gorevi ucagi saga sola cevirmek yani roll hareketini yaptirmak, buna deginmek istedim. 5) airbus ve boeing de motor uretmiyor. Cunku bunlari airframe manufacturer. Rolls royce ve General electricden hazir motor aliyorlar. TAIdeki durum da boyle. Hurkus ve ankanin mototlari hazir alindi. 6)yerli ucak yaptik diye ovunen yok. Yeni nesil bir yolcu ucagina Yerli aileron yaptik diye mutlu olmakta bir sakimca yok bence.:)
  • peki sorarım a350 gibi bir uçağı test aşamasında bile yabancı pilotların uçurması neyle izah edilebilir? Kendi imkanlarınla yetişen yerli pilotları A350 nin test uçuşunu gerçekleştirebilirdi. Not : Aileronları yapmışmış motorunu kim yaptı sen bana ondan haber ver? yerli uçak yaptık övünmeyin . aileron dediğin plastik bir yapı. Esas motorunu yüzde yüz yerli yapabiliyor musun iş onda..
  • Ucus toulouse - toulouse yapildi
  • aırbusun 350 side boeıng in 787 side gerçekten güzel uçaklar keşke buna benzer uçakları yapabilsek ancak başkasının yaptıgına yorum yazmak düşüyor bizlerede
  • Bu A-350 haberleri yapıldığında ben çocuktum. Şimdi orta yaşa geldim. Hala A-350 uçacak. Ne kadar uzun sürdü bu uçağın yapımı. Bir sorun mu oldu? Bi el atalım arkadaşlar.
  • Senin en çirkin dediğin uçaklarda millet can atıyor uçsun diye...boş boş konuşmaktan başka bişey yaptığınız yok
  • En çirkin uçak sıralamasında ilk üç'e girer. 1- Airbus A350 2- Boeing 787 3- Airbus A380 En yakışıklılar; 1- Boeing 777 2- Boeing 737 3- Airbus A330 Jüri özel ödülü; - Boeing 747 (SP hariç)
  • Nereden nereye yapıldı acaba uçuşlar

A350 XWB MSN2, Air France ve Lufthansa kabin ekiplerinin de yer aldığı, art arda iki uçuşu kapsayan ilk yolculu “Erken Uzun Uçuş”unu 2 ve 3 Haziran’da başarıyla tamamladı.

Erken Uzun Uçuşların, A350’nin hizmete girişinde önemli bir rol oynadığı kaydedilirken bu uçuşların, teknik sertifikasyon programının bir parçası olmasa da Airbus’a, uçakların ticari operasyonlarda kullanılmaya başlanabileceğinin onayını sağlayan nihai sertifikasyon süreci öncesinde kabin ortamı ve sistemlerini değerlendirmesine imkan sağladığı ifade edildi.

Her iki A350 XWB Erken Uzun Uçuşu da Toulouse kalkışlı ve inişli olarak gerçekleşti. İlk uçuş, 2 Haziran Pazartesi günü gündüz uçuşu olarak gerçekleşti ve yedi saat sürdü; ikinicisi ise 3 Haziran Salı günü kalkışlı 4 Haziran günü inişli gece uçuşu olarak gerçekleşti ve on iki saat sürdü.

Bu uçuşlarda, Airbus çalışanları da dahil olmak üzere 500 yolcu ve 30’a yakın kabin uzmanı ve malzeme üreticisi ilk kez A350 XWB konforuyla uçma deneyimini yaşadı. Uçuş süresince yolcular, havalandırma, aydınlatma, akustik, uçak içi eğlence, galley, elektrik, tuvalet ve su atık sistemleri de dahil olmak üzere A350 XWB kabin sistemlerini denemekle görevlendirildi.

Erken Uzun Uçuşları, iki A350 XWB test uçağından biri olan, 252 yolculuk oturma kapasitesine sahip, konforlu business ve ekonomi sınıfı kabinleri ile donatılan MSN2 ile gerçekleştirildi. Bu uçuşlar, standart havayolu uçuşları şeklinde düzenlendi.

A350 XWB’nin sertifikasyon testleri devam etmekte olup, 2014 yılının üçüncü çeyreğinde tamamlanması ve uçağın yılın son çeyreğinde hizmete girmesi planlanıyor. İlk dört A350 toplamda 1900’e yakın test uçuş saatini tamamladı; 440’ın üzerinde uçuş gerçekleştirdi. Test uçuş filosu önümüzdeki haftalarda beşinci uçağı, MSN005 ile tamamlanmış olacak.

A350'DEN İLK YOLCULU UÇUŞ

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

Aileron ~ 10 yıl önce
Aileron'a katiliyorum, yerli ucaktan once pazardaki onemli ureticilerle RSP (Risk Sharing Partner) olmak daha onemli, kaldiki kompozit parca uretimini gercekten zor bir proses. Airbus tasarimi da tamamen TAI'ye vererek Turkiye'ye olan guvenini burda gosterdi. emegi gecenlere tebrikler Ozet: yerli ucaktan once kendini havacilik sanayinde onemli ve GUVENILIR bir oyuncu olarak kanitlayacaksin ki daha sonra urettigin ucaklara musteri bulabilesin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aileron ~ 10 yıl önce
1) yerli pilot meselesini anlamadim 2) aileron kucuk bir parca evet. Ama 5 yil suruyor bir tanesini sifirdan tasarlayip & uretmek. Cunku yolcu ucagi(damage tolerance, fail-safe gibi kavramlar giriyor isin icine) 3)Plastik deyip gecmeyin, arastirin biraz :) 4)Gurur duyabilirsinizi ciddiye almissiniz. Aileronlarin gorevi ucagi saga sola cevirmek yani roll hareketini yaptirmak, buna deginmek istedim. 5) airbus ve boeing de motor uretmiyor. Cunku bunlari airframe manufacturer. Rolls royce ve General electricden hazir motor aliyorlar. TAIdeki durum da boyle. Hurkus ve ankanin mototlari hazir alindi. 6)yerli ucak yaptik diye ovunen yok. Yeni nesil bir yolcu ucagina Yerli aileron yaptik diye mutlu olmakta bir sakimca yok bence.:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
öz yerli ~ 10 yıl önce
peki sorarım a350 gibi bir uçağı test aşamasında bile yabancı pilotların uçurması neyle izah edilebilir? Kendi imkanlarınla yetişen yerli pilotları A350 nin test uçuşunu gerçekleştirebilirdi. Not : Aileronları yapmışmış motorunu kim yaptı sen bana ondan haber ver? yerli uçak yaptık övünmeyin . aileron dediğin plastik bir yapı. Esas motorunu yüzde yüz yerli yapabiliyor musun iş onda..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Ucus toulouse - toulouse yapildi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HOBİ ~ 10 yıl önce
aırbusun 350 side boeıng in 787 side gerçekten güzel uçaklar keşke buna benzer uçakları yapabilsek ancak başkasının yaptıgına yorum yazmak düşüyor bizlerede

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aileron ~ 10 yıl önce
Aileronların tasarım ve üretimleri TAI'ye ait. Uçak sağa sola döndüğünde gurur duyabilirsiniz :)
Uzun Yol ~ 10 yıl önce
Bu A-350 haberleri yapıldığında ben çocuktum. Şimdi orta yaşa geldim. Hala A-350 uçacak. Ne kadar uzun sürdü bu uçağın yapımı. Bir sorun mu oldu? Bi el atalım arkadaşlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Senin en çirkin dediğin uçaklarda millet can atıyor uçsun diye...boş boş konuşmaktan başka bişey yaptığınız yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
En çirkin uçak sıralamasında ilk üç'e girer. 1- Airbus A350 2- Boeing 787 3- Airbus A380 En yakışıklılar; 1- Boeing 777 2- Boeing 737 3- Airbus A330 Jüri özel ödülü; - Boeing 747 (SP hariç)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
787 ~ 10 yıl önce
787 görebileceğin en çekici dizayna sahip uçak
mobil ~ 10 yıl önce
Nereden nereye yapıldı acaba uçuşlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
MOBİLE ~ 10 yıl önce
TOULUSE-NEW YORK VE LOS ANGELES

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000