17 Ekim 2011, Pazartesi 10:41:19

80 MİLYON YOLCU TAŞIDI

Lufthansa Şirketler Grubu 2011 yılının ilk dokuz aylık döneminde yolcu sayısını arttırdı. Havayolu şirketleri toplam 80 milyonu aşkın yolcu taşıdı...
  • walla bravo.. thy yi star aliiance a soktular hamallıgı thy parayı lufthansa alıyor.. 80 milyon kişi de iyi rakam
  • bu sirketin icinde belki 10 havayolu sirketi bulunuyor,size bir siralayim. Lufthansa CityLine,Air Dolomiti,Austrian Airlines,British Midland Airways,Brussels Airlines,Eurowings,Germanwings,Swiss yoksa neredeeee 80 milyon. adamlar sirket altinda isim yapiyor.
Lufthansa  yolcu taşımacılığı sektöründe esneklik sağlayarak arz artışını 2011/2012 kış tarifesinde kısa sürede yüzde 4 dolayına indirdi

Lufthansa Şirketler Grubu bünyesindeki havayolu şirketleri 2011 yılının ilk dokuz aylık döneminde yolcu sayısını yüzde 8.1 oranında artırdı. Böylelikle Lufthansa, SWISS, Austrian Airlines, BMI veya Germanwings havayolu şirketlerini tercih eden yolcuların sayısı 80.7 milyon kişiye ulaştı. Şirketler grubu yılın ilk dokuz aylık döneminde arzını yüzde 10.6 oranında, satılan koltuk oranını ise yüzde 7.9 oranında artırdı. Uçakların ortalama doluluk oranı yüzde 1.9 oranında azalarak yüzde 77.7 oldu.

Şirketler grubunun taşıma performansında 2011 yılının ilk dokuz aylık döneminde genelde olumlu yönde gelişme kaydedilirken, satışlar yıl başına kıyasla daha yavaş artış gösterdi. Lufthansa Passage bu gelişmeye ve süregelen konjonktürel dalgalanmalara dayalı olarak Eylül ayı sonunda gelecek kış tarifesinde işletme faaliyetlerinin daha esnek hale getirilmesi ve arz edilen koltuk kilometrenin yüzde dört artışla, daha önce planlanan artış oranından daha düşük düzeyde tutulması yönünde karar aldı.

Lufthansa Passage geçtiğimiz dokuz ay içinde özellikle Avrupa genelindeki yolcu taşımacılığını geliştirme olanağı buldu. Bu başarıda en önemli rolü Avrupa uçuşlarında daha büyük uçakların kullanılması ve yeni “Avrupa Kabini” uygulamasının başlatılması oynadı.

Söz konusu dönem içinde Lufthansa uçaklarıyla  taşınan yolcu sayısı bir önceki yıla kıyasla yüzde 12.1 oranında  artışla 49.4 milyon oldu. Lufthansa yılın ilk dokuz ayında arzını  yüzde 13, satışlarını ise yüzde 10 oranında yükseltti. Uçakların doluluk oranı yüzde 77.8 ile –bir önceki yıla kıyasla yüzde 2.1 azaldı.

SWISS yılın ilk dokuz ayında 12.4 milyon yolcu taşıdı. Austrian Airlines havayolunu tercih eden yolcu sayısı 8.6 milyon  kişiye ulaşırken, yılın ilk dokuz ayında bmi 4.5 milyon kişi,  Germanwings ise 5.8 milyon kişi taşıdı.  Lufthansa Cargo yılın ilk dokuz aylık döneminde taşınan yük miktarını  yüzde 8.4 oranında artırdı ve toplam 1.4 milyon ton yük ve posta  taşıdı. Aynı dönem içinde arz yüzde 12.3 oranında artarken, Cargo  doluluk oranı yüzde 1.8 oranında gerileyerek yüzde 69.3 oldu.

Lufthansa Şirketler Grubu’nun 2011 yılının ilk dokuz aylık dönemine  ilişkin mali verileri 27 Ekim 2011 tarihinden itibaren yayınlacak ve  aynı gün sabah 08.00 ‘den itibaren www.lufthansa.com/investor-relations adresinden indirilebilecek.
80 MİLYON YOLCU TAŞIDI

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
walla bravo.. thy yi star aliiance a soktular hamallıgı thy parayı lufthansa alıyor.. 80 milyon kişi de iyi rakam

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bu sirketin icinde belki 10 havayolu sirketi bulunuyor,size bir siralayim. Lufthansa CityLine,Air Dolomiti,Austrian Airlines,British Midland Airways,Brussels Airlines,Eurowings,Germanwings,Swiss yoksa neredeeee 80 milyon. adamlar sirket altinda isim yapiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000