22 Ocak 2016, Cuma 09:05:17

5 şirketten dev ittifak

Avrupa'nın en büyük beş hava yolu şirketi, yetkililer ve politikacılarla yapacağı görüşmelerde taşıyıcıların etkisini artırmak ve Körfez şirketleri karşısında rekabet edebilmek amacıyla yeni bir ittifak oluşturdu.
  • Biz hangi taraftayız? Almanların tarafında mıyız yoksa Talas savaşı gibi darbuka kıvırması mı yapacağız? Yok Ruslara gidelim desek pardon onu da vurmuştuk doğuya gidelim desek o da olmaz Sam amca yetiiiişşş
  • ryan air'e helal olsun!! bile ki istediği kadar çomarı sıkıştırabilir koltuksuz uçaklarına, arabistan'ı base yapardı!!
  • Thy sen al daha avrupalı yabancı pilotları doldur iyi yetişsinler bak, sonra beğenmezler yetiştir tamam.5 tane Avrupa hava yolu şirketinin pilotlarını iyi yetiştirki sonra onlara dönüp seni batırsınlar, birleşmede olmuş .diğer Türk şirketler sizlerde bol bol Avrupalı pilot alın işe .alınki Avrupalı pilotlar işsiz kalmasın he. Bak lazım olucak sonra dönüp Avrupalı hava yollarında iyi uçsunlar . Aman iyi yetiştirin...
  • Yanlis bilgi vermek istemiyorum ama yilik 18 bin pound aliyolar demisti bir arkadasim..park parasi ucretsiz birde aileni ucretsiz sirketin uctugu yerlere ucura biliyosun ve tatil imkani var..Bu ucret cok iyi gibi gorunebilir fakat yurt disinda sadece gecimini saglar iyi icuslar
  • Avrupalı kardeşlerimizin kafa kesenlere karşı birleşmesi gurur verici bir şey
  • Çember daralıyor arkadaşlar... 3.Havalimanı bir an önce bitmeli hayırlısı ile...
  • Ekonomik hacli yapilanmalari.
  • Ryan Air'deki ucus ekibi maaslari hakkinda bilgisi olan var mi?
  • Körfez ülkeleri diyorsunuz bir daha düşünün...Etihad ve Emirates zaten bu işi tamamlıyor
  • Bizimkiler napıyor?

Avrupa'nın en büyük beş hava yolu şirketi, yetkililer ve politikacılarla yapacağı görüşmelerde taşıyıcıların etkisini artırmak ve Körfez şirketleri karşısında rekabet edebilmek amacıyla yeni bir ittifak oluşturdu.

Avrupa için Havayolları (Airlines for Europe - A4E) diye adlandırılan yeni ittifak grubu, Lufthansa başta olmak üzere, Air France-KLM ve Uluslararası Havayolu Grubu'nu, Easyjet ve Ryan Air gibi düşük ücretli havayolu şirketleriyle bir araya getiriyor.

Amsterdam'ın Schiphol Havaalanı'ndan yapılan açıklamada, "İttifak, Avrupa kurumları, uluslararası kuruluş ve ulusal hükümetlerle havacılık konularında görüştüğü zaman üyelerinin çıkarlarını temsil edecek." denildi.

İttifak, ilk işi olarak havalimanı ödemelerinden dolayı yolcuların ödediği yüksek ücretlerin durdurulması konusunda hızlı bir adım atılması için çağrıda bulundu. Bir araştırmaya göre Avrupa'nın 21 en büyük havaalanı aldığı ücretleri 2005 yılından bu yana yüzde 80 oranında artırmış.

Bunun dışında, Ortak Avrupa Havası şemasını tamamlayarak daha güvenli bir hava sahası için baskı yapacakları bildirildi. 1990 yılında başlatılan Ortak Avrupa Havası'yla, Avrupa havalarını daha rekabetçi, güvenli ve çevre dostu hale getirilmeyi amaçlanıyordu.

5 şirketten dev ittifak

Yorumlar Tüm Yorumlar (21)

Şimdi ~ 8 yıl önce
Biz hangi taraftayız? Almanların tarafında mıyız yoksa Talas savaşı gibi darbuka kıvırması mı yapacağız? Yok Ruslara gidelim desek pardon onu da vurmuştuk doğuya gidelim desek o da olmaz Sam amca yetiiiişşş

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ryan giggs ~ 8 yıl önce
ryan air'e helal olsun!! bile ki istediği kadar çomarı sıkıştırabilir koltuksuz uçaklarına, arabistan'ı base yapardı!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Thy ~ 8 yıl önce
Thy sen al daha avrupalı yabancı pilotları doldur iyi yetişsinler bak, sonra beğenmezler yetiştir tamam.5 tane Avrupa hava yolu şirketinin pilotlarını iyi yetiştirki sonra onlara dönüp seni batırsınlar, birleşmede olmuş .diğer Türk şirketler sizlerde bol bol Avrupalı pilot alın işe .alınki Avrupalı pilotlar işsiz kalmasın he. Bak lazım olucak sonra dönüp Avrupalı hava yollarında iyi uçsunlar . Aman iyi yetiştirin...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kamyoncu ~ 8 yıl önce
Yemişi kabuklu seviyorlar, yapılacak bir şey yok,tercih meselesi.
R.Air ~ 8 yıl önce
Yanlis bilgi vermek istemiyorum ama yilik 18 bin pound aliyolar demisti bir arkadasim..park parasi ucretsiz birde aileni ucretsiz sirketin uctugu yerlere ucura biliyosun ve tatil imkani var..Bu ucret cok iyi gibi gorunebilir fakat yurt disinda sadece gecimini saglar iyi icuslar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
18000 pound? ~ 8 yıl önce
Bu paraya sadece geçiminimi sağlar 77.200 lira hacı neyin kafası bu yaa? Bu ülkede insanlar1.300 lirayla geçiniyor. Dizin aldığınız para haram haram , beğenmiyor bide küçümsüyor lordumuz tozol şurdan totos
Arabanın dingili ~ 8 yıl önce
Düzgün oku yazılanı , adam türkiye için söylemiyor, yurtdışında o parayla geçinemezsin bile , kendi yaşadığın gaziosmanpaşa'da 250 lira kira verdiğin gece kondu ile karıştırma dünyayı, klavyesi ve interneti olan herkes yorum yazar olmuş, bir pilot nasıl yetişir, maliyeti nedir, pilotun işini düzgün icra edebilmek için hayat standardını nasıl belirlemeli gibi konular önemli, yani senin gibi sokağından at arabası geçen varoş bir mahallede oturamaz anladın mı? Şimdi kaybolda sağlam bir pilot dayağı yeme.
Globali foss ~ 8 yıl önce
Ya her işiniz ofsayt, her işinizin altı boş. Ya dünya üzerinde type eğitimi 1 yılı geçen başka havayolu şirketi var mı acaba? Sayın Şekerci eğitim sürelerinin uzunluğu hakkında ne düşünüyorsunuz? İşe alım süreçlerinde insanların havadan sebeplerle elenmesi sizi rahatsız etmiyor mu? Yabancılara bağımlı bir personel yapısı doğru mu? Verdiğiniz eğitimler körfez ülkelerine altyapıdan pilot yetiştirmek olduğunun farkında mısınız? Başka sorum yok, dismissed...
AÖF ~ 8 yıl önce
Pilot emekli askermiş, aöf bitirmiş, DLR1'i geçmiş ama DLR2'den elenmiş ingilizcesi yetersizmiş o yüzden pistten çıkmış, iyi olmuş, aöf mezunusun utanmıyor musun pilot olmaya, git örgün mezunlarının hakkını yeme.
İzmirli ~ 8 yıl önce
Avrupalı kardeşlerimizin kafa kesenlere karşı birleşmesi gurur verici bir şey

Yanıtla

Kalan karakter 1000
senin ~ 8 yıl önce
bakış açına uçak kuyruk değdirsin..
Gavur izmir ~ 8 yıl önce
Lafını tescillemişsin belli, sizin gibilerin böyle kudurduğunu görmek keyif verici
vay be... ~ 8 yıl önce
Çember daralıyor arkadaşlar... 3.Havalimanı bir an önce bitmeli hayırlısı ile...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tas ~ 8 yıl önce
Ekonomik hacli yapilanmalari.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ryan ~ 8 yıl önce
Ryan Air'deki ucus ekibi maaslari hakkinda bilgisi olan var mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
7 ~ 8 yıl önce
400 euro
kabakçı ~ 8 yıl önce
onur air mi lan ora :)
Sesilya ~ 8 yıl önce
Körfez ülkeleri diyorsunuz bir daha düşünün...Etihad ve Emirates zaten bu işi tamamlıyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ittifak ~ 8 yıl önce
Emirates ve Etihat Qatar gibi şirketlerin tüm üst ve orta düzey yöneticilerinin tamamı zaten avrupalı veya amerikalı. Anlaşılan kendi aralarında satranç oynamaya karar vermişler. Oyuncular Batı dünyasından ama oyun masası körfezde .
738 ~ 8 yıl önce
Yöneticilerinin batili olmasi ne farkettirir. Insan calistigi sitketi kar ettirmek icin ugrasir ve cok da iyi meblaglar kazaniyor senin bahsettigin bu avrupali, amerikali yoneticiler. Hani senin su isine gelince yalandan kullandigin "profesyonel" kelimesi onlar tarafindan bulundu desek yeridir.
Long Range Service ~ 8 yıl önce
Canberra, Vancouver, Rio De Jeneiro gibi hatlar da düşünülebilir. B747-800 ler bu is çok ideal olabilir.Yer hizmetlerini de dnata yapmalı. E birde oraya terminal yapılmalı 747 lerin yanasabilmesi için 35 körüklü dış hat - 20 körüklü iç hat terminali sart. Yapmisken birde airport hotel gibi birde airport medical center da yapılsa fena olmaz.
trakya ~ 8 yıl önce
Kuzey Çanakkale, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ merkezli ve bu merkezlere ilçe merkezli bağlantılı bölgesel demiryolu yapılsa . İl merkezlerinden Istanbul max 1 saat olacaktır. Böyle bir yatırım sadece trakyaya yapılacak bir havalimanı çevresini değil, trakya bölgesi için kalkınma olacaktır. Hem cevreci hem de kalkınma odaklı düşünmek gerekir.
iPhone Uygulaması ~ 8 yıl önce
Bizimkiler napıyor?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bizimkiler ~ 8 yıl önce
THY Pegasus, Onur Air, Atlas global, Sun Express birlesip Voltran'i olustursun. Golgelerin gucu adina her sey mumkun.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000