31 Temmuz 2011, Pazar 08:01:54

2011 LUFTHANSA'YA YARADI...

Alman Havayolları Lufthansa Grubu, 2011 yılının ilk altı ayında 14.1 milyar avro ciro yaparak, bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla cirosunu yüzde 11.4 oranında artırmış oldu...
  • 1000 tl makyajıma yetmez dıyen hostescik o suratı o kadar boyayla anca mı kapatıyosun..yazıklar olsunnnn...biz yerde şirketimizz için calısıp duralım senin makyajına verdign parayı kazanalım..thy 5 yıldız olamaz yerde gorev yapan çalışanın karnını doyurmadan..
  • neymiş maasları duserse calısamazlarmıs giderlermiş kalite dusermiş...sen hiçbir yere gidemezsin...sıka sıka gene calısıcaksın 1000 tlde verseler 2000 tl de verseler paşa paşa geleceksin hizmet ediceksin...hadi etme cok tahsilllisin ya kaparlar dısarda da nasıl olsa!;)ha bir de dısarda da öakyaj yapcaksın tüh tüh bi tek ucakta degil yani guzelimmmm
  • Benim anne babam hala Karsa otobusle gidiyor 26 saat yolu. Niye cunki ucak biletleri tek yon 250 liradan basliyor. 4 kisilik bir ailenin ucaga binmesi mumkun mu bu sartlarda? Siz kampanya yaptik diye uyutun insanlari, hostesinize dolgun maas verin, ayakciniza cayciniza binlerce lira maas verin. Sayin Hamdi Topcu Bey ise alimlarda sizden torpilli cok oldugu soyleniyor dogru mu bunlar acaba?? Velhasil siradan vatandas hala ucaga binemiyor, binenler yuzde onluk kaymak tabaka, bir de is gezileri olursa oyle biniyor insanim yoksa nasil binsin. Metro ve Kamil Koca devam. THY yonetimi maliyetleri kisin, personel maaslarini dusurun ve bilet fiyatlarina bu dususu yansitin. Sacma sapan sponsorluklara paranizi dokmeyin lutfen gorun biraz bunlari
  • Lufthansada maas nerde 20000 lira beyfendi, kafadan sallamayin lutfen. Ayrica Almanya Ingilterede asgari ucret 5 bin liradir TL hesabi ile, hayat kosullari da ayni derecede pahalidir, ev kirasi falan. Ben Ingilterede yasiyorum hikaye anlatmayin lutfen soyle boyle diye. THY hostesi bakanlik mustesarinin aldigi maasi aliyor, ona 3 bin de versen 2 bin de versen o isi bayila bayila gene yapar cunku hosteslik yapmasa Turkiyede alacagi maas 1500'den fazla degil. Hic kusura bakmayin makyaj masrafim su kadar diyerek terbiyesizlik de yapmayin, sadece hostesler mi susleniyor dunyada.
  • Bırakın da herkes kazandığı prayı neredeharcıyorsa harcasın. Hepiniz finans danışmanı kesildiniz iki dakikada. Memlekette arabadan yürüyecek yer yokken traikten geçilmezken hala fakir edebiyatı yapın. Yada gidin ağaoğluna herkes 1000 lira ile geçinirken neden istanbulun her yerine 500 binlik evler yapıyosun diyin. Yada gidin borusan otoya satışları durdurun diyin. Size mi düştü milletin cebinin hesabı ister makyaj parasına verir ister çöpe atar. Herkes kendine baksın. Yoksulluk var ise her 10 arabadan biri jeep 5 i lüx . Size düşmez bu işler . Burada aslında üyelikli yorum azılması lazım. Ağzı olan konuşuyo.
  • az makyaj yap biraz da fakire de ver o paradan olmaz mı?hale bak
  • nedir bu thy yi ve maaşlarımızı çekememezliğiniz. herkes ekonomik durumuna göre ne alırsa alır kazandığını nerede harcarsa harcar. buraya yorum yazan arkadaşlar aylık geliriniz 20 30 bin lira diyelim. siz bmw almaz mısınız alırsınız hemde en kralından. o zaman ben de size derim ki neden dacia varken bmw alıyosun. bu memlekette binlerce insan 1000 liraya çalışıyor. konuyu saptırmayın. ayrca arkadaşımızın dediği makyaj malzemesi öyle hemen biten birşey değil. olayın içine girmeden sallayan çok olur. herkes işine baksın. thy daha da büyüyecek ve biz daha çok kazanacağız.
  • şirket mirket demeyeceksin cnm ülkendeki ekonomik koşullarına bakacaksın.eger o şirketlerde maaş cok diyorsan orada hostes ol güle güle....1000 liraya ev gecindirmeye calısan insanlar varken 1000 lira benim makyajıma yetmez diye terbiyesizlik yapıyosunuz.peki özel şirketlerdeki hostesler neyle makyaj yapıyomus???onlara nasıl yetiyomus o para??aldıgınız maaş size cok fazla...uttturmussunuz cok calısıyoruz ölüyoruz bitiyoruz dıye..
  • yok artık daha neler yaaa!!! hanfendilere bak ucuzundan al...1000 tlye ev gecindiren var insaff yaaaaa!!!!!
  • senin makyaj malzemen 1000 lira bence. herkesinki aynı fiyat değildir. lüks yaşamaya alışmışsınız onun korkusu var gibi sanki. çünkü diyorsunuz ki 2000 tl maaşla "geçinilebilir". bu ülkede "asgari ücretle geçinen" insanlar var.
Alman Havayolları Lufthansa Grubu, 2011 yılının ilk altı ayında 14.1 milyar avro ciro yaparak, bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla cirosunu yüzde 11.4 oranında artırmış oldu. Bilet satışlarından elde edilen gelir yüzde 13.7 artışla 11.6 milyar avroya yükseldi. Şirketin işletme gelirleri yılın ilk altı ayında yüzde 9 artışla 15.4 milyar avro düzeyine geldi.

Deutsche Lufthansa AG 2011 yılının ilk altı ayını kârla tamamladı. Şirketler Grubu’nun faaliyet kârı 174 milyon avro yükselerek 3 milyon avro düzeyine çıktı. Şirketler Grubu Japonya’da yaşanan felaketlere ve Kuzey Afrika’daki siyasi huzursuzluklara rağmen kazancını bir önceki yıla kıyasla üç haneli milyon düzeyinde artırmayı başardı.
 
Deutsche Lufthansa AG şirketinin finansman ve hava taşımacılığı hizmetlerinden sorumlu başkanı Stephan Gemkow ilk altı aylık rakamlara ilişkin olarak şu açıklamayı yaptı: “Lufthansa altı ay boyunca devam eden karşı rüzgara rağmen dünyanın en kârlı havayolu şirketleri arasında yer almayı başarmış bulunuyor. Tüm faaliyet alanlarımızda rakiplerimizle aramızdaki farkı artırmak için çaba gösteriyoruz.”
 
Ancak Uluslararası Muhasebe Standartı IAS 39’un uygulamaya konulmasından sonra yapılan yeniden değerlendirme dolayısıyla Lufthansa Şirketler Grubu 30 Haziran 2011 itibariyle 206 milyon zarar etmiş ve dolayısıyla bir önceki yıla kıyasla kârını 102 milyon avro düşürdü.
 
Lufthansa’nın en kazançlı faaliyet alanı olan hava taşımacılığında Passage Airline Grubu faaliyet bilançosunda zararını –bir önceki yıla kıyasla 103 milyon avro azaltarak- eksi 239 milyon avro düzeyine yükseltti. Bu artışta satışların artırılmasının ve filo modernizasyonu sayesinde elde edilen ortalama gelirlerin yükselişinin yanısıra Avrupa uçuşlarında başlatılan Avrupa Kabini uygulaması da belirleyici rol oynadığı belirtiliyor.
 
Avrupa Kabini uygulaması parça başına maliyetin belirgin şekilde azaltılmasını sağladı. Lufthansa Passage şirketi Avrupa uçuşlarında gerçekleştirdiği kapasite artışını tamamen değerlendirme olanağı buldu. Buna karşın Japonya ve Kuzey Afrika’da yaşanan olaylar, Avrupa genelindeki fiyat baskısı ve yüksek yakıt giderleri olumsuz etki yarattı ve  ilk altı ayın yine de 100 milyon avro zararla kapatılmasına neden oldu.
 
Öte yandan grup bünyesindeki İsviçre Havayolları Swiss Air, yılın ilk altı ayında faaliyet kârını –bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla iki kat artırarak -  104 milyon avroya çıkardı. Bir diğer grup şirketi Avusturya Havayolları Austrian Airlines ise yılın başında tahmin edilen koşullardan çok daha zorlu bir durumla karşı karşıya kalarak yılın ilk altı ayını 64 milyon avro zararla kapattı. 
Aynı şekilde bmi de ilk altı ayda 120 milyon avro zarar etti. Şirketler Grubu içinde Japonya ve Kuzey Afrika’daki olaylardan en fazla etkilenen havayolu şirketleri Austrian Airlines ve bmi oldu. Germanwings 2011 yılının ilk altı ayında 46 milyon avro zarar açıkladı. 
 
Lojistik alanında Lufthansa Cargo yılın ilk altı ayını 133 milyon avro kârla tamamladı ve geçen yılın rekoruna yaklaştı. Lufthansa Technik yılın ilk altı ayında 106 milyon avro faaliyet kârı elde etti. IT hizmetleri alanında elde edilen faaliyet kârı yeniden yapılanma giderleri nedeniyle 6 milyon avro dolayında kalarak, bir önceki yıla kıyasla gerilemiş oldu. Catering alanında ise LSG Sky Chefs artan yolcu sayısından yararlanarak faaliyet kârını bir önceki yıla kıyasla belirgin şekilde artırmayı başardı ve ilk altı ayı 21 milyon avro kârla tamamladı.
 
Lufthansa yöneticileri, talep ve satışlardaki olumlu gelişmenin yılın ikinci yarısında da devam edeceğini ve Japonya’da durumun tekrar düzeleceğini tahmin ediyor. Yüksek yakıt fiyatlarının ve bazı pazarlarda karşılaşılan rekabet baskısının yılın ikinci yarısında üstesinden gelinmesi gereken en önemli sorunları oluşturacağı belirtiliyor. 
Şirketler Grubu bünyesindeki havayolu şirketleri bu nedenle kapsamlı  yeniden yapılanma ve kârlılık güvencesi önlemleri almış bulunuyorlar. Yılın ilk yarısında elde edilen başarıya ve önümüzdeki altı ay için yapılan olumlu tahminlere dayalı olarak Şirketler Grubu 2011 tahminlerini bir kez daha onaylamış bulunuyor. Şirketler Grubu 2011 genelinde cironun  ve faaliyet kârının bir önceki yıla kıyasla artış göstereceğini tahmin ediyor.
 
2011 yılının ilk altı ayına ilişkin rakamlar
 
Lufthansa Şirketler Grubu 2011 yılının ilk altı ayında 14.1 milyar avro ciro yaparak, bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla cirosunu yüzde 11.4 oranında artırmış oldu. Bilet satışlarından elde edilen gelir yüzde 13.7 artışla 11.6 milyar avroya yükseldi. Şirketin işletme gelirleri yılın ilk altı ayında yüzde 9 artışla 15.4 milyar avro düzeyine geldi.
 
İşletme giderleri ilk altı ayda yüzde 7.3 artışla 15.3 milyar Avro oldu. Bunun en önemli nedenini 598 milyon Avro artarak toplam 3 milyar avro düzeyine gelen yakıt giderleri oluşturdu. Yakıt giderleri fiyat ve miktar açısından yüzde 24.6 oranında artmış oldu. Fiyat güvencesi stratejisiyle elde edilen 434 milyon avro da bu rakama dahil edilmiş bulunuyor. Vergi ve harçlar –büyümeye paralel olarak – bir önceki yıla kıyasla yüzde 17.8 oranında yükseldi.
 
Lufthansa Şirketler Grubu faaliyet kazancını –bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla- 174 milyon avro artırarak 3 milyon avro düzeyine yükseltti. Şirketler Grubu  ilk altı ayı 206 milyon avro zararla tamamladı. Bu rakam IAS 39 Uluslararası Muhasebe Standartı uygulaması nedeniyle yapılan yeniden değerlendirmenin olumsuz sonucunu da içeriyor. Hisse başına zarar 0.45 avro oldu.
 
Lufthansa yılın ilk altı ayında 1.4 milyar avro yatırım yaptı. Bu rakamın 1.2 milyar avroluk bölümü filonun genişletilmesi ve modernizasyonu için harcandı. Operasyonel cashflow 1.7 milyar avro, serbest cashflow (net yatırımların düşülmesinden sonra elde edilen operasyonel cashflow) 857 milyon avro oldu. Şirketler Grubu yılın ilk altı ayında net kredi borçlarını 1.4 milyar avroya indirdi. Öz sermaye oranı 2010 hesap yılı sonuna kıyasla yüzde 28.4’ den yüzde 26.5’e geriledi.
 
2011 LUFTHANSA'YA YARADI...

Yorumlar Tüm Yorumlar (19)

Misafir ~ 13 yıl önce
1000 tl makyajıma yetmez dıyen hostescik o suratı o kadar boyayla anca mı kapatıyosun..yazıklar olsunnnn...biz yerde şirketimizz için calısıp duralım senin makyajına verdign parayı kazanalım..thy 5 yıldız olamaz yerde gorev yapan çalışanın karnını doyurmadan..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
neymiş maasları duserse calısamazlarmıs giderlermiş kalite dusermiş...sen hiçbir yere gidemezsin...sıka sıka gene calısıcaksın 1000 tlde verseler 2000 tl de verseler paşa paşa geleceksin hizmet ediceksin...hadi etme cok tahsilllisin ya kaparlar dısarda da nasıl olsa!;)ha bir de dısarda da öakyaj yapcaksın tüh tüh bi tek ucakta degil yani guzelimmmm

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Benim anne babam hala Karsa otobusle gidiyor 26 saat yolu. Niye cunki ucak biletleri tek yon 250 liradan basliyor. 4 kisilik bir ailenin ucaga binmesi mumkun mu bu sartlarda? Siz kampanya yaptik diye uyutun insanlari, hostesinize dolgun maas verin, ayakciniza cayciniza binlerce lira maas verin. Sayin Hamdi Topcu Bey ise alimlarda sizden torpilli cok oldugu soyleniyor dogru mu bunlar acaba?? Velhasil siradan vatandas hala ucaga binemiyor, binenler yuzde onluk kaymak tabaka, bir de is gezileri olursa oyle biniyor insanim yoksa nasil binsin. Metro ve Kamil Koca devam. THY yonetimi maliyetleri kisin, personel maaslarini dusurun ve bilet fiyatlarina bu dususu yansitin. Sacma sapan sponsorluklara paranizi dokmeyin lutfen gorun biraz bunlari

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Lufthansada maas nerde 20000 lira beyfendi, kafadan sallamayin lutfen. Ayrica Almanya Ingilterede asgari ucret 5 bin liradir TL hesabi ile, hayat kosullari da ayni derecede pahalidir, ev kirasi falan. Ben Ingilterede yasiyorum hikaye anlatmayin lutfen soyle boyle diye. THY hostesi bakanlik mustesarinin aldigi maasi aliyor, ona 3 bin de versen 2 bin de versen o isi bayila bayila gene yapar cunku hosteslik yapmasa Turkiyede alacagi maas 1500'den fazla degil. Hic kusura bakmayin makyaj masrafim su kadar diyerek terbiyesizlik de yapmayin, sadece hostesler mi susleniyor dunyada.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bırakın da herkes kazandığı prayı neredeharcıyorsa harcasın. Hepiniz finans danışmanı kesildiniz iki dakikada. Memlekette arabadan yürüyecek yer yokken traikten geçilmezken hala fakir edebiyatı yapın. Yada gidin ağaoğluna herkes 1000 lira ile geçinirken neden istanbulun her yerine 500 binlik evler yapıyosun diyin. Yada gidin borusan otoya satışları durdurun diyin. Size mi düştü milletin cebinin hesabı ister makyaj parasına verir ister çöpe atar. Herkes kendine baksın. Yoksulluk var ise her 10 arabadan biri jeep 5 i lüx . Size düşmez bu işler . Burada aslında üyelikli yorum azılması lazım. Ağzı olan konuşuyo.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
az makyaj yap biraz da fakire de ver o paradan olmaz mı?hale bak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
nedir bu thy yi ve maaşlarımızı çekememezliğiniz. herkes ekonomik durumuna göre ne alırsa alır kazandığını nerede harcarsa harcar. buraya yorum yazan arkadaşlar aylık geliriniz 20 30 bin lira diyelim. siz bmw almaz mısınız alırsınız hemde en kralından. o zaman ben de size derim ki neden dacia varken bmw alıyosun. bu memlekette binlerce insan 1000 liraya çalışıyor. konuyu saptırmayın. ayrca arkadaşımızın dediği makyaj malzemesi öyle hemen biten birşey değil. olayın içine girmeden sallayan çok olur. herkes işine baksın. thy daha da büyüyecek ve biz daha çok kazanacağız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
şirket mirket demeyeceksin cnm ülkendeki ekonomik koşullarına bakacaksın.eger o şirketlerde maaş cok diyorsan orada hostes ol güle güle....1000 liraya ev gecindirmeye calısan insanlar varken 1000 lira benim makyajıma yetmez diye terbiyesizlik yapıyosunuz.peki özel şirketlerdeki hostesler neyle makyaj yapıyomus???onlara nasıl yetiyomus o para??aldıgınız maaş size cok fazla...uttturmussunuz cok calısıyoruz ölüyoruz bitiyoruz dıye..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
yok artık daha neler yaaa!!! hanfendilere bak ucuzundan al...1000 tlye ev gecindiren var insaff yaaaaa!!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
senin makyaj malzemen 1000 lira bence. herkesinki aynı fiyat değildir. lüks yaşamaya alışmışsınız onun korkusu var gibi sanki. çünkü diyorsunuz ki 2000 tl maaşla "geçinilebilir". bu ülkede "asgari ücretle geçinen" insanlar var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000