07 Nisan 2009, Salı 08:05:15

UÇ-SEN bugün toplanıyor

Kıbrıs Türk Hava Yolları’na (KTHY) bağlı pilot ve uçuş hareket uzmanları (Dispatcher), sendika çatısı altında örgütlendi.
  • KTHY menfii kararlar alamayacak bundan böyle.. tüm sıkıntı bu
  • Sendikalar öcü değildir. Hak ve emeği savunur. Tüm sendikalar ve sendikacılara selam olsun sırtınız yere gelmesin.
  • üzülerek görüyorum ki ;kurumda iki TARAF oluşmuş.Tarafların çatışması KTHY na ciddi hasar verir,zaten yılların yıpranmışlığı var..yorumların tümünü okudum.sanıyorum,yorumcuların yaş ortalaması 40 ların üzerinde..ve bana köy kahvelerindeki sonu gelmeyen,gece uyumaya giderken kapanan ve sabah güneş doğduğunda aynı şiddetle başlayan yüksek sesli bağrışları hatırlattı..asla sonu gelmeyen!TARAFLAR keşke daha yüksek kalitede tartışabilseydiii..ayrıca;taraf olmadan çalışıp eve sadece EKMEK götürmek isteyenler de vardır mutlaka.lütfen KTHY nin kıbrıs türkleri için anlamını HEPİNİZ bir daha düşünün!!yazdıklarınızı sadece kendiniz okumuyorsunuz..insanları okurken sevindirmeyin bari..
  • İNANILMAZ başlıklı yorum yazan arkadaş ağzına diline sağlık. Keşke sizin kadar duyarlı insanlar Kthy de olsa. Ne yapacaklarını şaşırmış bunlar
  • bu şirketın önü cok acık.sadece yapılması gereken tek bırsey var.baştakılerın ve ısletme baskanının degişmesı gerek.torpıl devrı bıtsın artık.yukarda unıversıte mezunu kızlar ucarken nasıl oluyorda lıse mezunu kızlar yerde cok ıyı yerlere geliyor.bızımde arkamızda şirketın yetkılılerı olsa bizde yerde çalısırdık.syn karagülle banada torpılı patlat.
  • Kthy Kıbrısın en gözde kamu kuruluşlarından biri Kıbrısın dışa açılımını sağlayan birkuruluş. Adada iş istihdamı sağlama gibide bir rolu var.Hiçmi acımıyorsunuz bu şirkete ve ada halkına, hepsinin hakkı var orda. Hak arayım derken haksızlık yapmayın lütfen. Pilotlar neden mevcut sendikaya girmediniz. Kavgacı yaklaşımınız var. Neyi paylaşamıyorsunuz şirketten alacağınız mı var. Yazılanlara göre diğer şirketlere göre çokta az uçtuğunuzu sizlerde söylüyorsunuz. KTHY ye zarar veriyorsunuz. Dışardan çok çirkin gözüküyor uslubunuz. Bizler paralarımızı zorlukla yarım yamalak alıyoruz yaz gelsinde şirket para kazansın diye seviniyoruz. Yinede şirketimizi seviyoruz. Sizlere inanamıyorum.İnanılmazsınız .
  • Memlekette çalışandan çok sendikacı türedi. Seçimlerden sonra kurulacak olan yeni hükümette Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yerine Sendikalar ve Yalaka SendikacılarBakanlığı kurulsun.
  • Bir galbur samanı iki eşeğe bölüştüremeyenler başımıza sendikacı kesildi. Çalışmadan maaş alanlardan Sendikacı olur mu? Siz kim başkasının hakkını savunmak kim.
  • Diline ve yüreğine sağlık hocam. Bunların seçimleri de antidemokratik. Sıkıyorsa bu şirkette demokratik bir referandum yapılsın. Bakalım bu belden aşağı vuran ağalardan kaçı çalışanın takdirini alacak. Söylediklerim her iki sendika ağaları için de geçerlidir.
  • Arkadaşlar bu yorumlarla birbirinize karşı içinizdeki kini dökmeye çalışıp, kendinizce hesaplaşmaya çalışırken, üyesi bulunduğumuz havacılık sektörüne ve gözbebeğimiz şirketimize zarar veriyorsunuz. Bu şirkette yalnızca Uç Sen Yöneticileri ile Hava Sen Yöneticileri çalışmıyor. Yoksa şimdi iktidarsızlık kavgası mı moda? Memleketimizde basiretsiz siyasetçilerden Halk ne çekiyorsa, KTHY'de de iş yapmayan sizlerden aynisini çekiyoruz. Ey büyük sendika ağaları bu şirkete sizin yüzünüzden birşey olursa bu kadar çalışanın ve ailesinin çoluk çocuğunun hakkını ödeyemeyeceksiniz. Gerçek çalışanlar hepinizin ne mal olduğunu biliyor. Önce iş yapın örnek olun, sonra çalışanların Avukatlığına soyunun.

Sendikanın kuruluş amacı; “(üyelerin) özlük haklarını korumak, adil ve mutlu çalışma ortamı içerisinde daha verimli olmak ve geleceğe emin adımlarla ilerlemek” olarak ifade edildi

Yaklaşık 50 üyeye sahip Kıbrıs Türk Sivil Havacılık Çalışanları Sendikası (Uç-Sen), ilk genel kurulunu bugün yapacak. Jasmine Court Otel’de yer alacak olağan genel kurul saat 10.00’da başlayacak.

Tüzüğü ve kurucu üye listesi Sendikalar Mukayyitliği’ne verilen ve tüm yasal işlemleri tamamlanarak kaydı yapılan Uç-Sen’in Kurucu Yönetim Kurulu üyeleri şöyle açıklandı:

“Başkan Tamer Azizoğlu; Genel Sekreter Yener Erler; üyeler Sadık Gürçavdı, Vedat Dedeoğlu ve Erdem Şerifoğlu.”

Genel Kurul gündemi

Uç-Sen Yönetim Kurulu adına Vedat Dedeoğlu tarafından yapılan açıklamaya göre genel kurul şu gündemle toplanacak:

“Kurucu Başkan Tamer Azizoğlu’nun açılış konuşması, divan oluşumu, konuklar Aslan Bıçaklı ve Mehmet Davulcu’nun konuşmaları, sendikanın faaliyet ve genel durum raporunun okunması, tüzük üzerinde istenilen değişikliklerin konuşulması, Türk-Sen Federasyonu’na katılımın oylanması, üyelere ait yazılı müracaatların değerlendirilmesi ve gerekliyse oylanması, yönetim kurulu seçimi, dilek ve temenniler, kapanış konuşması.”

 

UÇ-SEN bugün toplanıyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (84)

Misafir ~ 15 yıl önce
KTHY menfii kararlar alamayacak bundan böyle.. tüm sıkıntı bu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Sendikalar öcü değildir. Hak ve emeği savunur. Tüm sendikalar ve sendikacılara selam olsun sırtınız yere gelmesin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
üzülerek görüyorum ki ;kurumda iki TARAF oluşmuş.Tarafların çatışması KTHY na ciddi hasar verir,zaten yılların yıpranmışlığı var..yorumların tümünü okudum.sanıyorum,yorumcuların yaş ortalaması 40 ların üzerinde..ve bana köy kahvelerindeki sonu gelmeyen,gece uyumaya giderken kapanan ve sabah güneş doğduğunda aynı şiddetle başlayan yüksek sesli bağrışları hatırlattı..asla sonu gelmeyen!TARAFLAR keşke daha yüksek kalitede tartışabilseydiii..ayrıca;taraf olmadan çalışıp eve sadece EKMEK götürmek isteyenler de vardır mutlaka.lütfen KTHY nin kıbrıs türkleri için anlamını HEPİNİZ bir daha düşünün!!yazdıklarınızı sadece kendiniz okumuyorsunuz..insanları okurken sevindirmeyin bari..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
İNANILMAZ başlıklı yorum yazan arkadaş ağzına diline sağlık. Keşke sizin kadar duyarlı insanlar Kthy de olsa. Ne yapacaklarını şaşırmış bunlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
bu şirketın önü cok acık.sadece yapılması gereken tek bırsey var.baştakılerın ve ısletme baskanının degişmesı gerek.torpıl devrı bıtsın artık.yukarda unıversıte mezunu kızlar ucarken nasıl oluyorda lıse mezunu kızlar yerde cok ıyı yerlere geliyor.bızımde arkamızda şirketın yetkılılerı olsa bizde yerde çalısırdık.syn karagülle banada torpılı patlat.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Kthy Kıbrısın en gözde kamu kuruluşlarından biri Kıbrısın dışa açılımını sağlayan birkuruluş. Adada iş istihdamı sağlama gibide bir rolu var.Hiçmi acımıyorsunuz bu şirkete ve ada halkına, hepsinin hakkı var orda. Hak arayım derken haksızlık yapmayın lütfen. Pilotlar neden mevcut sendikaya girmediniz. Kavgacı yaklaşımınız var. Neyi paylaşamıyorsunuz şirketten alacağınız mı var. Yazılanlara göre diğer şirketlere göre çokta az uçtuğunuzu sizlerde söylüyorsunuz. KTHY ye zarar veriyorsunuz. Dışardan çok çirkin gözüküyor uslubunuz. Bizler paralarımızı zorlukla yarım yamalak alıyoruz yaz gelsinde şirket para kazansın diye seviniyoruz. Yinede şirketimizi seviyoruz. Sizlere inanamıyorum.İnanılmazsınız .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Memlekette çalışandan çok sendikacı türedi. Seçimlerden sonra kurulacak olan yeni hükümette Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yerine Sendikalar ve Yalaka SendikacılarBakanlığı kurulsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bir galbur samanı iki eşeğe bölüştüremeyenler başımıza sendikacı kesildi. Çalışmadan maaş alanlardan Sendikacı olur mu? Siz kim başkasının hakkını savunmak kim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Diline ve yüreğine sağlık hocam. Bunların seçimleri de antidemokratik. Sıkıyorsa bu şirkette demokratik bir referandum yapılsın. Bakalım bu belden aşağı vuran ağalardan kaçı çalışanın takdirini alacak. Söylediklerim her iki sendika ağaları için de geçerlidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Arkadaşlar bu yorumlarla birbirinize karşı içinizdeki kini dökmeye çalışıp, kendinizce hesaplaşmaya çalışırken, üyesi bulunduğumuz havacılık sektörüne ve gözbebeğimiz şirketimize zarar veriyorsunuz. Bu şirkette yalnızca Uç Sen Yöneticileri ile Hava Sen Yöneticileri çalışmıyor. Yoksa şimdi iktidarsızlık kavgası mı moda? Memleketimizde basiretsiz siyasetçilerden Halk ne çekiyorsa, KTHY'de de iş yapmayan sizlerden aynisini çekiyoruz. Ey büyük sendika ağaları bu şirkete sizin yüzünüzden birşey olursa bu kadar çalışanın ve ailesinin çoluk çocuğunun hakkını ödeyemeyeceksiniz. Gerçek çalışanlar hepinizin ne mal olduğunu biliyor. Önce iş yapın örnek olun, sonra çalışanların Avukatlığına soyunun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000