20 Mayıs 2010, Perşembe 09:33:19

Uçak uçtu, yolcular uçamadı...

Kıbrıs Türk Hava Yolları’nın (KTHY) dün sabah saat 07.00’deki Ercan-İstanbul seferi için bilet alan ancak uçağa geciktikleri gerekçesiyle alınmayan yaklaşık 7 yolcu şikayette bulundu.
  • beş beter olasınız be 7 yolcu. madem zannettiniz dağ başıdır burası, otostop ile gitseydiniz!!!
  • Herkes üstüne düşeni yapacak. Yolcular vaktinde gelmeli. Gelmeyince böyle kalırlar işte. Onca yolcu uçağa binmiş bir tek bunlar binememiş. Şimdi kabahat kimde ? Neden yolcular kendi kendine sormaz ben niye binemedim diğerleri bindi diye. Zaten bunu düşünecek kadar olgun olsalar vaktinde gelirlerdi. Hiç bir hakları kalmamıştır. Geçmiş olsun.
  • Kamil Koç değil bu. Her gün oluyor. Kontuar kapanmış, uçak kapı kapatmış, pushback olacak, sadrazamınki geliyor, vay siz beni nasıl almazsınız, yarım saattir bekliyorum falan da filan...Öğrenecekler inşallah havayolu kültürünü.
  • Haberin amacı tamamiyle KTHY nin karalanması. Taraf gözetilerek yazılan bu haberin gerçekleri yansıtmadığını hatırlatırım. Uluslararası bir seferde check-in uçuşa kaç dakika kala başlar, kaç dakika kala biter? Öncelikle insanlarımız belediye otobüsü ile uçağın farkını öğrensinler, sonra şikayet etsinler. Uçuştan 2 saat evvel bekleriz diye boşuna mesaj atallar? Şirket ve şef haklı...
  • yolcu 06:20 der görevli 06:40 der. haberi gayet iyi okudum. yolcu nasıl atabiliyorsa aynısını görevli de yapar. neticede insan ikisi. fakat işin olmalı gerekeni, yolcu 05:30 orada olmalıydı...
  • 06:40 ta geldiler ne yazık ki yazıyı bir daha okuyun. Yolcuya bakarsan 1 saat kala da geldim der.
  • İşte 15 dakikada uçağa bindirmeye çalışırsanız ondan sonra böyle sürekli geç gelen yolcular yaratırsınız. Herkes vaktini zamanını bilecek. Bu zihniyetten kurtulmak lazım. Yolcuları haklı çıkartmaya çalışmayın lütfen.
  • yorumları okudum ve yolcu geç gelmiş falan diye yakınanlar var. haberi okumadan safrakesesinden attınız hepiniz. uçak saat 07:00 kalkacak, vatandaş saat 06:20'de gelmiş kimseyi bulamamış.kısacası, yolcu zamanında gelmiştir ve görevliler check-in'i erkenden kapatmıştır. yolcu check-in kapanışına 12 saniye kala gelse bile, tabiri yerindeyse seve seve yolcunun işlemi yapılacaktır. bunun tartışılacak yönü de yoktur. şayet bir havayolu işletiyorsan ona göre çalışan sayısını terminalde bulunduracaksın.
  • Yolcular grp olarak check-in gelmis olsa bile, bu yolcuları, KTHY memuru nezaretinde muhaceret ve gümrük işlemlerini yapıp, uçağa kadar ulaşmalarını sağlamaları gerekirdi. Bu işlemler 15 dakika içerisinde Ercan Hava Meydanında yapılması mümkündür. Ancak mevcut durumda, personelin moral bozukluğu burada önemli faktör olacağı kanaatindeyim.
  • Birdahakine öğrenirler erken gelmeyi kararın arkasında duran şefi tebrik ediyorum. NEZAMAN ADAM OLURZU >>>>Otabus ile uçak arasındaki farkı öğrendiğimiz zaman.

Yaşadıkları mağduriyeti anlatan Nidai Arif Kelebek, Ercan Havalimanı’na sabah saat 06.20’de gittiklerini ancak bilet kontrol noktasında kimseyi bulamadıklarını iddia etti.

Yaklaşık 15-20 dakika bilet kontrol noktasında beklediklerini, çevrede bir yetkili aradıklarını anlatan Kelebek, KTHY ofisinden gelen bir yetkilinin kendilerine uçağa geç kaldıklarını ve içeriye alamayacaklarını söylediğini ileri sürdü.

Kelebek, oradaki memurun kendilerine yardımcı olmaya çalıştığını ancak ilgili şefin “geciktiniz” deyip, 7 yolcuyu uçağa almadığını belirtti.

Kelebek, yaşadıkları bu mağduriyet üzerine başka bir havayolu şirketinden bilet alarak İstanbul’a gittiklerini söyledi.

Konuyla ilgili açıklama yapan KTHY yetkilisi ise, dün Kayseri, Manchester ve İstanbul’a olmak üzere üç uçakları bulunduğunu belirterek, söz konusu yolcuların bilet kontrol noktasına saat 06.40’da geldiğini ifade etti.

Yolcuların bilet kontrol noktasında işlemlerini yaptırmak istediğini, oradaki memurun kendilerine yardımcı olmaya çalıştığını ve ilgili şefi arayarak bilgi edindiğini belirten KTHY yetkilisi, o anda, uçağa yolcu alımı başladığından bilet kontrol noktasının kapandığını ve yolcu alımının bittiğini ifade etti.

Bilet kontrol noktasında birinin bulunmama sebebinin ise, bilet kontrolü yapan memurların bazılarının uçağa yolcu alımı başladığından içeriye girdiğini anlatan KTHY yetkilisi, söz konusu yolcuların bu yüzden uçağa alınamadığını belirtti.

(Kıbrıs Postası)

Uçak uçtu, yolcular uçamadı...

Yorumlar Tüm Yorumlar (19)

Misafir ~ 14 yıl önce
beş beter olasınız be 7 yolcu. madem zannettiniz dağ başıdır burası, otostop ile gitseydiniz!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Herkes üstüne düşeni yapacak. Yolcular vaktinde gelmeli. Gelmeyince böyle kalırlar işte. Onca yolcu uçağa binmiş bir tek bunlar binememiş. Şimdi kabahat kimde ? Neden yolcular kendi kendine sormaz ben niye binemedim diğerleri bindi diye. Zaten bunu düşünecek kadar olgun olsalar vaktinde gelirlerdi. Hiç bir hakları kalmamıştır. Geçmiş olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Kamil Koç değil bu. Her gün oluyor. Kontuar kapanmış, uçak kapı kapatmış, pushback olacak, sadrazamınki geliyor, vay siz beni nasıl almazsınız, yarım saattir bekliyorum falan da filan...Öğrenecekler inşallah havayolu kültürünü.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Haberin amacı tamamiyle KTHY nin karalanması. Taraf gözetilerek yazılan bu haberin gerçekleri yansıtmadığını hatırlatırım. Uluslararası bir seferde check-in uçuşa kaç dakika kala başlar, kaç dakika kala biter? Öncelikle insanlarımız belediye otobüsü ile uçağın farkını öğrensinler, sonra şikayet etsinler. Uçuştan 2 saat evvel bekleriz diye boşuna mesaj atallar? Şirket ve şef haklı...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
yolcu 06:20 der görevli 06:40 der. haberi gayet iyi okudum. yolcu nasıl atabiliyorsa aynısını görevli de yapar. neticede insan ikisi. fakat işin olmalı gerekeni, yolcu 05:30 orada olmalıydı...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
06:40 ta geldiler ne yazık ki yazıyı bir daha okuyun. Yolcuya bakarsan 1 saat kala da geldim der.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
İşte 15 dakikada uçağa bindirmeye çalışırsanız ondan sonra böyle sürekli geç gelen yolcular yaratırsınız. Herkes vaktini zamanını bilecek. Bu zihniyetten kurtulmak lazım. Yolcuları haklı çıkartmaya çalışmayın lütfen.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
yorumları okudum ve yolcu geç gelmiş falan diye yakınanlar var. haberi okumadan safrakesesinden attınız hepiniz. uçak saat 07:00 kalkacak, vatandaş saat 06:20'de gelmiş kimseyi bulamamış.kısacası, yolcu zamanında gelmiştir ve görevliler check-in'i erkenden kapatmıştır. yolcu check-in kapanışına 12 saniye kala gelse bile, tabiri yerindeyse seve seve yolcunun işlemi yapılacaktır. bunun tartışılacak yönü de yoktur. şayet bir havayolu işletiyorsan ona göre çalışan sayısını terminalde bulunduracaksın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Yolcular grp olarak check-in gelmis olsa bile, bu yolcuları, KTHY memuru nezaretinde muhaceret ve gümrük işlemlerini yapıp, uçağa kadar ulaşmalarını sağlamaları gerekirdi. Bu işlemler 15 dakika içerisinde Ercan Hava Meydanında yapılması mümkündür. Ancak mevcut durumda, personelin moral bozukluğu burada önemli faktör olacağı kanaatindeyim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Birdahakine öğrenirler erken gelmeyi kararın arkasında duran şefi tebrik ediyorum. NEZAMAN ADAM OLURZU >>>>Otabus ile uçak arasındaki farkı öğrendiğimiz zaman.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000