24 Mart 2012, Cumartesi 08:57:13

ŞOK İDDİA... SENDİKA NEDEN SESSİZ KALIYOR?

Özelleştirme Yasa Tasarısı’nın son halinde yer alan ve eski KTHY personeline yönelik uygulalamalar içeren maddeyle ilgili kamuda örgütlü sendikalar sert tepki g österirken Hava-Sen’e yönelik şok iddialar gündemi sarsacak...
  • bunlar bize bizim paramızla şekil yapıyorlar bide.
Özelleştirme Yasası ile KTHY’ye de müdür ve müdür muavini ya da eşdeğer kadroda görevliler yüksek bir maaşla istihdam edilecek. Bununla birlikte söz konusu departmanlarda görevli olmayan ancak aynı yıl aralığında hizmet etmiş olanlar ise çok daha az maaşla istihdam edilecekler.

Kıbrıs Postası’na ulaşan iddialara göre, eski KTHY’de müdür ve müdür muavi konumunda kadrolu olarak çalışan Hava-Sen Yönetim Kurulu üyeleri, yeni yasanın kendilerine tanıdıkları ayrıcalık nedeniyle yasanın yürürlüğe girmesine sessiz kalıyor.

Yasaya ilişkin pek çok eksiklik ve yanlışlıklar olduğu çeşitli çevrelerce dile getirilirken, eski KTHY personelinin yasanın geçmesi halinde istihdamlarda yaşayacağı sıkıntıları, Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) Başkanı Ahmet Kaptan, Kıbrıs Postası’na değerlendirdi.

“ÖZELLEŞTİRME YASASI SOSYAL DEVLETTEN KAÇMANIN YOLUDUR”

Özelleştirme Yasa Tasarısı’na tamamen karşı olduklarının altını çizen Ahmet Kaptan, söz konusu yasanın hiçbir şekilde ne eski KTHY çalışanlarının ne de ülkenin diğer sorunlarını çözmeyeceğini kaydetti.

Kaptan, “Yasa, sosyal devletten kaçmanın yolunu açıyor. Tüm kurumlar özelleştirilecek. Oralarda çalışan insanların kaderleri iki dudak arasındadır” dedi.

“ANAYASA’NIN EŞİTLİK İLKESİNE AYKIRI”

Yasanın yürürlüğe girmesi halinde eski KTHY çalışanlarına istihdam edildikleri halde ‘maaş’ konusunda yapılacak olan ayrımcılığa yönelik ise Kaptan’ın eleştirileri ağır oldu.

Kaptan, “Bu yasanın içeriği Anayasa’nın eşitlik ilkesine aykırıdır. Çalışanların bir kısmına ayrıcalık tanınıyor. Çalışanların çektikleri yetmezmiş gibi bir yasa ile yeni sıkıntılara sürükleniyorlar. İstihdam edildikleri halde çok büyük mağduriyet yaşayacaklar” diye konuştu.

YASANIN GERİ ÇEKİLMESİ MÜMKÜN!

Akdeniz Garanti Bankası’nın 2006 yılında, özelleştirme yasası olmadan Bakanlar Kurulu kararıyla kapanmasını örnek gösteren Kaptan, söz konusu yasa tasarısı ile benzer durumların yaşanabileceğini kaydetti.

Kaptan, “Bu yasa yırtılıp atılabilir. Eski KTHY personeli de Bakanlar Kurulu kararı ile istihdam edilebilir ve sosyal yaşantılarını bozmayacak şekilde hayatlarına devam etmeleri sağlanabilir” dedi.

HAVA-SEN İDDİALARI YALANLADI!

Hava-Sen Başkanı Buran Atakan, Hava-Sen’e yönelik ağır eleştirileri Kıbrıs Postası’na yanıtladı.

Hava-Sen’in de Özelleştirme Yasa Tasarısı’nda eski KTHY personelinin istihdamları konusunda yapılacak olan haksızlığı isyan ettiğini belirten Atakan, üyelerinin Meclis’e gitme sebeplerinin bu ikilem olduğunu söyledi.

Atakan, “20 yıl çalışan memuru iki yıl hizmet etmiş gibi istihdam etmek, ‘Göç Yasası’ na adapte etmek doğru değildir. KTHY çalışanlarına ikinci bir yanlış yapılmaktadır. Uzun yıllarca yaptıkları hizmetler gözardı ediliyor. Günahtır” dedi.(Kıbrıspostası)
ŞOK İDDİA... SENDİKA NEDEN SESSİZ KALIYOR?

Yorumlar

Misafir ~ 12 yıl önce
bunlar bize bizim paramızla şekil yapıyorlar bide.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000