04 Haziran 2010, Cuma 09:22:19

"PERSONEL MAAŞ ALMASA DA KTHY'NİN ZARARI KAPANMAZ"

Hasan Hastürer'in KTHY hakkında yazdıklarına Demokrat Parti Genel Başkanı Serdar Denktaş'tan cevap geldi. “Kıbrıslı Türkler beceriksizdir” tezini doğrulayanlara yazıklar olsun.
  • Sn Denktaşa birileri yanlış bilgi vermiş. Ben de tam aksini iddia ediyorum. Personel 6 ay maaş almasın şirket kurtulur. Bu zamları yaparken, bu sosyal hakları verirken düşünecektiniz. Sendika hep istedi. Al bakalım isteyecek birşey de kalmadı. Bir yerinize kına yakarsınız artık. Özellikle müdür ve üstü kadrolar Türkiyedekinin 3 katı maaş alıyor. Nasıl bir şeydir bu ? İş bilgisi mi ? Sıfır...
  • ne biçim bi haldir bu.benimde kthy üzerinde emeğim vardır.Kıbrısta da havacılık yaptık.Allah sonunuzu hayır etsin.şu gelinen duuma yorumlara bakıp üzülmemek elde değil.lale epeydir yok.emek harcamadan ne ilgi ne de bilgi mevcut olmaz .
  • Bu sendika KTHY nı batırdı. Ve batırmaya devam ediyor. Çalışmayan personelin arkasında durmakta direniyor. Neyi savunduğu belli değil. Hala siesta tatili diye şirketin yarısı çalışmıyor. Personele sendika desteğinden dolayı hiç bir iş yaptırtamıyorsunuz. Umarım özelleşince bu sendikadan kurtuluruz ve KTHY kendine gelir.
  • bu şirkete ne yaptıysa serdar denktaş yaptı.fazla istihdamlar hep serdar zamanında.her koalisyonda kthy hep DP de oldu.cevizciniuvalı gibi hava senle ortak batırıldı.iki ay önce yüzde 15 şe hayır.şimdi yüzde 25 evet.kısacası.SAKIN HA !
  • TEK KELİME İLE GELİNEN DURUM BECERİKSİZLİK ''BİZİM HAVA YOLUMUZ ''BİZ YÖNETECEĞİZ BU SLOGANIN SAHİPLERİ HADİ İŞ BAŞINA THY İLE ORTAKLIK BOZULMAYACAKTI BU KADAR, BAŞKA SÖYLENECEK SÖZ MÜ VAR
  • ALDIKLARI 13 VE 14 .MAAŞLARA SAYSINLAR ALAMADIKLARI MAAŞLARINI ŞİMDİDE GREV YAPSINLARDA GÖRELİM BAKALIM SIKIŞTIMMI GÖNDER TÜRKİYE PARA PARA PARA......
  • çok değerli iki KKTC sevdalısı olduğunuzu biliyorum, değerler için uğraşınzıda izliyorum. ancak hükümetin gerçeklerden kaçarak günü kurtarma ğolitikaları ile nereye kadar yürüyecek. değerli doslar hatırlatmak istiyorum KTHY 2008 yarısına kadar gelirleri ile ekonomiye katkısı nelerdi. diğerlerinin ekonomiye katkısı nedir? köşenizden sayını ekonomi Bakanına sormak gerekir. bakınız KTHY 2008 ortalarına kadar yaptığı yatırımlar: -sosyal sigorta prim yatırımları ile 130 s.s emeklisi ödenirdi, -her ay ödenen maaşla 1.5 milyar tl piyasaya para girdisi sağlanıyordu, -her ay 150 milyon tl piyasadan ikram için alış veriş yapılırdı, ** diğerleri : uçakta ikram edilecek bir şişe suyu KKTC den almayan, bilet üçretleri TC geri dönen bir yapı....
  • NAAPACAN TAM YETKİYİ BE BAFLI , İYİ KOMİSYON VAR BU İŞDE ?
  • kthy'i atlas jet'e verin kıbrısta bir bakım üssü açar şirket özelleşir uçaklar harıl harıl uçar bu iş adamların işi !
  • Serdar Denktaş'ın KTHY için yaptıklarını bilmediğin yazından belli arkadaşım. Serdar Denktaş Şirketin çalışanlarına herzaman sahip çıkmış Kıbrıslı bir Türk Gencidir. Kıbrıs Türküne ait bütün değerlerimizi keşke herkes Serdar Denktaş gibi sahip çıksaydı bugünlere gelmezdik. KTHY'nın birilerine peşkeş çekilmesi milliyetçilik veya ulusalcılık değildir. Serdar Denktaş'ı yürekten destekliyoruz.

Denktaş, Hastürer'e gönderdiği mektubta

“Cumhurbaşkanlığı seçimleri bitti biteli gerek Cumhurbaşkanına, gerek eski Ulaştırma Bakanına gerekse şimdiki Başbakana KTHY ile ilgli bir kurtarma planı üstünde çalıştığımızı, bu konuda tüm sorumluluğu üstlenerek UBP'li bir arkadaşa verilecek tam yetki üzerinden çalışmaya hazır olduğumu ısrarla söylemekteyim. Hükümette yer almamamıza rağmen böylesi bir çalışma içine girmemin tek nedeni KTHY'ye duyduğum hassasiyettir. Serdar DENKTAŞ” 

Kıbrıs Türk Hava Yolları (KTHY) konusundaki duyarlılığıma gelen tepkiler olumlu. İçten ve yurt dışından arayanlar var.

Yazdıklarımının ruhuna katılanlar kesin çoğunlukta.

KTHY Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Çavuşoğlu da aradı, “Yazdıklarına yüzde yüz katılıyorum. Şunu bil ki biz tasfiye işlemini yapmak için görev kabul etmedik. Bizlerin amacı KTHY'yi yeniden yapılandırıp güçlü konuma getirmektir” diyerek KTHY'ye karşı duyarlılığını şu sözlerle devam ettirdi.

Demokrat Parti Genel Başkanı Serdar Denktaş'ta KTHY ile ilgili güncel görüşlerini bir mektupla çarpıcı görüşlerini paylaştı.

Fazla söze gerek yok.

İşte Serdar Denktaş'ın yazdıkları..

*           *         *

“ Hasan Bey kardeşim,

KTHY ile ilgili yazılarını okuyorum ve okudukça daha fazla kahroluyorum.

KTHY yıllarca büyük mücadelesini verdiğim, neticede Kıbrıs Türk halkına tam anlamı ile hizmet vermesi için devralınan bir şirket..Devralırken parası olan, iyi bir idarenin atanması ve siyasi ellerin içinden çekilmesi halinde gerek turizm sektörümüze gerekse kendi insanımızın dünya ile buluşmasına en kaliteli hizmeti verebilecek bir havayolu aslında.. Ne yazık ki, devralındığı anda bu şirketi “halka açık şirket” haline getirerek Devlet-vatandaş bütünleşmesi içerisinde tam anlamı ile bir misyon şirketi olarak kullanmak yerine, siyasetin oyuncağı olarak kullanmayı yeğlemek suretiyle bugünlere getirdik.

Bütün bu süreçte beni en çok üzen konu, tamamıyle kendi kontrolumuza aldığımız bir kuruluşu günün sonunda yüzümüze gözümüze benzetmemiz olmuştur. Hep söylenen ve sürekli itiraz ettiğim,kabullenmediğim “Kıbrıslı Türkler beceriksizdir” tezini adeta doğrulayan bir sonuç çıkmıştır ortaya.Yazıklar olsun.

KTHY'nin geçmişini konuşmak bize bir fayda sağlamayacaktır. O nedenle geleceğini irdelemekte fayda var.

Bir önceki Ulaştırma Bakanının açıklamalarına göre KTHY'nin tüm personeli hiç maaş alamasa da KTHY'nin zararı ortadan kalkmıyor. Demekki , iddia edildiği gibi KTHY personelinin fazla olmasında değildir sorun. Oysa daha birkaç ay önce 350 personelin KTHY'den çıkarılmasına karşılık 20 Milyon Dolar hibe alınacağı ve bu şekilde KTHY'nin kurtulacağı iddiaları da halen kulkaklarımızda çınlıyor.

Bugün 4 Bakanımız Türkiye'ye giderek KTHY'yi konuşacaklarmış.. Ne konuşacaklar, nasıl bir sonuçla gelecekler bilemiyoruz. Ama işte artık bu noktada,KTHY ile ilgili olarak sürdürmekte olduğum sessizliği de bozmak durumunda kalıyorum.

Cumhurbaşkanlığı seçimleri bitti biteli gerek Cumhurbaşkanına, gerek eski Ulaştırma Bakanına gerekse şimdiki Başbakana KTHY ile ilgli bir kurtarma planı üstünde çalıştığımızı, bu konuda tüm sorumluluğu üstlenerek UBP'li bir arkadaşa verilecek tam yetki üzerinden çalışmaya hazır olduğumu ısrarla söylemekteyim. Hükümette yer almamamıza rağmen böylesi bir çalışma içine girmemin tek nedeni KTHY'ye duyduğum hassasiyettir.

Yaptığımız çalışmaya göre -sizin de dünkü yazınızda belirttiğiniz üzere çalışanlara getirilecek yeni bir motivasyon, Hükümet-KTHY Yönetiminin bizim yönlendirmemizle hızla hayata geçireceği kararlar ve bunun yanında taze para akışını başlatmak üzere düzenlenecek kampanyalar, ve yeni bir uçuş planlaması ile KTHY çok kısa sürede yeniden ayakları üzerine kalkabilir.

Tüm bunları yaparken Türkiye'den talep edeceğiniz borç ertelemeleri ve kredi olanağını elde etme meselesi, sizin atmaya başladığınız adımların ciddi getirileri üzerine doğal olarak gerçekleşebilecektir. Türkiye'de hiç kimse bizim kötülüğümüz için uğraşmamaktadır.. Sadece hiç durmaksızın ve adım atmaksızın "para talep etme" alışkanlığımız artık bıkkınlık getirmiştir.

Şu an için beni ilgilendiren kısmı, KTHY ile ile ilgili bir takım düşüncelerimiz olduğunu ve bunu paylaşmak istediğimizi açık açık belirtmiş olmamıza rağmen hiç bir şekilde dikkate alınmamış olmamızdır. Şimdi 4 sayın Bakanımız Türkiye'de bu konuyu görüşecekler..Ortaya ne koyacaklar bilmiyoruz ancak, sonuç olarak KTHY'nin elden çıkarılması,özelleştirilmesi, yeniden eski haline dönüştürülmesi gibi sonuçların tümüde “BİZ BECERİKSİZİZ” itirafı olacaktır diye korkuyorum.

Sonuna kadar yanılmayı ümit ediyorum.Biz Kıbrıslı Türkler KTHY'nin güçlü bir şirket haline gelmesini başarabilirdik... Ne yazık ki kendimizi,kendi kendimize de ispat etme imkanını bir kez daha yitirmek üzereyiz.

En büyük üzüntüm de budur.”

(Havadis)

"PERSONEL MAAŞ ALMASA DA KTHY'NİN ZARARI KAPANMAZ"

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

Misafir ~ 14 yıl önce
Sn Denktaşa birileri yanlış bilgi vermiş. Ben de tam aksini iddia ediyorum. Personel 6 ay maaş almasın şirket kurtulur. Bu zamları yaparken, bu sosyal hakları verirken düşünecektiniz. Sendika hep istedi. Al bakalım isteyecek birşey de kalmadı. Bir yerinize kına yakarsınız artık. Özellikle müdür ve üstü kadrolar Türkiyedekinin 3 katı maaş alıyor. Nasıl bir şeydir bu ? İş bilgisi mi ? Sıfır...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ne biçim bi haldir bu.benimde kthy üzerinde emeğim vardır.Kıbrısta da havacılık yaptık.Allah sonunuzu hayır etsin.şu gelinen duuma yorumlara bakıp üzülmemek elde değil.lale epeydir yok.emek harcamadan ne ilgi ne de bilgi mevcut olmaz .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bu sendika KTHY nı batırdı. Ve batırmaya devam ediyor. Çalışmayan personelin arkasında durmakta direniyor. Neyi savunduğu belli değil. Hala siesta tatili diye şirketin yarısı çalışmıyor. Personele sendika desteğinden dolayı hiç bir iş yaptırtamıyorsunuz. Umarım özelleşince bu sendikadan kurtuluruz ve KTHY kendine gelir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bu şirkete ne yaptıysa serdar denktaş yaptı.fazla istihdamlar hep serdar zamanında.her koalisyonda kthy hep DP de oldu.cevizciniuvalı gibi hava senle ortak batırıldı.iki ay önce yüzde 15 şe hayır.şimdi yüzde 25 evet.kısacası.SAKIN HA !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
TEK KELİME İLE GELİNEN DURUM BECERİKSİZLİK ''BİZİM HAVA YOLUMUZ ''BİZ YÖNETECEĞİZ BU SLOGANIN SAHİPLERİ HADİ İŞ BAŞINA THY İLE ORTAKLIK BOZULMAYACAKTI BU KADAR, BAŞKA SÖYLENECEK SÖZ MÜ VAR

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ALDIKLARI 13 VE 14 .MAAŞLARA SAYSINLAR ALAMADIKLARI MAAŞLARINI ŞİMDİDE GREV YAPSINLARDA GÖRELİM BAKALIM SIKIŞTIMMI GÖNDER TÜRKİYE PARA PARA PARA......

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
çok değerli iki KKTC sevdalısı olduğunuzu biliyorum, değerler için uğraşınzıda izliyorum. ancak hükümetin gerçeklerden kaçarak günü kurtarma ğolitikaları ile nereye kadar yürüyecek. değerli doslar hatırlatmak istiyorum KTHY 2008 yarısına kadar gelirleri ile ekonomiye katkısı nelerdi. diğerlerinin ekonomiye katkısı nedir? köşenizden sayını ekonomi Bakanına sormak gerekir. bakınız KTHY 2008 ortalarına kadar yaptığı yatırımlar: -sosyal sigorta prim yatırımları ile 130 s.s emeklisi ödenirdi, -her ay ödenen maaşla 1.5 milyar tl piyasaya para girdisi sağlanıyordu, -her ay 150 milyon tl piyasadan ikram için alış veriş yapılırdı, ** diğerleri : uçakta ikram edilecek bir şişe suyu KKTC den almayan, bilet üçretleri TC geri dönen bir yapı....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
NAAPACAN TAM YETKİYİ BE BAFLI , İYİ KOMİSYON VAR BU İŞDE ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
kthy'i atlas jet'e verin kıbrısta bir bakım üssü açar şirket özelleşir uçaklar harıl harıl uçar bu iş adamların işi !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Serdar Denktaş'ın KTHY için yaptıklarını bilmediğin yazından belli arkadaşım. Serdar Denktaş Şirketin çalışanlarına herzaman sahip çıkmış Kıbrıslı bir Türk Gencidir. Kıbrıs Türküne ait bütün değerlerimizi keşke herkes Serdar Denktaş gibi sahip çıksaydı bugünlere gelmezdik. KTHY'nın birilerine peşkeş çekilmesi milliyetçilik veya ulusalcılık değildir. Serdar Denktaş'ı yürekten destekliyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000