16 Haziran 2010, Çarşamba 08:44:06

Muhalefet, hükümetin KTHY yaklaşımından memnun

KKTC Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Serdar Denktaş, hükümetin KTHY'ye yaklaşımı konusundaki olumlu fikir değişikliklerinden memnun olduklarını söyledi...
  • herkes herseyi biliyor gibi yorum yapiyor sn.denktas hicmi zarar vermedi kthy na sn ahmet derya gibi gunah cikarmak icin kthy nin her olayinda on saflarda bu nebicim istir anlayamadim yorumu size birakiyorum
  • sayilarla alakanız zayif sanirim.. ucak basını 5 .. 5,5 ekip (kaptan +f/o)ortalama uygun bir rakamdir. bir de kibristaysan butun ucuslairni turkiye uzeirnden aktarmali yaptiğin için duty sureler uzuyorsa gayet normaldir. thy bir bakin..140 ucagi var kaç pilotu var bi bakin sorna konusun. cahil cuhela konusmayin. kibrisin batmasina sebep adadaki rahat kosullar. yan gelip yatma ve 5 ucaga 800 personeldir.pilot sayısı normal..
  • Arkadaşlar sölemekten dilimizde tüy bitti!Havacılık kurallarla işletilir kurallarda kanla yazılmıştır! O yüzden kurallar tabi ve nettir! Uçak başına 5 kaptan 5 ikinci pilot düşer! buda uçak başına toplam 10 pilot demektir.Bunu bizler değil ICAO ve Sivil havacılık kuralları belirlemiştir! Bizdede malesef 56 kaptan değil şimdi 52 pilot olmuştur! Çünkü istifa eden arkadaşlar var! Kısaca 2 pilot daha istifa ederse Sivil havacılık uçuşları durdurur! Çünkü 5 ekip kuralı ortadan kalkar! Dua edelim 2 pilot daha istifa etmesin! Operasyon durur! Bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp dır! Sizi taktir ediyorum sordunuz umarım öğrenmişsinizdir çünkü ısrarla bu soruyu soran herhalde sizsiniz hep! Artık ne olur öğrenin.Sağgılar!
  • kthy de pilotların maaşlarını aldığı söyleniyor hal böyle ise diğer çalışanlara saygısızlık değil mi
  • sayın kaptan 5 uçağa 56 pilot çok degilmi??????????
  • bugün ayın 16 sı tek kuruş maaş almadık eşim işlemiyor iki çocuğum var tabii borcum da yazıktır !!!
  • Başkanım ben Ankara da bir Kıbrıslı olarak sizlerle gurur duyuyorum çalışan kardeşlerim sizlere de hayırlı olsun sorun gerçekten çözülür ve düze çıkarsınız zamanında yine olmuştu şimdide şirketi düze çıkarır Başkanım.DP Dp Dp Dp Dp
  • Helal olsun gerçekten çözüm bulunmuş fakat bunu yapmak bu siyasi ortamda YÜREK ister yapana helal olsun Gözlerinden öperim! Şirket gerçekten şu anda batmış çökmüş durumda şimdiki yönetim kafasına kurşunu sıkmış kurşun beyni parçalayıp deşip yoluna devam ediyor sadece kafasının diğer tarafından çıkmamış durumda.Ben ne yazıkki uçağımıza yakıt alamıyorum Ercandan bize altınbaş yakıt vermiyor.sadece 1000 kg veriyor oda kalkışta biter zaten.Yakıtı Türkiyeden pahalıya alıyoruz.Devlet buna bile bir çare bulmuyor bu yazılanları hayatta yapamaz.Kendi şirketinin kafasına kurşun sıkmak diye buna denir!Tekniğimin suçu ne adamları yollattılar şimdi bakım yetkimizde alındı. Bilinmiyormuydu? Taş kafalı siyasetçilerin suçudur KTHY personelinin hiç suçu YOK
  • Bu ne Rezalettir SSK larimiz yatmiyor 1.5yildir hastanaye bile gidemiyoruz.Maaslarimiz yatmiyor 2aylik alacagimiz var yati harcirah paralarimiz yatmiyor butun bankalardan uyari geliyor bu nasil istir ya isletmeyi atlas gibi bisirkete verin yada maaslarimizi odeyinde neyaparsaniz yapin biz calisanlar bu sorunlarla ugrasmak zorundamiyiz hepiniz allahinizdan bulun tum muhalefet yapanlar tas koyanlar siz maasinizi alamiyo olsaniz ulkeyi yakar yikardiniz.
  • SERDAR DENKTAŞ BU KONUYU ÇÖZER ..YILLAR EVEVLDE O ÇÖZMÜŞTÜ...ŞİMDİ HÜKÜMET,İN YAPACAĞI BİR İŞ VAR VE ACELE OLARAK MECLİSTEN KKTHY NİN İDARESİNİN DP YE VE SN SERDAR DENKTAŞ ,A VE EKİBİNE BIRAKILMASI ..EĞER ŞUAN Kİ HÜKÜMETTE BU İŞLERİ BAŞARAMIYORSA ONLARDA GERÇEKTEN SERDAR DENKTAŞA YÖNETİMİ BIRAKMALIDIRLAR..SON TAVSİYEDİR..TECRÜBE LER BUNU GÖSTERİYOR.VE BİRDE BENİM ÇOK İYİ TANIDIĞIM GEÇMİŞTE ÇAKMAK HASAN KİBRİT HÜSEYİN OLANLARDAN BAZI TOPGUN KKTCLİ PİLOTLAR VAR HEMEN GÖREVDEN ALINIZ.BAKIN BAKALIM GEÇMİŞTE KKTHK MUNU KAPATTIKLARI GİBİ KKTHY DE KAPATMASINLAR..SN DENKTAŞ ONLARIN BU KONUDA Kİ ZARARLARINI BİLİYOR. FAZLA UZATMADAN TEKRAR SN SERDAR DENKTAŞ BU KONULARI ÇÖZER..HAYIRLI UÇUŞLAR DİLERİM.TÜM KKTHY EKİBİNİ YENİLEYİNKİ İŞLER DÜZELSİN..

KKTC Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Serdar Denktaş, dün öğleden sonra KKTC Başbakanı İrsen Küçük’ün, KTHY’nin yeniden yapılandırılması için gerekli kaynağın yaratılması adına kamuoyu ile paylaştığı bilgiler ve hükümetin KTHY’ye yaklaşımı konusundaki olumlu fikir değişikliğinin kendilerini memnun ettiğini kaydetti.

Denktaş, konuya ilişkin yazılı açıklamasında, Küçük'ün önerisinin daha da geliştirilerek uygulanması halinde KTHY’nin bir daha asla bu kötü günleri yaşamayacağına inandıklarını ifade etti.

Denktaş, KKTC Başbakanı İrsen Küçük'ün KTHY’nin kurtarılması için yapılacak önerilerinin “taraflar arasında görüşülerek geliştirilmesi, devletin halk adına sahip olduğu KTHY yönetiminden siyasi elin çekilmesi, gerçek anlamda profesyonel bir kadroyla yönetilen, devlet tarafından denetlenen, Yönetim Kurulu atamalarının dengeli yapıldığı bir ortamın da yaratılması” halinde, KTHY’nin, bugün karşı karşıya kaldığı durumla bir kez daha karşılaşmamak üzere büyüyerek yoluna devam edebileceğini belirtti.

MEMURLARA BONO

KTHY’nin, bugünkü organizasyonel yapısıyla ileriye götürülemeyeceğini kaydeden Serdar Denktaş, “tarafların değerlendirmesine sunulmak üzere” şu önerilerde bulundu:

“Siyasilerden yapılacak kesintiler yüzde 15’e çıkartılmalı. Üçlü kararnameyle atanmış müşavir, müsteşar ve müdürlerden yüzde 10 memurlardan yüzde 5 kesinti yapılmalı. Memurlardan yapılacak bu kesintinin ne kadar süreceği ve geri ödemesinin nasıl yapılacağı hususu şimdiden açıklanmalı. Bize göre 5 yıl süreyle veya toplam 5 bin Doları buluncaya kadar yapılacak kesinti karşılığı kişilere verilecek bonoların süre sonunda minimum yıllık yüzde 8 kar payı ile satışına imkan verilecek bonolar karşılığı bu kesintinin yapılması, insanımızın ileriye dönük tasarruf düşüncesi ile katılımını daha da gönüllü hale getirebilecek.

Alınacak bir kararla, çalışma veya oturma izni müsadesi için yurt dışı yapmak durumunda olan kişilere alternatif olarak belli bir miktar KTHY’ye ödeme yapması karşılığında giriş çıkış yapmaksızın izinlerini uzatma imkanı tanınmalı.

PETROL VE SİGARAYA FON KONULSUN

Gelecek yıl düşük sezonda kullanılabilmek üzere bu yıl başlatılacak bir ucuz bilet kampanyası başlatılmalı. Petrol ve sigara fiyatları üzerine konulacak yüzde 2 oranında bir fon ile tüm kesimlerin KTHY için katkısı sağlanmalı. Tüm limanlardan yapılacak çıkışlarda 15 TL’lik bir KTHY katkı fonu uygulaması başlatılmalı. GSM fatura bedelleri üzerinden belli bir pay KTHY fonuna akıtılmalı.

YÜKSEK MAAŞLARA DÜZENLEME

KTHY üst yönetiminde yüksek maaşlarla çalışan müdür ve danışmanların elden geçirilerek düzenlenmesi, gereksiz danışmanlık hizmetleri ve departmanlar varsa kaldırılması işlemine derhal başlanmalı.

Catering, teknik hizmetler ve yer hizmetleri KTHY bünyesinden çalışanı ile birlikte ayrılmalıdır. Ercan’a uçuş yapan tüm şirketlerin bu hizmetleri Ulaştırma Bakanlığı altında oluşturulacak bu yeni şirketten almaları zorunlu hale getirilmeli.

Sosyal Sigorta ve İhtiyat Sandığı’na varolan borçların faizleri bugün itibarıyla dondurularak uzun vadeli bir ödeme planına geçilmeli ve bu borç ödenirken bu aydan başlayarak Sosyal Sigorta ve İhtiyat Sandığı kesintileri gecikmesiz olarak yatırılmalı.

Bankalara olan borçlar yeniden yapılandırılarak ayda 1 milyon dolar ödeme planı ile uzun vadeye uygun faizlerle ödeme planı çıkarılmalı. KTHY Yönetim Kurulu üyelerine ve üst düzey memurlara tanınan tüm ayrıcalıklara derhal son verilmeli.

Oluşturulacak yeni bir Yönetim Kurulu yapısı ile halkın güveneceği bir yapı oluşturulmalı, gerek sendika gerek bono sahiplik hakkı kazanacak kişilerin temsilcileri de Yönetim Kurulu’nda yer almalı. Elde edilen gelirin kullanımına ilişkin şeffaflık sağlanmalı; KTHY’nin durumu ve harcamalarla ilgili rapor her 3 ayda bir halkın bilgisine getirilmeli.

Gönüllü hizmet verecek bir üst kurul ve Denetim Kurulu oluşturularak yapılan yardımların ziyan edilmediği açık bir şekilde ispatlanmalı. Uçucu personelin tümü eşit statüye getirilmeli ve personel arasındaki farklılıklar giderilmeli.

DÜZLÜĞE ÇIKINCA HALKA AÇIK ŞİRKET OLMALI

KTHY düzlüğe çıkarılır çıkarılmaz ‘Halka Açık Şirket’ konumuna getirilmeli, o andan itibaren hükümet ancak gözlemci statüsü ile yönetimde yer almalı. KTHY’nin ‘görev zararları’ her yıl hükümet tarafından KTHY’ye ödenmeli.

Turizm maksatlı koltuk sübvansiyonlarıyla ilgili ödemeler acentelere değil, KTHY’ye yapılmalı.
Operasyon maliyetlerini düşürmek üzere KTHY’nin uçaklarımızı kiraladığı şirketlerle yeniden pazarlığa oturulmalı ve kiralar aşağıya çekilmeli.

Uçaklarımızın uçuş saatlerinin artırılmasına yönelik olarak Turizm Bakanlığı ile bağlantılı çalışarak yeni destinasyonlar yaratılmalı. Bu sağlanıncaya kadar geçecek sürede uçaklarımızın boş saatlerde wet-lease olarak kiralanabilmesi olanakları süratle araştırılmalı.

KTHY personelinin yıl sonuna kadar sürecek yüzde 35 kesinti süresi içerisinde yeni bir maaş düzenlemesi yapılarak 3 yıl süreyle maaş sabitlemesine gidilmesi hususu sendika ve çalışanlar tarafından ılımlı bir yaklaşımla ele alınmalı. Üst düzeye ödenen uçuk maaşlar ise derhal yeniden ayarlanarak makul bir seviyeye çekilmeli.

Bilet satış işlemlerinin en uygun sistemle otomasyona geçirilmesiyle ortaya çıkması muhtemel personel fazlalığını devlete kaydırmak suretiyle çalışanların mağdur edilmesi önlenmeli.

Geçmiş uygulamaların tümü araştırılmalı ve yapılan yanlışların hesabı sorulmalı.

Bu ve benzeri önerilerin hayata geçirilmesine yönelik mutabakat sonrasında süratle bir bütçe projeksiyonu yapılmalı ve Türkiye Sivil Havacılık otoriteleriyle görüşülerek dış borçların nasıl ve hangi sürede ödeneceği hususu da aydınlığa kavuşturulmalı, TC Özelleştirme İdaresi’nden alınacak teknik yardım ile yeni yapılanma süreci sonrasında KTHY hisselerinin borsaya çıkarılması için gerekli çalışmalar da başlatılmalı.”

Denktaş, KTHY’nin, istenilen noktaya ulaşması için Demokrat Parti olarak her türlü çalışmaya katkı koymaya ve her türlü özveride bulunmaya hazır olduklarını kaydetti. (Kıbrıs Postası)

Muhalefet, hükümetin KTHY yaklaşımından memnun

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

Misafir ~ 14 yıl önce
herkes herseyi biliyor gibi yorum yapiyor sn.denktas hicmi zarar vermedi kthy na sn ahmet derya gibi gunah cikarmak icin kthy nin her olayinda on saflarda bu nebicim istir anlayamadim yorumu size birakiyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
sayilarla alakanız zayif sanirim.. ucak basını 5 .. 5,5 ekip (kaptan +f/o)ortalama uygun bir rakamdir. bir de kibristaysan butun ucuslairni turkiye uzeirnden aktarmali yaptiğin için duty sureler uzuyorsa gayet normaldir. thy bir bakin..140 ucagi var kaç pilotu var bi bakin sorna konusun. cahil cuhela konusmayin. kibrisin batmasina sebep adadaki rahat kosullar. yan gelip yatma ve 5 ucaga 800 personeldir.pilot sayısı normal..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Arkadaşlar sölemekten dilimizde tüy bitti!Havacılık kurallarla işletilir kurallarda kanla yazılmıştır! O yüzden kurallar tabi ve nettir! Uçak başına 5 kaptan 5 ikinci pilot düşer! buda uçak başına toplam 10 pilot demektir.Bunu bizler değil ICAO ve Sivil havacılık kuralları belirlemiştir! Bizdede malesef 56 kaptan değil şimdi 52 pilot olmuştur! Çünkü istifa eden arkadaşlar var! Kısaca 2 pilot daha istifa ederse Sivil havacılık uçuşları durdurur! Çünkü 5 ekip kuralı ortadan kalkar! Dua edelim 2 pilot daha istifa etmesin! Operasyon durur! Bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp dır! Sizi taktir ediyorum sordunuz umarım öğrenmişsinizdir çünkü ısrarla bu soruyu soran herhalde sizsiniz hep! Artık ne olur öğrenin.Sağgılar!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
kthy de pilotların maaşlarını aldığı söyleniyor hal böyle ise diğer çalışanlara saygısızlık değil mi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
sayın kaptan 5 uçağa 56 pilot çok degilmi??????????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bugün ayın 16 sı tek kuruş maaş almadık eşim işlemiyor iki çocuğum var tabii borcum da yazıktır !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Başkanım ben Ankara da bir Kıbrıslı olarak sizlerle gurur duyuyorum çalışan kardeşlerim sizlere de hayırlı olsun sorun gerçekten çözülür ve düze çıkarsınız zamanında yine olmuştu şimdide şirketi düze çıkarır Başkanım.DP Dp Dp Dp Dp

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Helal olsun gerçekten çözüm bulunmuş fakat bunu yapmak bu siyasi ortamda YÜREK ister yapana helal olsun Gözlerinden öperim! Şirket gerçekten şu anda batmış çökmüş durumda şimdiki yönetim kafasına kurşunu sıkmış kurşun beyni parçalayıp deşip yoluna devam ediyor sadece kafasının diğer tarafından çıkmamış durumda.Ben ne yazıkki uçağımıza yakıt alamıyorum Ercandan bize altınbaş yakıt vermiyor.sadece 1000 kg veriyor oda kalkışta biter zaten.Yakıtı Türkiyeden pahalıya alıyoruz.Devlet buna bile bir çare bulmuyor bu yazılanları hayatta yapamaz.Kendi şirketinin kafasına kurşun sıkmak diye buna denir!Tekniğimin suçu ne adamları yollattılar şimdi bakım yetkimizde alındı. Bilinmiyormuydu? Taş kafalı siyasetçilerin suçudur KTHY personelinin hiç suçu YOK

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bu ne Rezalettir SSK larimiz yatmiyor 1.5yildir hastanaye bile gidemiyoruz.Maaslarimiz yatmiyor 2aylik alacagimiz var yati harcirah paralarimiz yatmiyor butun bankalardan uyari geliyor bu nasil istir ya isletmeyi atlas gibi bisirkete verin yada maaslarimizi odeyinde neyaparsaniz yapin biz calisanlar bu sorunlarla ugrasmak zorundamiyiz hepiniz allahinizdan bulun tum muhalefet yapanlar tas koyanlar siz maasinizi alamiyo olsaniz ulkeyi yakar yikardiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
SERDAR DENKTAŞ BU KONUYU ÇÖZER ..YILLAR EVEVLDE O ÇÖZMÜŞTÜ...ŞİMDİ HÜKÜMET,İN YAPACAĞI BİR İŞ VAR VE ACELE OLARAK MECLİSTEN KKTHY NİN İDARESİNİN DP YE VE SN SERDAR DENKTAŞ ,A VE EKİBİNE BIRAKILMASI ..EĞER ŞUAN Kİ HÜKÜMETTE BU İŞLERİ BAŞARAMIYORSA ONLARDA GERÇEKTEN SERDAR DENKTAŞA YÖNETİMİ BIRAKMALIDIRLAR..SON TAVSİYEDİR..TECRÜBE LER BUNU GÖSTERİYOR.VE BİRDE BENİM ÇOK İYİ TANIDIĞIM GEÇMİŞTE ÇAKMAK HASAN KİBRİT HÜSEYİN OLANLARDAN BAZI TOPGUN KKTCLİ PİLOTLAR VAR HEMEN GÖREVDEN ALINIZ.BAKIN BAKALIM GEÇMİŞTE KKTHK MUNU KAPATTIKLARI GİBİ KKTHY DE KAPATMASINLAR..SN DENKTAŞ ONLARIN BU KONUDA Kİ ZARARLARINI BİLİYOR. FAZLA UZATMADAN TEKRAR SN SERDAR DENKTAŞ BU KONULARI ÇÖZER..HAYIRLI UÇUŞLAR DİLERİM.TÜM KKTHY EKİBİNİ YENİLEYİNKİ İŞLER DÜZELSİN..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000