10 Aralık 2009, Perşembe 07:08:59

"KTHY'ye yeni çehreler gerek"

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Taçoy, KTHY’ye yeni çehrelerin gerektiğini söyledi...
  • Türkiyeden ağır bir emir gelmiş galiba badem bulun bir yerlerden diye. İnsan kendi ülkesini bu kadar küçültür mü ? İlla Türkiyeden mi gelecek yönetici ?
  • Hala yanlış yerlerdesiniz. Hala göremiyorsunuz hataların kaynağını. Atadığınız yönetim kuruluna bir bakın. Birşey görebilecek misiniz ?
  • AT GENNİ LEFGOŞA DİNAZORLARINI. AMMA , VERDİĞİ ZARARLARI DA AL GENDİNDEN.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy, Kıbrıs Türk Hava Yolları’nda yeniden yapılandırma içerisinde bazı yeni çehrelerin görev alması gerektiğini söyledi.

“Kendi içinde dönüşümün sağlanabilmesi için de, bulunan finansal desteğin önlerine koyacağı koşulları da göz önünde bulundurmaları gerektiğini” kaydeden Taçoy, bir yandan çalışanın hakkını savunmak diğer yandan da dönüşümü sağlamanın hem işletici hem çalışan hem de yönetici açısından zor bir durum olduğunu belirtti.

Hasan Taçoy, dün sabah bir kabulde yaptığı konuşmada, KTHY Müdürü mevkiinde değişiklik hakkında açıklamalarda bulundu. Taçoy, açılamasında şu ifadelere yer verdi:

“Tabii ki orada bir değişiklik olacak, ben onun hizmetlerine teşekkür ettiğimi defalarca söyledim, yine söylüyorum. Ancak gidecek veya başka bir iş arayacak gibi bir şey yok. Arkadaşımız zaten şirkette pilot olarak çalışmaktadır. Bu değişiklik sadece ve sadece şirketin şimdi sağladığı finansal destek yanında, ileriye doğru atılımını sağlayabilecek bir açılım olacak. Hem finansal desteği kazandıracağız hem de şirketin geleceği için gerekli çalışmaları yapabilecek, finansal desteği sağlayan kuruluşun özelleştirmeye gitmeden ortaya koyacağı katkıyı hep birlikte alabilmenin yollarını arayacağız.

Burada kesinlikle ‘KTHY destek buldu, hisselerini sattı’ gibi bir durum yoktur. Keşke aklımızdan geçen eskiye geri dönüş yaşanabilse ancak öyle bir olay yok.

Onun için biz kendi içimizdeki zararı ortadan kaldırıp, önümüzdeki 2010 yılı içerisinde en azından denk bütçeye sahip olmak, ondan sonra gelirlerimizi giderlerimizin üzerine çıkarıp o ‘kâr’ denilen mutlulukla şirketi buluşturmak istiyoruz. Hazırladığımız projelerin birkaçı dışında tümü kendi ürünümüzdür...”

Bakan Taçoy, Telekomünikasyon Dairesi’nde olduğu gibi KTHY’de de çalışanların mutluluğu ve huzurunu kendisinden fazla düşünen olmadığını belirterek,  “işin ve aşın ne olduğunu iyi bilirim. Zaman zaman can yanar, ama bu can yanarken de benim canım da yanar”  ifadelerini kullandı.

Geçitkale Havaalanı’nın yeniden ihaleye çıkması için çalışmalar başladığını, fakat yüksek gerilim hattı sorununun devam ettiğini belirten Taçoy, Sivil Havacılık Dairesi ve Elektrik Kurumu ile ortak çalışma çerçevesinde sorunların çözülmeye çalışıldığını ifade ederek, ülkede hem özel hem devlet için gelir artırıcı unsurlar kazandırma hedefinde olduklarının altını çizdi.

Halkın gelecekteki refahı için büyük gayret içerisinde olduklarını söyleyen Taçoy, bunlardan birinin “hava limanları” diğerinin “devlet limanları” konusu olduğunu ifade ederek, sadece Telefon Dairesi değil birçok unsurda özel sektörü incitmeden devletin gelirlerini artıracak önlemler alacaklarını ifade etti.

Taçoy “ Tabii çok söz söylenir Duty-Free ihaleleri gibi, burada da göreceksiniz kazançlı çıkacak devlet olacaktır. Başka kimse olmayacaktır” dedi.

Kıbrıs Gazetesi

"KTHY'ye yeni çehreler gerek"

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Türkiyeden ağır bir emir gelmiş galiba badem bulun bir yerlerden diye. İnsan kendi ülkesini bu kadar küçültür mü ? İlla Türkiyeden mi gelecek yönetici ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Hala yanlış yerlerdesiniz. Hala göremiyorsunuz hataların kaynağını. Atadığınız yönetim kuruluna bir bakın. Birşey görebilecek misiniz ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
AT GENNİ LEFGOŞA DİNAZORLARINI. AMMA , VERDİĞİ ZARARLARI DA AL GENDİNDEN.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000