19 Mayıs 2010, Çarşamba 18:23:11

"KTHY'NİN BAŞINA GELENLER PLANLANMIŞ"

KKTC'de yayın yapan Ada TV'de Cem Kar'la Öğlen Ajansı programına konuk olan Ekonomist Mehmet Saydam, KTHY ile ilgili çarpıcı iddialarda bulundu.
  • Bunların hepsi doğrudur. Sn Aslanbaba da KTHY konusunda en önemli noktayı belirlemiştir. Yıllardır bu şirketin kaymağını yiyen ve en az 6000 tl maaş alan basiretsiz yöneticiler. KTHY nin bu duruma gelmesinde ki en büyük etkenlerden biri de bu hazır yiyicilerdir. On kişi olsalar ayda 60000 TL fuzuli bir gider bu insanlara aittir. Yılda 720000 TL yapar.Buyrun size boş yere giden para.
  • Bu güne kadar çok şey yazıldı söylendi. Bu Tesbit ve Yorum tek kelime ile mükemmel.
  • Her zamanki gibi Anavatanmi olacak?Kontrol onlarda elleri bizim cebinde olmalarina artik olmamali gerekir.ceyrek asirlik zamanda halen birsey ögrenemedilermi?Halen daha bu benim adamim olamaz artik.Ayni Örnegi bizdede var amma farkli olarak.
  • hep partizanca istihdamlar yapıldı.ctp zamanında ahmet derya.ubp zamanında selim altıncık .bu degerli arkadaşların havacılık bilgisi yok.ama iktidarda partileri var.abi tamamya illaki partili AMA HAVACILIKTAN ANLAYAN PARTİLİ HEM GÖTÜRSÜN HEMDE BATIRMASIN....
  • yaplan tespıtler mantıkl ayrıca yorumu da sevdim :)
  • amaç aynı ver kurtul olayı bizdeki pkk güneydoğu gibi ama bizde yerin altında onlarda denizin altında petrol :) sabırla işliyorlar :) yahudi tezgahı :) adanın sahibi kuzey afrika, komple vadedilen topraklar, avrupanın en az yarısına aracısız fiili olarak hükmeder, vadedilen topraklar neresi?:) biz türkler okumayı malesef sevmeyiz, belki bir gün tevrat incil ve kuranla beraber tarih kitaplarını okudukları zaman ne birbirine düşecek ne de alemin önünde eğilecek
  • ekonomisi ile tamamen sırtımızdaki bir yük, stratejik konumu ve değeri nedeniyle istikrar asla istenmiyor aynı bizde olduğu gibi karmaşa tercih ediliyor, tarım hayvancılık sanayi yok ama kara para aklama kadın ve silah tacirleri kumar sözde turizim ve askerlikten kaçma ayağına üniversite var bizde bir yere giremeyenler orada okuyor ama burada adamyerine koyan yok zira okul palavra ,

Saydam, hükümetin hiçbir politikası olmadığını ve bu durumun faturasının ağır bir şekilde ödenebileceğini de sözlerine ekledi.

“KTHY’NİN BAŞINA GELENLER PLANLANMIŞ”

KTHY’de yaşanılan olayların bir tesadüf olmadığına inandığını söyleyen Saydam, iktidarların işinin ehli insanları değil partizanları desteklediğini ve bu durumun krize nende olduğunu söyledi. Saydam; “Bir önceki iktidar da şimdiki iktidar da geldiğinde kendisine partizanca en yakın olanları ama konusunda uzman olmayan insanları, mesleki kariyerleri tartışılmaya açık olan insanları 5000 $ – 7000 $ bir maaşla işe aldı. Bu insanlar o mevkileri tecrübeleri olduğu için ya da yönetici ya da ekonomist oldukları için almazlar. Partizan oldukları için alırlar. Burada bunu ayıramadığımız sürece hiçbir zaman bu ülkede sağlıklı bir ekonomik ortam yakalayamayız. Geldiğimiz durumda Türkiye de her seferinde bize haklı olduğu için ‘artık yeter demeye’ başladı. Bu durum böyle olunca da artık işe karışıyorlar çünkü paralarını yönetecek birilerine ihtiyaçları var. Bu yanlış bir yorum olacak ama kimse kusura bakmasın eskiden bir ülkeyi bir vali yönetirdi şimdi 50 tane vekil yönetemiyor. KTHY’i özelleştirme konusuna gelince bazı şartlar olması gerektiğinden yanayım ama kapalı kapılar arkasında bazı insanlar; ‘bütün borçlar, personel devlete kalsın bir kişi alsın işletsin’ diyorlar. Bunu herkes yapar. Özelleştirmeden kasıt piyasaya çıkıp şartlarınızı sağlamak ve yapılandırma yaparak açık olarak ihale etmektir. Şeffaf olmak gerekir yoksa sizi suçlarlar. Mesleki deneyimlerime dayanarak söylüyorum ki bu devletin başına gelenler tıpkı KTHY’nin başına geldiği gibi tesadüf değildir, planlanmıştır. Bu durum tesadüf olamaz. Ben bu kadar tesadüf olduğunu sağlamıyorum ben bu durumdan zamanında GSM’den kim kazanç sağladıysa o kazanç sağlayacaktır” dedi.

“MAAŞLARINDAN TAVİZ VERSİNLER ”

Yeni kurulan hükümetin ekonomik konularla ilgili olarak göz önünde bulundurması gerektiği bazı noktalar olduğunu ifade eden Saydam, bu noktaların ve şartların sağlanmaması durumunda ülkede göç başlayabileceğini de iddia etti.

Saydam; “Bu ülkede hükümetin hiçbir planı yoktur. Her kabine değişikliğinde ve her seçimde hep halkta, kamuoyunda ve özel sektörde insanımızda gidişatın değişeceğine dair bir umut vardı ama değişen hiçbir şey yok. Gerçek o ki bir plan ve programımız yok. Kasım ayına kadar bu böyle gidecek. Gerçekler hiçbir dinamiğimizi şu an için tetikleyebilmiş durumda değil. Yaşanan bu kriz neticesinden dolayı herkesten fedakarlık bekliyorlar. İlk fedakarlığı kendileri yapsın. Bu sene meclisi kapatmasınlar, oturup çalışsınlar, karar ve yasa üretsinler ve önce kendileri almış oldukları ve benimde hak etmediklerine inandığım maaşlarından taviz versinler, ondan sonra bu halkın karşısına çıkarak ekonomiden bahsetsinler. Maaşlarının yarısını da kendilerinin sebep olduğu ekonomik yıkımdan işsiz kalan insanlara bir fon olarak oluştursunlar çünkü bu sistemde eğer haziran sonunda meclis kapanırsa ve bu geçici hükümet yine kararnamelerle ekonomiyi yönetmeye çalışırsa kasıma kadar da biz unutulacağız ve kasım ayında yeni bir bütçe ve yeni bir açık ile ve çok daha ağır bir Türkiye baskısı ile yeni bir paketi uygulamaya çalışacağız. Bunun yanı sıra bazı kararlar da acilen alınmalıdır. Mesela, öncelikle meclis karar almalı ve önümüzdeki 10 yıl boyunca emekli olacak 3 insan yerine 1 insan istihdam etmelidir. Yani kimse bir daha bu ülkedeki insanlara seçim döneminde iş vaadi yapmayacak ve insanlara umut tacirliği yapmayacaktır. Ardından ilgili yasalar tespit edilmeli ve kuruluş yasalarında bir düzenleme yapılmalıdır. Daireler arasında transferler gerçekleştirilmelidir. Yani eğer bir dairede haddinden fazla yoğunluk varsa ilgili diğer birime personel kaydırılmalıdır. Üçüncü karar da vatandaşlıklar konusunda evlilik haricinde olan vatandaşlıkların askıya alınması ya da bazı kriterlere dayandırılması lazımdır çünkü biz nüfusumuzu yönetemiyoruz ki ekonomimizi yürütelim. Hazırlıksız bir ekonomiye nüfus yükü biniyor ve yapılması gereken yapılamıyor. Böyle giderse bu ülkede göç başlar” dedi.

(Star Kıbrıs)

 

"KTHY'NİN BAŞINA GELENLER PLANLANMIŞ"

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Misafir ~ 14 yıl önce
Bunların hepsi doğrudur. Sn Aslanbaba da KTHY konusunda en önemli noktayı belirlemiştir. Yıllardır bu şirketin kaymağını yiyen ve en az 6000 tl maaş alan basiretsiz yöneticiler. KTHY nin bu duruma gelmesinde ki en büyük etkenlerden biri de bu hazır yiyicilerdir. On kişi olsalar ayda 60000 TL fuzuli bir gider bu insanlara aittir. Yılda 720000 TL yapar.Buyrun size boş yere giden para.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bu güne kadar çok şey yazıldı söylendi. Bu Tesbit ve Yorum tek kelime ile mükemmel.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Her zamanki gibi Anavatanmi olacak?Kontrol onlarda elleri bizim cebinde olmalarina artik olmamali gerekir.ceyrek asirlik zamanda halen birsey ögrenemedilermi?Halen daha bu benim adamim olamaz artik.Ayni Örnegi bizdede var amma farkli olarak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
hep partizanca istihdamlar yapıldı.ctp zamanında ahmet derya.ubp zamanında selim altıncık .bu degerli arkadaşların havacılık bilgisi yok.ama iktidarda partileri var.abi tamamya illaki partili AMA HAVACILIKTAN ANLAYAN PARTİLİ HEM GÖTÜRSÜN HEMDE BATIRMASIN....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
yaplan tespıtler mantıkl ayrıca yorumu da sevdim :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
amaç aynı ver kurtul olayı bizdeki pkk güneydoğu gibi ama bizde yerin altında onlarda denizin altında petrol :) sabırla işliyorlar :) yahudi tezgahı :) adanın sahibi kuzey afrika, komple vadedilen topraklar, avrupanın en az yarısına aracısız fiili olarak hükmeder, vadedilen topraklar neresi?:) biz türkler okumayı malesef sevmeyiz, belki bir gün tevrat incil ve kuranla beraber tarih kitaplarını okudukları zaman ne birbirine düşecek ne de alemin önünde eğilecek

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ekonomisi ile tamamen sırtımızdaki bir yük, stratejik konumu ve değeri nedeniyle istikrar asla istenmiyor aynı bizde olduğu gibi karmaşa tercih ediliyor, tarım hayvancılık sanayi yok ama kara para aklama kadın ve silah tacirleri kumar sözde turizim ve askerlikten kaçma ayağına üniversite var bizde bir yere giremeyenler orada okuyor ama burada adamyerine koyan yok zira okul palavra ,

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000