04 Mart 2010, Perşembe 14:01:30

KTHY’DE İŞTEN ÇIKARMA DEPREMİ

Ekonomik krizle birlikte zor bir sürece giren Kıbrıs Türk Hava Yolları’nda 137 personelin çıkarılması kararlaştırıldı.
  • 5 UÇAGA 130 HOSTES 50 PİLOT ÇOK DEGİLMİ??????
  • Yok 10,000 sende be arkadaş abart da abart.....
  • 3500 tl maas alan ıscı varsa soyle de bızde bılelım..yazması degıl ısbatla..
  • 3500 TL maaş alan işçi vardır. Unutmayın. Dünyanın neresinde var bu para ?
  • KTHY'de maaşlar zannedildiği gibi yüksek değildir.9 yıllık meydanda çalışan arkadaşım var tam tamına net 2100TL alıyor... bu miktar normal bir ev elektrik faturasının 230 TL, su faturasının 80 TL olduğu bir ülkede iki kişilik bir ailenin kıt kanaat geçinmesine yetecek kadar bir miktardır.
  • Yanlış kararları ile KTHY yi bugunlere getiren Karar mercii yönetimlerden şu milyon dolarlık yanlış karar ve icraatlarının hesabı sorulmalı.Tabii buna "Bakanlar" ve Hükümetlerde dahil ederseniz aslında Gariban insanlara yazık ediyorsunuz.Bugun KTHY diğer şirketlergibi Büyüye bilseydi Brakın 850 personeli 1000 - 2000 çalışırdı Bu güzide şirkette
  • Bu hareket doğrudur. Bu maaşlarla KTHY yaşayamaz. İşçiye 2500 dolar maaş ödeyen bir havayolu para kazanırmı ? Sendika hep kendine yontma yöntemini uyguladı ama artık deniz bitti. The end.
  • Dünyada eşi enderi olamyan maaşları alırken ses çıkmıyordu. Nerede var böyle bolluk. İşçiye 3 - 4 milyar maaş. KTHY bunun altından nasıl kalkar. KKTC de bu paranın yarısına çalışacak binlerce adam var. Sendika nasıl oluyorda bunları savunabiliyor. Ama sonunda olan sendikaya olacak ve yanlış tutumu yüzünden yüzlerce insan işsiz kalacak. 135 kişi yüzünden KKTC lekeleniyor. KTHY uçakları boş gidip geliyor. Bunun sorumlusu kim acaba ?
  • geri alınacaklar.çalışanın üzerinde andrez oynanıyor.saygılar...bu personel cas daki personel uçuş ekibi ve teknisyen yok.kthy nin yer ekibini havaşla ortak kurdugu cas a devretmişti.cas 2 yıldır zarar ediyor.bu zarardan dolayı kthy ortagı havasa tazminat ödüyor.bunu ödemesin diye.önce çıkarıyorlar.çalışan isterse
  • İşlerine son verilecek 137 personelinize Tebligat verilmek istenecektir mutlaka “Yasal haklarım saklıdır” şerhini söz konusu tebligat yazılarına koymalıdır. Bu şerh hukuki hakların korunması için çok önemlidir

Genel Müdürlük koltuğuna Bilal Ekşi’nin getirilmesiyle yeniden yapılanma sürecine giren KTHY’de 137 kişinin işten çıkarılması kararlaştırıldı.

Yaklaşık bir yıldan bu yana personelin maaş ve SSK ödemelerinde sıkıntı yaşayan KTHY yönetimi, çareyi işçi çıkarmakta buldu.

Yönetim, yer hizmetleri departmanından 137 personelle yolların ayrılmasına karar verdi. İşten çıkarılacak personele tebligatlar yapıldı. İşten çıkarılacaklar listesinde yer alan 137 personelle 15 Temmuz’dan itibaren sözleşme yenilenmeyecek.
 
137 personelin çıkarılacak olması KTHY işçilerini temsil eden Hava-Sen’i harekete geçirdi. Hava-Sen yönetimi, Başbakan Derviş Eroğlu ve muhalefetle görüştü, işten çıkarmalara itiraz etti.

KTHY’nin Türkiye, Londra ve Kuzey Kıbrıs’ta çıkarılan 137 personel hariç toplam 680 çalışanı bulunuyor.

KTHY’DE İŞTEN ÇIKARMA DEPREMİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (25)

Misafir ~ 14 yıl önce
5 UÇAGA 130 HOSTES 50 PİLOT ÇOK DEGİLMİ??????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Yok 10,000 sende be arkadaş abart da abart.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
3500 tl maas alan ıscı varsa soyle de bızde bılelım..yazması degıl ısbatla..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
3500 TL maaş alan işçi vardır. Unutmayın. Dünyanın neresinde var bu para ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
KTHY'de maaşlar zannedildiği gibi yüksek değildir.9 yıllık meydanda çalışan arkadaşım var tam tamına net 2100TL alıyor... bu miktar normal bir ev elektrik faturasının 230 TL, su faturasının 80 TL olduğu bir ülkede iki kişilik bir ailenin kıt kanaat geçinmesine yetecek kadar bir miktardır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Yanlış kararları ile KTHY yi bugunlere getiren Karar mercii yönetimlerden şu milyon dolarlık yanlış karar ve icraatlarının hesabı sorulmalı.Tabii buna "Bakanlar" ve Hükümetlerde dahil ederseniz aslında Gariban insanlara yazık ediyorsunuz.Bugun KTHY diğer şirketlergibi Büyüye bilseydi Brakın 850 personeli 1000 - 2000 çalışırdı Bu güzide şirkette

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bu hareket doğrudur. Bu maaşlarla KTHY yaşayamaz. İşçiye 2500 dolar maaş ödeyen bir havayolu para kazanırmı ? Sendika hep kendine yontma yöntemini uyguladı ama artık deniz bitti. The end.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Dünyada eşi enderi olamyan maaşları alırken ses çıkmıyordu. Nerede var böyle bolluk. İşçiye 3 - 4 milyar maaş. KTHY bunun altından nasıl kalkar. KKTC de bu paranın yarısına çalışacak binlerce adam var. Sendika nasıl oluyorda bunları savunabiliyor. Ama sonunda olan sendikaya olacak ve yanlış tutumu yüzünden yüzlerce insan işsiz kalacak. 135 kişi yüzünden KKTC lekeleniyor. KTHY uçakları boş gidip geliyor. Bunun sorumlusu kim acaba ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
geri alınacaklar.çalışanın üzerinde andrez oynanıyor.saygılar...bu personel cas daki personel uçuş ekibi ve teknisyen yok.kthy nin yer ekibini havaşla ortak kurdugu cas a devretmişti.cas 2 yıldır zarar ediyor.bu zarardan dolayı kthy ortagı havasa tazminat ödüyor.bunu ödemesin diye.önce çıkarıyorlar.çalışan isterse

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
İşlerine son verilecek 137 personelinize Tebligat verilmek istenecektir mutlaka “Yasal haklarım saklıdır” şerhini söz konusu tebligat yazılarına koymalıdır. Bu şerh hukuki hakların korunması için çok önemlidir

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000