29 Ağustos 2010, Pazar 10:00:33

KTHY İFLASINI AÇIKLIYOR

KKTC Havadis Gazetesi yazarı Levent Özadam’a konuşan KTHY Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Çavuşoğlu, geliri olmayan bir kuruluşun maaş ödeyemeyeceğini ve şirketin iflasını açıklayacağını söyledi. İşte KKTC Havadis gazetesinde yer alan o yazı...
  • 2005 yılında THY den ısrarla ayrılmak isteyen KTHY nin kendisi idi ! ! ! Dönemin basbakanı '' Ayrılmayın, havayolu işletmek çok zordur. Batarsın '' denildiğinde KIBRIS DİNLEMEDİ ! 5 yıl içinde gelinen nokta: IFLAS... Sağolsunlar Sendikalar bayaa bir katkı sağladı bu sürece... Sadece sendikamı suçlu ? Sendikaların her lafını 1 e 1 uygulayan KTHY Kıbrıs çalışanlarıda suçlu. Ayrıca Kıbrısda Türkiye konsolosluğu önünde benim devletimin aleyhine slogan atanları Türk insanı asla affetmeyecektir ! ! !
  • Bu şirketi iflas ettiren sendikadır. Sürekli KTHY den para koparmak için elinden geleni yaptı. Bir de üstüne grevler ve iş yavaşlatmaları. Daha ne olsun. Onlar grev yaparken diğer havayolları sürekli uçuyordu. Şimdi ne oldu ? Diğer havayolları yine uçuyor ama KTHY yeryüzünden silindi. Hadi bakalım greve sayın sendikacılar. Başka birşey bilmiyorsunuz çünkü. Bir de TC Konsolosluğuna gidip bağırıp çağırmayı bilirsiniz.
  • 2005 de hisseler T.C özelleştirme dairesinden alındı THY den değil. kırık plak gibi yanlış bilgileri yazıp yazıp durursunuz. THY bizi çokdan kendinden ayırdıydı. unutmayalım Ümit Utku dan itibaren olanları.
  • Kıbrıs' daki personelin Sendikaya mahkemeye vermesi çok abes bir durum. Onları vekil eden onun kopardıklara zamlara ve haklara sevinen ve razı olan ve daha fazlasını isteyen zaten personeldir. Sendika kopardıysa personel için kopardı zaten :) Alan memnun veren memnun olan KTHY ye oldu !!!
  • Bence en kısa sürede rum tarafına geçip oradaki Cyprus Airways'i batırsınlar. Bu konuda uzmanlar. Bakarsınız sonrada orada kalırlar. Bizler de rahat ederiz.
  • Nihayet personel uyandı ve sendikayı mahkemeye verecek. Biraz geç oldu. Yıllarca cahilene bir şekilde sendikanın emirlerine uyarak grev ve iş yavaşlatma eylemlerinde bulunurken aklınız neredeydi. İş yavaşlatanların bazıları şimdi CAS da çalışıyor. Eminiz ki CAS bu işe yaramaz tayfayı en kısa sürede temizleyecek ve havalimanını rahata kavuşturacaktır. Haydi CAS göster kendini. Kurtar bizi bu işe yaramaz adamlardan.
  • Hem Türkiye' nin parasını yiyeceksin hemde Türkiye aleyhine konsolosluk önünde eylem yapacaksınız ? İnşallah günün birinde Türkiye ''Kıbrıs'a para gönderilsin mi, gönderilmesini mi '' diye bir halk referandumu yapar...O zaman görürüz bakalım türk insanının çoğunluğunun nasıl HAYIR diyeceğini ! Ufacık adada 5 kuruşsuz kalında bakalım napacaksınız ? Denize düşen yılana sarılır misali bakalım rumlaramı sarılacaksınız ? Ne de olsa alışkınsınız onlarla yaşamaya, 1974 öncesi gibi dimi ???
  • Sendikaya Türk kınası göndermeyin kullanmaz. Onlar TC Büyükelçiliği önünde eylem yapmasını ve Türkiye düşmanlıklarını dile getirirler. Dolayısı ile Türk kınası kullanmazlar. Hint kınası varsa onu gönderelim. Koca şirketi batırdın ya sendika helal olsun sana. Diyecek hiçbir şey bulamıyorum. Sendika sayesinde 650 kişi işsiz kaldı. Dünyada bir ilksiniz. Gidip rum tarafında yaşayın da kurtulalım sizlerden.
  • Ulaşım, Haberleşme ve Enerji......
  • bu haberi ağzı diline , dili ağzına uymayan biri yaparsa inanmayın.
KTHY iflasını açıklıyor, başımız sağ olsun!

KTHY konusunda çok duygusal bir süreçten geçiyoruz. Şimdiye kadar olan yazılarımızda mümkün olduğu kadar olaya geniş bir açıdan bakmaya çalıştık. Önceliğimiz tabii ki KTHY'nin yaşatılmasıydı. Sonra KTHY çalışanlarının durumu, sonra da hükümetin bu konudaki çaresizliği. Ve konunun kamuoyu vicdanındaki önemi. KTHY'nin kurtulması yolunda içimizde hep bir ümit taşıdık. Ama dün geç saatlerde hiç duymak istemediğimiz acı bir haber aldık. KTHY'nin ay başında çok büyük bir ihtimalle iflasını açıklayacağını öğrendik. Zaten bu konuda duygusallığımız hat safhadaydı bunu da duyunca resmen yıkıldık.

Biz bir kere yıkıldık belki ama çalışanlar sanırız iki kere yıkıldı. Yıllarca çalıştıkları ve iyi kötü geçimlerini sağladıkları kurumun avucumuzun içinden kayıp gitmesi KTHY çalışanları kadar kimseyi üzemez. Dün, yönetim kurulu başkanı Fikret Çavuşoğlu bir personel toplantısı düzenleyerek, artık yolun sonuna gelindiğini açıklamış. Bir öneri de getirmiş ve maaşlardan yüzde 35 ile 45 arasında indirime gidilmesi gerektiğini söylemiş. Biraz da bazı sendikacılarla gazetecilere çatarak çalışanların ifadesiyle "onlar soytarıdır" demiş. Artık gazete okumadığını, evdeki televizyonunu da kırdığını ifade etmiş. Sonra Mehmet Kavaz adlı yönetici girmiş devreye KTHY'nin, çalışanlara işten durduktan sonra tazminatlarını bile veremeyecek durumda olduğunu belirtmiş.

Bunları duyduktan sonra Fikret Çavuşoğlu ile konuştuk telefonda. Hiç kıvırmadan konuştu, geliri olmayan bir kuruluşun maaş ödemesinin de mümkün olmadığını belirtti. Çaresizliği konuşmasının ses tonundan da belli olan Çavuşoğlu, bununla da kalmayıp büyük ihtimalle KTHY'nin aybaşında iflasını açıklayacağını, çalışanların da mağdur olmaması, en azından ay başında maaş alabilmeleri için böyle bir öneri ile onlara gittiklerini söyledi. Ve hükümetin, KTHY'nin, Türkiye'de bazı şirketlerle ortak iş birliği ile yeni bir şirket kapsamında hayata kazandırılması çalışmalarının da devam ettiğini kaydetti. Sendikalar ile gazeteciler için de asla "soytarı" kelimesini konuşmadığını, ağzından sadece "biz soytarılık yapmayız" kelimelerinin çıktığını ifade etti.

Bu yazıyı yazarken ben de yoğun bir duygusallık içindeyim. Artık kime kızacağım, kimi haklı ya da haksız bulacağım, kimi suçlayıp kimi kollayacağımı şaşırmış bir durumdayım. İçimi acıtan ise KTHY'nin artık birkaç gün içinde iflasını açıklayacak olması. Ve KTHY'nin akıbetinin şimdi bizim tarafımızdan değil de, Türkiye'de sır gibi gizlenen bir şirketin alacağı kararların kaderine terk edilmesi.

Başımız sağ olsun!

(KKTC Havadis)

KTHY İFLASINI AÇIKLIYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (25)

Misafir ~ 14 yıl önce
2005 yılında THY den ısrarla ayrılmak isteyen KTHY nin kendisi idi ! ! ! Dönemin basbakanı '' Ayrılmayın, havayolu işletmek çok zordur. Batarsın '' denildiğinde KIBRIS DİNLEMEDİ ! 5 yıl içinde gelinen nokta: IFLAS... Sağolsunlar Sendikalar bayaa bir katkı sağladı bu sürece... Sadece sendikamı suçlu ? Sendikaların her lafını 1 e 1 uygulayan KTHY Kıbrıs çalışanlarıda suçlu. Ayrıca Kıbrısda Türkiye konsolosluğu önünde benim devletimin aleyhine slogan atanları Türk insanı asla affetmeyecektir ! ! !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bu şirketi iflas ettiren sendikadır. Sürekli KTHY den para koparmak için elinden geleni yaptı. Bir de üstüne grevler ve iş yavaşlatmaları. Daha ne olsun. Onlar grev yaparken diğer havayolları sürekli uçuyordu. Şimdi ne oldu ? Diğer havayolları yine uçuyor ama KTHY yeryüzünden silindi. Hadi bakalım greve sayın sendikacılar. Başka birşey bilmiyorsunuz çünkü. Bir de TC Konsolosluğuna gidip bağırıp çağırmayı bilirsiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
2005 de hisseler T.C özelleştirme dairesinden alındı THY den değil. kırık plak gibi yanlış bilgileri yazıp yazıp durursunuz. THY bizi çokdan kendinden ayırdıydı. unutmayalım Ümit Utku dan itibaren olanları.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Kıbrıs' daki personelin Sendikaya mahkemeye vermesi çok abes bir durum. Onları vekil eden onun kopardıklara zamlara ve haklara sevinen ve razı olan ve daha fazlasını isteyen zaten personeldir. Sendika kopardıysa personel için kopardı zaten :) Alan memnun veren memnun olan KTHY ye oldu !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bence en kısa sürede rum tarafına geçip oradaki Cyprus Airways'i batırsınlar. Bu konuda uzmanlar. Bakarsınız sonrada orada kalırlar. Bizler de rahat ederiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Nihayet personel uyandı ve sendikayı mahkemeye verecek. Biraz geç oldu. Yıllarca cahilene bir şekilde sendikanın emirlerine uyarak grev ve iş yavaşlatma eylemlerinde bulunurken aklınız neredeydi. İş yavaşlatanların bazıları şimdi CAS da çalışıyor. Eminiz ki CAS bu işe yaramaz tayfayı en kısa sürede temizleyecek ve havalimanını rahata kavuşturacaktır. Haydi CAS göster kendini. Kurtar bizi bu işe yaramaz adamlardan.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Hem Türkiye' nin parasını yiyeceksin hemde Türkiye aleyhine konsolosluk önünde eylem yapacaksınız ? İnşallah günün birinde Türkiye ''Kıbrıs'a para gönderilsin mi, gönderilmesini mi '' diye bir halk referandumu yapar...O zaman görürüz bakalım türk insanının çoğunluğunun nasıl HAYIR diyeceğini ! Ufacık adada 5 kuruşsuz kalında bakalım napacaksınız ? Denize düşen yılana sarılır misali bakalım rumlaramı sarılacaksınız ? Ne de olsa alışkınsınız onlarla yaşamaya, 1974 öncesi gibi dimi ???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Sendikaya Türk kınası göndermeyin kullanmaz. Onlar TC Büyükelçiliği önünde eylem yapmasını ve Türkiye düşmanlıklarını dile getirirler. Dolayısı ile Türk kınası kullanmazlar. Hint kınası varsa onu gönderelim. Koca şirketi batırdın ya sendika helal olsun sana. Diyecek hiçbir şey bulamıyorum. Sendika sayesinde 650 kişi işsiz kaldı. Dünyada bir ilksiniz. Gidip rum tarafında yaşayın da kurtulalım sizlerden.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ulaşım, Haberleşme ve Enerji......

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bu haberi ağzı diline , dili ağzına uymayan biri yaparsa inanmayın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000