30 Eylül 2010, Perşembe 08:33:55

KKTC'DE UÇUŞLAR AZALDI, YOLCU SAYISI ARTTI...

Yaz sezonunda KTHY'nin uçamamasına karşın KKTC’ye Ağustos ayında uçakla gelen yolcu sayısı, Ağustos 2009’a göre yüzde üç daha fazla oldu.
  • KTHY malum yönetimi ile batmaya mahkumdu. Önüne geleni başkan yapıp, dünya sivil havacılığı hakkında bilgisi olmadan şirket yönetmeye kalkışanlarla sonuç normaldir. Birde sendika bu işbilmezlere destek olunca sonuç kaçınılmazdı. İnşallah THY anadolu jetle destek olur ve genel müdürlükte Türkiyede kalır. Bu geri kafalı adamlardan kurtuluruz.
  • Özel Havayolu Şirketlerinin Zararına Uçuş gerçekleştirdikleri 2010 Mayıs Ayına kadar KTHY nın doluluk oranı %37 olmuştur. Yorum yapanlar lütfen konuları saptırmasın, KTHY nın uçuşları durmadan önce TC ye 59 TL ye bilet bulurken bugün 250 tl den aşağa bilet olmadığını gördük. İngiltereden KKTC ye gelecek olan birçok yolcu uçuşlarını iptal etti veya Güney Kıbrıs Üzerinden geldikleri biliniyor. özel şirketlerin KKTC ye getirdiği yolcu profiline baktığımız zaman %30 nin işci olduğuna söylemek mümkündür. Önemli olan üçüncü ülkelerden KKTC ye gelen turist sayısında artış varmı. Bilen varsa açıklasın. Bir Ülkenin olmazsa olmazı Milli Havayolunun Olmasıdır
  • Batıranlar belli kardeşim. Sendika. Her 15 günde bir grev yaptı. Yolcuları rezil etti. Havalimanının önünde kavgalar döğüşler. Bunları gören turist bir daha gelir mi ? Sendikanın sayesinde KKTC ekonomisi bozuldu ve 600 kişi işsiz kaldı.
  • corendon'un ams ve bru -erc uçuşlarının katkısı yadsınamaz.
  • Soylemeye cekınıyorsunuz ama pegasusda en fazla KKTC yolusu tasıyan oldu
  • KTHY KAPANMASAYDI ÜLKEYE GELECEK TURİST SAYISI KESİNLİKLE ARTARDI ZİRA İNGİLTEREDEN ONBİNLERCE KTHY DEN REZERVASYON YAPILMIŞTI.KKTC HALKI KTHY Yİ BATIRANLARDAN HESAP SORULMASINI SABIRLA BEKLEMEKTEDİR.SN.İRSEN KÜÇÜK VE SN.ERSAN SANER İ GÖREVE DAVET EDİYORUZ.ÇÜNKÜ BATIRANLAR VE YİYENLER BELLİ LEFKOŞADA ELLERİNİ KOLLARINI SALLAYARAK DOLAŞIYORLAR.
  • Demek KTHY turizmin önünde engelmiş.
  • Yani KTHY battı ama zaten bir katkısı yokmuş gibi oldu bu yazı. Neymiş, yolcu sayısı %3 artmış, peki KTHY olsaydı bu ne kadara çıkardı acaba? Ya da 73 tane uçak fazla iniş yapmış, aynı şekilde KTHY inişleri olsaydı fark ne kadar olacaktı? bunları araştırın lütfen. Halkı yanıltacak bilgiler vermek çok kolaydır aslında ama, bunları açıklamak da zor olmamalı bence.. Bu tür yazılar KTHY adını kirletmekten öteye gitmiyor halbuki. Sonuçta öyle veya böyle 35 yıllık uçuş tarihinde KTHY alnının akıyla temiz bir sicille uçmuştur. Saygılar....

KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı'ndan verilen bilgiye göre, Ağustos 2009’da uçak yolu ile KKTC’ye 100 bin yolcu gelirken; Ağustos 2010’da 103 bin yolcu geldi.

Temmuz 2010’a göre ise Ağustos ayında gelen yolcu sayısı yüzde üç düştü. Temmuz ayında uçak yolu ile 106 bin yolcu gelmişti.

2010 ve 2009’un ilk sekiz aylık dönemine bakıldığında ise bu yıl geçen yılın ilk sekiz ayına göre KKTC’ye uçakla gelen yolcu sayısında yüzde 13’lük bir artış görülüyor. 2009’un ilk sekiz ayında 624 bin yolcu bu yıl ise 708 bin yolcu geldi.

Gelen yolcu sayısında yüzde üçlük bir düşüş yaşanmasına rağmen Ağustos ayında Temmuz ayında inen uçak sayısından 73 tane daha fazla uçak (yüzde 9) iniş yaptı.

Gazimağusa ve Girne Turizm Limanlarından adaya Ağustos ayında 13 bin yolcu giriş yaptı. Temmuz 2010’a göre girişlerde 2 bin kişilik bir azalma gözlemlendi.
 

KKTC'DE UÇUŞLAR AZALDI, YOLCU SAYISI ARTTI...

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Misafir ~ 14 yıl önce
KTHY malum yönetimi ile batmaya mahkumdu. Önüne geleni başkan yapıp, dünya sivil havacılığı hakkında bilgisi olmadan şirket yönetmeye kalkışanlarla sonuç normaldir. Birde sendika bu işbilmezlere destek olunca sonuç kaçınılmazdı. İnşallah THY anadolu jetle destek olur ve genel müdürlükte Türkiyede kalır. Bu geri kafalı adamlardan kurtuluruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Özel Havayolu Şirketlerinin Zararına Uçuş gerçekleştirdikleri 2010 Mayıs Ayına kadar KTHY nın doluluk oranı %37 olmuştur. Yorum yapanlar lütfen konuları saptırmasın, KTHY nın uçuşları durmadan önce TC ye 59 TL ye bilet bulurken bugün 250 tl den aşağa bilet olmadığını gördük. İngiltereden KKTC ye gelecek olan birçok yolcu uçuşlarını iptal etti veya Güney Kıbrıs Üzerinden geldikleri biliniyor. özel şirketlerin KKTC ye getirdiği yolcu profiline baktığımız zaman %30 nin işci olduğuna söylemek mümkündür. Önemli olan üçüncü ülkelerden KKTC ye gelen turist sayısında artış varmı. Bilen varsa açıklasın. Bir Ülkenin olmazsa olmazı Milli Havayolunun Olmasıdır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Batıranlar belli kardeşim. Sendika. Her 15 günde bir grev yaptı. Yolcuları rezil etti. Havalimanının önünde kavgalar döğüşler. Bunları gören turist bir daha gelir mi ? Sendikanın sayesinde KKTC ekonomisi bozuldu ve 600 kişi işsiz kaldı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
corendon'un ams ve bru -erc uçuşlarının katkısı yadsınamaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Soylemeye cekınıyorsunuz ama pegasusda en fazla KKTC yolusu tasıyan oldu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
KTHY KAPANMASAYDI ÜLKEYE GELECEK TURİST SAYISI KESİNLİKLE ARTARDI ZİRA İNGİLTEREDEN ONBİNLERCE KTHY DEN REZERVASYON YAPILMIŞTI.KKTC HALKI KTHY Yİ BATIRANLARDAN HESAP SORULMASINI SABIRLA BEKLEMEKTEDİR.SN.İRSEN KÜÇÜK VE SN.ERSAN SANER İ GÖREVE DAVET EDİYORUZ.ÇÜNKÜ BATIRANLAR VE YİYENLER BELLİ LEFKOŞADA ELLERİNİ KOLLARINI SALLAYARAK DOLAŞIYORLAR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Demek KTHY turizmin önünde engelmiş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Yani KTHY battı ama zaten bir katkısı yokmuş gibi oldu bu yazı. Neymiş, yolcu sayısı %3 artmış, peki KTHY olsaydı bu ne kadara çıkardı acaba? Ya da 73 tane uçak fazla iniş yapmış, aynı şekilde KTHY inişleri olsaydı fark ne kadar olacaktı? bunları araştırın lütfen. Halkı yanıltacak bilgiler vermek çok kolaydır aslında ama, bunları açıklamak da zor olmamalı bence.. Bu tür yazılar KTHY adını kirletmekten öteye gitmiyor halbuki. Sonuçta öyle veya böyle 35 yıllık uçuş tarihinde KTHY alnının akıyla temiz bir sicille uçmuştur. Saygılar....

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000